Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 12.12.2018, 19:40   #31
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,037
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
gier nie brak , natomiast checi to nie ma
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.12.2018, 19:50   #32
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 920
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
To przynajmniej włącz i zobacz czy działa.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2018, 20:40   #33
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 348
KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co do NA to mam 3 sztuki i wszystkie oryginały. Możliwe że za jakiś czas odstąpię dwie sztuki (muszę mieć troszkę więcej czasu). Dodatkowo mam do przerobienia kilka innych konsol i też muszę nadrobić zaległości bo co system to inne rozwiązanie.
Co do samego PS2 to tak jak piszecie i ja słyszałem że OPL ma największą kompatybilność. Więc jak najbardziej przetestuję. Jakiś czas temu musiałem zgrać kopie zapasowe na inny nośnik a ten dysk wyzerować bo mi się po jakiejś przerwie w graniu żaden tytuł nie chciał załadować, ale to może wina HDL-a ... nie wiem.
A tak na marginesie... jeśli mam dysk 300 GB wpięty przez NA to jak go sformatować by wgrać obrazy gier przez sieć? WinHipp formatował po swojemu i wgrywał po swojemu ... tu już przy innych, alternatywnych programach nie mam pojęcia co i jak. Pozdrawiam
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2018, 22:39   #34
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 920
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez KaiQ Podgląd Wiadomości
Jakiś czas temu musiałem zgrać kopie zapasowe na inny nośnik a ten dysk wyzerować bo mi się po jakiejś przerwie w graniu żaden tytuł nie chciał załadować, ale to może wina HDL-a ... nie wiem.
A nie możesz tego dysku podłączyć do PC i sprawdzić np za pomocą HD Tune?


Cytat:
Napisany przez KaiQ Podgląd Wiadomości
A tak na marginesie... jeśli mam dysk 300 GB wpięty przez NA to jak go sformatować by wgrać obrazy gier przez sieć? WinHipp formatował po swojemu i wgrywał po swojemu ... tu już przy innych, alternatywnych programach nie mam pojęcia co i jak.
W WinHIIP były trzy opcje dla formatowania:


Ja nigdy nie miałem do czynienia z tym programem.
Zawsze formatowałem dysk w wLe.
MISC/ -> HddManager -> R1 -> Format.
Dodatkowo na sformatowany dysk można również zainstalować FHDB,
aby nie tracić miejsca na karcie pamięci.

Jak chcesz wgrywać gry poprzez ETH to najpierw dodaj wyjątek dla
Zapory systemu Windows (co i jak jest opisane w pierwszym poście).
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2018, 08:54   #35
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,037
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja uzywalem winhiip tam jest metoda na niego zeby mozna bylo zainstalowac wiecej niz 128gb gier mam nawet gdzies spaczowany obraz hdd z wgranymi wszystkimi programami i browser 2.0
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2018, 09:37   #36
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 920
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Ogólnie to chyba chodziło o formatowanie.

28bit HDLoader zapewniało kompatybilność ze starszymi programami,
ale miało limit w postaci ograniczenia wsparcia dysków większych niż 128 lub 137 GB.

48bit HDLoader wspierało większe dyski (do 2TB), ale nie wiem o jakie programy chodzi.
W sensie, jakich programów\aplikacji to rozwiązanie nie obsługuje.

O Toxic OS nie wiem za dużo, ale chyba OPL i wiele innych programów nie wspiera tego rozwiązania.
Ogólnie też Toxic OS to był następca HDloadera kontynuowany przez tego samego programistę.
Tu jest to jakoś lepiej napisane:
http://psx-scene.com/forums/f98/toxi...10/#post369540.
Cytat:
isn't there any way to run Toxic OS WITHOUT the toxic modchip?
- Not to my knowledge.
Czyli nie uruchomi się Toxic OS BEZ modchipa toxic (np DMS4pro).

Dodatkowo:
Cytat:
The Application setting has three options:
  • HDLoader 28bit Standard HDLoader or HDAdvance
  • HDLoader 48bit 48bit patched HDLoader or HDAdvance 2.0 +
  • Toxic OS DMS4 Pro Standard and Extended (V0.3)
https://web.archive.org/web/20150208..._tutorial.html.

W każdym razie, wLe też wspiera dyski do 2 TB.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 13.12.2018 o godz. 09:56 Powód: dodano więcej info
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2018, 12:30   #37
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,096
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Mam spatchowanego najnowszego ToxicOS - toporne i nie umywa się do OPLa.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2018, 12:41   #38
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 920
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
A jak to wygląda z WinHIIP, formatowałeś dysk za pomocą tego programu?
28bit HDLoader
48bit HDLoader
Toxic OS

Czy OPL ma problem(y) z Toxic OS?
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2018, 12:47   #39
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,096
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Formatowanie pod ToxicOS jest wymagane jak chcesz z posektorowego obrazu zainstalować OSD 2.0, WinHiip jest super, różnica międz 28 a 48bit to do (chyba, nie pamiętam) 128GB HDD obsługuje, 48bit zdejmuje ograniczenie.


ToxicOS to chip (nie mam) i aplikacja więc nie rozumiem pytania. Czy sformatowany HDD pod ToxicOS będzie działać z OPL? Tak, zdaje się przy instalacji na HDD są dogrywane brakujące pliki, przynajmniej WinHiipem.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2018, 13:13   #40
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 920
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez A youkai of love Podgląd Wiadomości
Formatowanie pod ToxicOS jest wymagane jak chcesz z posektorowego obrazu zainstalować OSD 2.0
Czyli z 28bit HDLoader, 48bit HDLoader nie da rady wgrać browser 2.0?
Czy wgrywa się to wtedy inaczej?

Cytat:
Napisany przez A youkai of love Podgląd Wiadomości
Czy sformatowany HDD pod ToxicOS będzie działać z OPL?
Nie mogę znaleźć i przypomnieć gdzie to było, ale chyba nawet SP193 wspominał coś o Toxic OS, że będą problemy z OPL po zastosowaniu tej opcji w WinHIIP.
Może to pomoże:
http://psx-scene.com/forums/f150/ope...ml#post1133451.

Cytat:
Napisany przez A youkai of love Podgląd Wiadomości
Tak, zdaje się przy instalacji na HDD są dogrywane brakujące pliki, przynajmniej WinHiipem.
Jakie brakujące pliki?
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 13.12.2018 o godz. 13:22 Powód: dodano link
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2018, 13:21   #41
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,096
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Brakujące w sektorze rozruchowym samego HDD PS2. _common czy coś.


Nie znam innych metod na instalacje OSD 2.0, z oficjalnej płyty, nawet zhackowanej, nie udało mi się, jedynie obraz posektorowy.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2018, 14:19   #42
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 920
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez A youkai of love Podgląd Wiadomości
Brakujące w sektorze rozruchowym samego HDD PS2. _common czy coś.
Nie za bardzo wiem o co chodzi, ale zazwyczaj wszyscy zalecają opcje 48bit HDLoader,
jak się ma dysk większy niż 128 GB, nie ToxicOS.

Cytat:
Napisany przez A youkai of love Podgląd Wiadomości
Nie znam innych metod na instalacje OSD 2.0, z oficjalnej płyty, nawet zhackowanej, nie udało mi się, jedynie obraz posektorowy.
Ale czy inne opcje też wchodzą w grę (28bit HDLoader, 48bit HDLoader)?
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2018, 14:38   #43
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 12.10.2009
Posty: 321
Iskander niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Opcja ToxicOS w WinHIIP formatuje dysk jako APAEXT, czyli Extended APA. Twórcy Toxic wymyślili to rozwiązanie, aby zachować kompatybilność z aplikacjami obsługującymi tylko LBA28, korzystając z dysku większego niż 127GB. Nie znam innej aplikacji niż ToxicOS, która wspiera ten format. Dzieli on dysk na dwie części tak, że aplikacje bez wsparcia LBA48 widzą tylko obszar do 127GB.
Iskander jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
hdlgameinstaller ps2

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[PS2] SNES STATION problem angeal Homebrew 3 08.11.2011 18:35
[ps2] swapmagic cd elolve Homebrew 4 12.09.2011 18:31
[PS2] Open PS2 Loader i Prince of Persia WW 3Xe Homebrew 1 28.06.2011 22:20
[ps2] fmcb problem Open loader vectra Homebrew 6 27.06.2011 16:02
[PS2] Problem z PS2 slim SWAP MAGIC 3.8 elolve Homebrew 0 23.06.2011 10:42


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO