Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 14.04.2018, 17:39   #1
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,099
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
[PS2] Instalacja HDD-OSD

(Note: If you have data on your HDD, your going to need backup it as it will be deleted)

How to:
1. Download packages.
2. Setup your HDD in your PC, USB or IDE (Does not need to be a Sony HDD)

3. Open WinHIIP
Select your HDD and then go to "Fomat Drive", now go to"Application" set this to "Toxic OS"
(Only seting it to this so that all the Patitlons are 0Mb but the "__mbr" is 128Mb)
Now just click the "OK" and let it format.

4. Start "HDDRawCopy1.02Portable" and double click on "Double-click to open file" then open "48BIT_HDDOSD_VASH32_DUMP.imgc"
now click "Continue >>>".
Now make sure to click on the HDD that your going to use on your PS2
If your not sure what the model name of it is, try looking at the "Capcity" and then click "Continue >>>".
Now you'll see "START" click it, Now it's "Warning" you if your absolutely sure. click "Yes"

Also, it does not need to go to 100%.. if may stops at 98% if you only have 40GB. Use WinHIIP's "Scan / Repair PS2 Drive" in the Utilites to see if it's ok.
You'll see,
"__mbr"
"__system"
"__sysconf"
"__common"
and some PP.

5. Now that it's done, you just need to set it up to your PS2

6. Ok, now that your PS2 is up and runing. Use "Δ" for Options and look at "Browser"if you see "Browser 2.00" it's working!
Now go in the Browser and see if you have a "HDD" Icon, if you see go in it.
Now you have OPL 0.9.1 ULE 4.42 and ESR beta r9b and a lot more.

Jak ktoś ma ochotę spolszczyć, chętnie wyedytuję, na razie nie mam na to czasu, i tak długo zajmie mi zuploadowanie tego obrazu HDD. Link do 48BIT_HDDOSD_VASH32_DUMP.zip
Dołączone pliki
File Type: 7z HDDRawCopy1.02Portable.7z (475.7 KB, 50 oglądane)
File Type: 7z Windows HDL Image Install Program v1.7.6 (WinHIIP).7z (1.56 MB, 45 oglądane)
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 14.04.2018 o godz. 19:35
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.01.2019, 21:19   #2
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 382
KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ty mi Kolego lepiej podpowiedz jak zrobić aby się tak przerobiony dysk nie wysypywał, a FMCB ładował za każdym razem...
A na poważnie to dostosowywałem dysk do PS2 WinHipp właśnie i po wgraniu było ok... ale konsole odkładam i po jakimś czasie to co szło nie drgnęło później więc znów zgrywka, format... itd
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2019, 10:40   #3
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,099
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A HDD na pewno sprawne?
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2019, 15:10   #4
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 382
KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak wrócę do domu podeślę Ci link (tu wstawie link) do filmiku na który trafilem ostatnio. Na YouTube gość taki jak MrMario miał podobny przypadek i to tez z Maxtorem. On tam też testował NA z SATA
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2019, 15:49   #5
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,127
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Olej fmcb , zapodaj paczowny browser2.0 i odpalaj wszystko z dysku bez udzialu karty pamieci
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2019, 19:54   #6
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 382
KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Olej fmcb , zapodaj paczowny browser2.0 i odpalaj wszystko z dysku bez udzialu karty pamieci
Pisałem odpowiedź w busie w drodze z pracy... skasowało mi się na drganiach bo coś wcisnąłem grrr..
Co masz na myśli i jak to funkcjonuje... wrzucam na dysk kopie, i dopiero browser czy jak... bo poza FMCB nie widziałem alternatyw. W modchipy się nie bawiłem.
Poza tym opisywane przeze mnie problemy z dyskiem są i tutaj podane

https://www.youtube.com/watch?v=SdAlDYKBZtA

taką przynajmniej mam nadzieję, więc mi pozostaje tylko adapter i zmiana dysku na SATA 2,5
Poza tym od czego zależy jakość wczytywania FMCB przy starcie, bo jedną kartę mi niemal za każdym razem łapie, a drugą też oryginalną już niestety nie.

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 14.01.2019 o godz. 19:56
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2019, 10:00   #7
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,127
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wiec tamten opis pomija jedna sprawe gdzies mialem swoj przygotowany musze poszukac wazne jest formatowanie w winhiip bo bedziesz misc problem z dyskiem wiekszym niz 128gb , musisz zrozumiec prawidlowosc browser2.0 nie dziala razem z fmcb , to jest banalnie proste w wielkim skrocie nic nie potrzebujesz wgrywasz paczowany obraz gotowca ze wszystkimi programami nie potrzebujesz czipa/fmcb wszystko jest uruchamiane BEZPOSREDNIO z dysku uruchamiasz konsole i wlaczasz sobie np dany program bez kombinacji , ciagle potrzebujesz OPL do uruchomienia gier ale tez masz go na dysku i go uruchamiasz z dysku ot takie proste wszystko dziala BEZ karty pamieci to co masz na filmiku to nie browser 2.0 !
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 15.01.2019 o godz. 10:02
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2019, 16:05   #8
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 964
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Jak to jest z aktualizacją programów dla browser2.0, bo już nie pamiętam?

BTW Teoretycznie jest jeszcze FHDB.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2019, 17:05   #9
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,099
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Wystarczy podmienić KELF za KELF, o ile już apka jest na HDD.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2019, 17:09   #10
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 382
KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wiec tak... wybaczcie że wlasnie tutaj wtrące ten post ale nowy rozpoczne na spokojnie. Mamy 2019 rok.. od kiedy PS2, Xbox i podobne swiecily lata świetności minęło ładnych pare...naście lat. Jestem za otwarciem na nowo zestawienia co do możliwości przerobienia/upgrade u konsolek do obecnych i zarazem najnowszych rozwiązań z naciskiem na możliwości domowe. Samemu mam kilka takich konsol którym chcę, dac drugie życie. PS2, Xbox "classic", Nintendo Wii, PS Vita. Przede wszystkim te starsze do których juz ciężko o aktualne, a przede wszystkim dostepne materiały. Dodatkowo jestem za dyskusjami związanymi z emulacją na PC z wykorzystaniem projektow takich jak Lakka itp. Tylko czy mógłbym prosic o info z kim się mogę kontaktować w zależności od konkretnej konsoli? Jak Wam się widzi taki pomysł.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2019, 17:53   #11
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,099
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Swego czasu bardzo aktywnie pomagałem noob'om z Wii. Co do ps2 też co nieco wiem, a na xbox classic zatrzymałem się na ostatnim XBMC.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 15.01.2019 o godz. 18:58
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2019, 18:05   #12
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Chrystusie niebieski! OM, nie Ą! Odmiany przez przypadki nawet nie musisz znać, wystarczy powiedzieć sobie całe zdanie na głos. Tego się po Tobie nie spodziewałem. Hańba!




Edit by haker120:

Wybasz mie, ło Berionie. xD Poprawione.

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 15.01.2019 o godz. 18:58
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
SSD + HDD / Problem z uruchomieniem systemu na laptopie become Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 9 13.08.2014 14:52
Instalacja HDD 3,5" do PS3 wiedzmin35 Hardware 48 05.07.2013 21:23
OPL 9.0 instalacja bezposrednio na HDD misiozol Homebrew 3 03.05.2013 07:52
CENTRA MULTIMEDIALNE Manta 2000 hdd odblokowanie LINUXA instalacja TORRENT SOFTWARE Leon74 Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) 1 18.01.2010 14:58
Instalacja HDD SATA bez FDD Qbi@k Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 52 03.08.2007 20:40


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO