Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2019, 21:17   #31
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 382
KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
w 259 ... dalej widzę te, a co do reszty to ja dalej przy swoim NETWORK ADAPTOR .. ale tylko w tym przypadku PS2
Jeśli piszemy o tym urządzeniu to zawsze ADAPTOR. Mam 3 sztuki i każda taka ;P


Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 10.01.2019 o godz. 21:21
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.01.2019, 21:36   #32
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 964
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez KaiQ Podgląd Wiadomości
w 259 ... dalej widzę te
Wrzuciłem nowy załącznik o 22:04:
https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2-po...ml#post1416398.

Cytat:
Napisany przez KaiQ Podgląd Wiadomości
a co do reszty to ja dalej przy swoim NETWORK ADAPTOR .. ale tylko w tym przypadku PS2
Jeśli piszemy o tym urządzeniu to zawsze ADAPTOR. Mam 3 sztuki i każda taka ;P

W sumie tak.

Dla mnie najlepiej byłoby wrzucić ...adaptera sieciowego.

Ale pewnie będzie problem ze zrozumieniem o co chodzi.

Adaptor to tak jakoś po amerykadzańsku.
Co nie zmienia znaczenia, że org nazwa to Network Adaptor.

...network adaptora.

Daj mi trochę czasu na przetworzenie tego.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2019, 07:35   #33
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,127
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nazwa jak najbardziej poprawna , adaptor jest po polsku zadoptowanie czegos nie osoby , czyli przystawka do zadoptowania internetu w ps2
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2019, 08:21   #34
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 964
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Więc będzie:
%d: Nie wykryto network adaptora

Dzięki KaiQ i misiozol.

Ponownie wrzucam tłumaczenie:
https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2-po...ml#post1416398.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2019, 07:10   #35
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 964
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Dodano nowy wers:
Kod:
Cache Game List

Bufor\Cache listy gier
Buforuj listę gier
Lista gier w pamięci podręcznej\buforującej\cache

Chodzi o to, że lista gier jest najpierw sczytywana a potem "zrzucana" do pliku "games.bin",
aby przy kolejnym uruchomieniu OPL można było wczytać całą listę gier z "games.bin".
Dzięki temu jeśli ktoś ma sporo gier, ładowanie listy może się znacząco skrócić.


Wiem, że może koślawię napisałem ale nie potrafię tego jakoś lepiej wytłumaczyć.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2019, 07:21   #36
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 964
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Wersja 0.16

Wersja 0.16 kompatybilna z OPL 1258 lub wyższym + OPL 1277.

Zamiast "Cache Game List" jest "Buforowanie listy gier".
Dołączone pliki
File Type: 7z Polski-0_16.7z (42.5 KB, 14 oglądane)
File Type: 7z OPL r1277.7z (1.68 MB, 14 oglądane)
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2019, 10:05   #37
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 382
KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Może być. Raczej jednoznaczne. Tylko w tego typu tłumaczeniach istotny jest kontekst wynikajacy z położenia i funkcjonalnosci.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2019, 20:45   #38
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 964
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Ostatnio KaiQ zaczął mi trochę bardziej pomagać z tłumaczeniem, i tak:

Było:
Odładowywanie serwera HDL...
Jest:
Serwer HDL zostanie zamknięty...

Literówka:
Wymarz OPL po uruchomieniu gry
Jest:
Wymaż OPL po uruchomieniu gry

Było:
%d: Nie wykryto network adaptora
Jest:
%d: Nie wykryto adaptera sieciowego


Czy te ostatnie (Nie wykryto adaptera sieciowego) komuś przypadło do gustu czy zostawić jak było?
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 22.01.2019 o godz. 06:57 Powód: usunąłem załączniki
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2019, 21:36   #39
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 382
KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jolek Podgląd Wiadomości

Było:
%d: Nie wykryto network adaptora
Jest:
%d: Nie wykryto adaptera sieciowego


Czy te ostatnie (Nie wykryto adaptera sieciowego) komuś przypadło do gustu czy zostawić jak było?
Myślę że tutaj należało by pozostawić anglojęzyczną nazwę, która stricte kojarzy się z urządzeniem, a nie tylko portem. Tak jak mówimy joystick (a nie kontroler do gier), router, switch... są to określenia nazwijmy to domyślne i ich się już nie tłumaczy.
Dla PS2 Network Adaptor to nie tylko port Ethernet, a również połączenie z HDD, stąd dla laika brak połączenia z Network Adaptorem na początku będzie lepsze niż z adapterem sieciowym bo szybciej natrafi w sieci na tą pierwszą nazwę. Ale oczywiście mogę się mylić, więc upierał bym sie tak w 80% po prostu nie tłumaczmy tego co oczywiste,a co po czasie może się okazać śmieszne jak to poniżej

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 21.01.2019 o godz. 21:38
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2019, 07:10   #40
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 964
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Wersja 0.17

Wersja 0.17 kompatybilna z OPL 1258 lub wyższym + OPL 1282.

Aha...

Poprzednio również sugerowałem się innymi tłumaczeniami:
%d: Мрежовият адаптер не е свързан
%d: Síťový adaptér nenalezen
Erreur %d : adaptateur réseau non détecté
%d: Adaptador de Rede não detetado
...

Co mniej więcej znaczy:
% d: Nie wykryto karty sieciowej

Po angielsku jest:
%d: No network adaptor detected

Więc dlatego jeszcze wcześniej dałem:
%d: Nie wykryto network adaptora

Było\mogło być:
%d: Nie wykryto network adaptora
%d: Nie wykryto NA
%d: Nie wykryto karty sieciowej
%d: Nie wykryto adaptera sieciowego
Jest:
%d: Nie wykryto Network Adaptora
Dołączone pliki
File Type: 7z Polski-0_17.7z (42.5 KB, 11 oglądane)
File Type: 7z OPL r1282.7z (1.70 MB, 10 oglądane)
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2019, 15:49   #41
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 964
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Wersja 0.18

Wersja 0.18 kompatybilna z OPL 1307 lub wyższym + OPL 1319.

Było:
Buforowanie listy gier
Jest:
Buforowanie listy gier (HDD)

Czemu tak a nie inaczej:
http://www.psx-place.com/threads/ope...-3#post-156440.
Dołączone pliki
File Type: 7z Polski-0_18.7z (42.5 KB, 13 oglądane)
File Type: 7z OPL r1319.7z (1.69 MB, 15 oglądane)
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 03.02.2019 o godz. 11:13 Powód: dodano nowszą wersję OPL
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2019, 14:41   #42
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 964
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Wersja 0-19

Nowa wersja z przetłumaczonymi następującymi wersami i lekkimi poprawkami:
Line 30 - Settings saved to %s
Line 287 - Enable Notifications
Line 288 - %s loaded from %s

Ustawienia zapisane na %s
Powiadomienia
%s załadowany z %s

Do pobrania z załącznika.
OPL w wersji 1383, do pobrania stąd:
https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2-op...ml#post1427275.
Dołączone pliki
File Type: 7z Polski-0_19.7z (42.7 KB, 5 oglądane)
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
polska paczka językowa dla opl (beta)

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
JUZ JEST :) Service Pack 1 dla WinServer 2003 adbok Off topic 18 14.04.2007 15:17
BIOS "Mod" Dla LiteOn SOHW-1653S [CS07] Nizsze predkosci XSzuflaX Napędy optyczne DVD 9 24.12.2004 14:50
BETA testy gry Chrome - dziwna sprawa Y@nkee_PL Off topic 4 16.04.2003 13:55
CLONE CD 4 beta 14 - czy - CLONE CD 4 beta 9 Virgo Napędy optyczne CD 12 11.04.2002 08:47
Packet CD dla nt/w2k Wodzik Napędy optyczne CD 0 23.06.2001 12:12


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO