Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Custom Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/)

roxman 17.02.2011 06:26

Co wy na to ? nie korzystam z PSN od 3,41 a wczoraj otrzymałem maila od sony :)

Informacja dotycząca dostępu do PlayStation(R)Network oraz usługi Qriocity(TM).

Nieautoryzowane urządzenie umożliwiające obejście zabezpieczenia systemu PlayStation(R)3 zostało niedawno wydane przez hackerów do systemu PlayStation(R)3. Urządzenie to pozwala stosowanie niedozwolonych lub pirackich oprogramowań.

Zastosowanie tego typu urządzenia lub oprogramowania narusza "Umowę Licencyjną Oprogramowania Systemowego dla Systemu PlayStation(R)3" jak i "Warunki Korzystania z Usługi oraz Umowę z Użytkownikiem" w PlayStation(R)Network / Qriocity(TM), co jest Przepisem Wspólnotowego Kodeksu Postępowania.

Ponadto, kopiowanie lub w pirackie oprogramowanie stanowi naruszenie Międzynarodowych Praw Autorskich.

Urządzenie umożliwiające obejścia i / lub nieautoryzowane czy pirackie oprogramowanie, obecnie znajduje się w Twoim systemie PlayStation(R)3.

Niezwłocznie należy przerywać korzystanie ze wszystkich urządzeń umożliwiających obejścia zabezpieczeń i usunąć wszelkie nielegalne czy pirackie oprogramowanie z systemu PlayStation(R)3.

Nieprzestrzeganie powyższych zaleceń spowoduje na stałe zablokowanie dostępu do sieci PlayStation(R)Network i usług Qriocity(TM) za pośrednictwem systemu PlayStation(R)3.

frog 17.02.2011 06:40

A my na to ze :
Uwaga: Ten e-mail został wysłany automatycznie, więc nie będzie odzewu na odpowiedzi wysłane na ten adres.
Sony lojalnie uprzeda wszystkich zeby wrocili na JASNA STRONE MOCY bo jak nie to moze ich spotkac BAN.
Podno pierwsze bany juz polecialy.... Trzeba poczytac co tam ludzie mieli poinstalowane co dostali...

obibox 17.02.2011 08:44

ciekawe, wczoraj tez dostałem tego miala od Sony o czym podzieliłem się z użytkownikami pewnego forum konsolowego i co się okazuje tylko Ci dostali którzy rzeczywiście mieli albo dongla albo CFW. Tylko skąd oni wiedzą skoro loguje się codziennie na konsoli z 3.56 a ta druga z 3.41 + dongle leży sobie u brata niepodłączona do neta (kilka razy tylko była z donglem podłączona ale dawno temu)

radrey 17.02.2011 09:24

Mi również podesłali w dniu wczorajszym takiego maila...Podejrzewam że blefują. Niech się wypowie na forum ktoś kto korzysta tylko OFW i również otrzymał taką informację.

roxman 17.02.2011 16:10

hmm tylko że tutaj chyba są tylko ludzie z CFW hehe

M@X 17.02.2011 16:26

Nie tylko. Ja mejla nie dostalem.

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

frog 17.02.2011 17:11

Na necie pisza ludzie ze nawet ci co OFW maja tez dostali. A znow niektorzy co uzywaj CFW nie dostali. TAkze jakos to mieszanie i losowo poslali...

Berion 17.02.2011 20:46

Ja nie dostałem, ale też nie łączyłem się z PSN na lewo.

Sądzę, że Sony to na chybił trafił wysyła... :P

frog 17.02.2011 20:48

Dobra kto pierwszy znow polaczy sie z PSN na LEWO ? Meldowac jak sukces ;>

Berion 17.02.2011 21:08

Pytanie w stylu: kto pierwszy położy głowę na tory kolejowe lub kto pierwszy pójdzie na stadion Legii i krzyknie Polonia mistrzem Polski. :P

frog 18.02.2011 06:50

No cos w ten desen ;) Ale mnie juz tam dawno wrozyles Baning i jakos sie uchowalem ;P No ale tera juz sie nie wychlam jako pierwszy ;) Zakupy w PSS sobie zrobilem ostatnio takze na upartego moga zamykac PSN ;P Za multi bede tesknil jak wyjdzie Uncharted 3 :(
Sony wypuscilo nowy regulaminek do zaakceptowania jesli ktos chce sie polaczyc do PSN... Chca miec wszystko ladnie przygotowane przed BAN FALA. No ciekaw jestem jak im to bedzie zgrabnie wychodzic wylapywanie lewych konsol....

frog 18.02.2011 08:52

Ale co tam PSN. Chyba tworzy nam sie ALTERNATYWA ;>
http://www.pskinect.com/

roxman 18.02.2011 18:09

a możesz w skrócie opisać co tam zapodają bo po "francusku" mi jakoś nie idzie :) rozumiem piąte przez dziesiąte

mig25 18.02.2011 20:29

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1146048)
Ja nie dostałem, ale też nie łączyłem się z PSN na lewo.

Sądzę, że Sony to na chybił trafił wysyła... :P

Ja dostałem , a moi dwaj kumple,którzy nie mieli nic wspólnego z backupami nie dostali. Myślę ,ze to jednak nie przypadek.

kolo333 18.02.2011 22:40

Bany juz polecialy, ale jest sposob na odbanowanie podobno. :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:20.