Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Custom Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/)

Diabolique 29.03.2011 22:15

mialem na mysli to http://translate.google.pl/translate...nps3-360-based
fake(?) k***a

szczuru 29.03.2011 22:47

Wszystko jest fake'iem dopóki nie zostanie potwierdzone przez kogoś "normalnego" :] A poza tym to jest BARDZO podejrzane i w dodatku płatne (co w moim odczuciu jest nielegalne).

frog 30.03.2011 06:39

@Diabolique bez napalania. napewno damy tu info jak bedzie nowy CFW.

sonic01 30.03.2011 13:39

Jak tak to czytam to myślę że chyba dobrze zrobiłem że nie wgrałem CFW. Moim zdaniem gra będzie warta świeczki jak PS3 zacznie umierać z chwilą wejścia na rynek PS4 bo wtedy chyba już Sony nie będzie robić nowych OFW więc wgranie najnowszego CFW pozwoli się cieszyć całą biblioteką gier i homebrew.

frog 30.03.2011 13:57

Cytat:

Napisany przez sonic01 (Post 1153752)
Jak tak to czytam to myślę że chyba dobrze zrobiłem że nie wgrałem CFW.

Mozesz jasniej dlaczego DOBRZE ?

sonic01 30.03.2011 19:55

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1153756)
Mozesz jasniej dlaczego DOBRZE ?

A no dlatego że nie lubię sobie komplikować życia i miałem na myśli to że poprzez coraz to nowsze OFW którego będą wymagać coraz nowsze gry trzeba będzie co chwilę kombinować z nowym CFW o ile będzie a to jak dla mnie już za dużo. Co innego gdyby było jakieś uniwersalne CFW lub najlepiej coś pokroju FMCB - raz instalujesz i po kłopocie po wsze czasy to chętnie bym skorzystał. Ale czasy PS1 i PS2 i łatwości z jaką tam można było użytkować konsolę niekoniecznie tak jak życzyłby sobie tego producent chyba bezpowrotnie minęły.

frog 30.03.2011 20:39

Cytat:

Napisany przez sonic01 (Post 1153838)
A no dlatego że nie lubię sobie komplikować życia i miałem na myśli to że poprzez coraz to nowsze OFW którego będą wymagać coraz nowsze gry trzeba będzie co chwilę kombinować z nowym CFW o ile będzie a to jak dla mnie już za dużo.

Ale jesli gra bedzie wymagac nowszego OFW to tez musisz wgrac nowy firmware. A metoda wgrywania OFW jak i CFW jest niemal identyczna.

sonic01 30.03.2011 21:37

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1153841)
Ale jesli gra bedzie wymagac nowszego OFW to tez musisz wgrac nowy firmware. A metoda wgrywania OFW jak i CFW jest niemal identyczna.

No tak ale nowe OFW mam zagwarantowane przez producenta a na nowe CFW można się nie doczekać. Przecież na OFW 3.56 i 3.60 jeszcze nie zrobili CFW. No i przy wgrywaniu CFW i innych potrzebnych dodatkowo programików trzeba już trochę kombinować no i ryzyko uwalenia konsoli jest. Na razie ja sie wstrzymuję z CFW choć śledzę temat na bieżąco a z uwagi na to że mało gram to na razie będę czekał na jakiś złoty środek. Tak wiem, mogę się nie doczekać, takie życie.
Pozdrowionka.

chris996 30.03.2011 23:52

Cytat:

Napisany przez sonic01 (Post 1153752)
Jak tak to czytam to myślę że chyba dobrze zrobiłem że nie wgrałem CFW. Moim zdaniem gra będzie warta świeczki jak PS3 zacznie umierać z chwilą wejścia na rynek PS4 bo wtedy chyba już Sony nie będzie robić nowych OFW

Mocno wątpliwe, że PS3 pójdzie w odstawkę, bo dla przykładu PS2 nadal jest na tyle mocno popularna, że wychodzą na nią jeszcze gry. Pozatym PS4 musiałaby być 2x szybsza? od PS3, wyrożniać się, a nie być tylko odświeżonym produktem, żeby był na nią popyt.
Cytat:

Napisany przez sonic01 (Post 1153865)
No tak ale nowe OFW mam zagwarantowane przez producenta a na nowe CFW można się nie doczekać.

Złamanie każdego nowego OFW wymaga czasu, tak jak to jest z PSP. Nawet jeśli mamy czekać na CFW pół roku to myślę, że warto.

frog 31.03.2011 06:54

Cytat:

Napisany przez sonic01 (Post 1153865)
No tak ale nowe OFW mam zagwarantowane przez producenta a na nowe CFW można się nie doczekać. Przecież na OFW 3.56 i 3.60 jeszcze nie zrobili CFW. No i przy wgrywaniu CFW i innych potrzebnych dodatkowo programików trzeba już trochę kombinować no i ryzyko uwalenia konsoli jest. Na razie ja sie wstrzymuję z CFW choć śledzę temat na bieżąco a z uwagi na to że mało gram to na razie będę czekał na jakiś złoty środek. Tak wiem, mogę się nie doczekać, takie życie.
Pozdrowionka.

Sonic ale w jakim celu ewentualnie interesowalo by cie CFW ? Co ci obecnie nie pasuje lub brakuje w CFW ze nie zainstalowales do tej pory (no chyba ze masz soft wyzszy niz 3.55;) ? Przeciez wiadome ze nic co wydane przez hackerow, zapalencow,fanatykow nie bedzie tak pewne i gwarantowane jak oficialne producenta... Nie zrobili nowego CFW bo i nie ma takiej potrzeby... To jest WOJNA miedzy SONY a HACKERAMI rozpacowujacymi ps3. Nie beda wypuszczac swoich asow z rekawa (ktorych napewno nie ma nieskonczonej ilosci) jesli to nie potrzebne. Instalacja gier czy programow na konsole to taka sama, ba nawet prosciejsza sprawa niz na PC. Wiec nie wiem w czym problem dalej. A co do ryzyka to hmmm. Wiesz, samo surfowanie po internecie jest niebezpieczne ;P Sa opisy, sa ludzie co pomagaja i co najwazniejsze sa tysiace ktore uzywaja wiec bac sie nie ma czego. Co najwyzej czytac zeby jak najbardziej znac temat w ktorym bedzie sie czlowiek bawil.

A z ostatnich plotek :
"Kmeaw CFW that Allows Dual Boot of CFW and OFW Coming Soon" ! :>

wiedzmin35 01.04.2011 17:55

Witam wszystkich.

Opisze całość moich dokonań-konsola CECHG03 hdd 40GB OFW 2.60 taką dostałem.
Chciałem zaktualizować do OFW 3.55 z XBM na początku wszystko cacy po resecie konsoli aktualizacja doszła do 70% i wywaliła błąd 8002F14E.Kilka resetów i dalej 70% i ten sam błąd.Poszukałem w necie i wyszło że trzeba sformatować hdd i tak zrobiłem.Teraz wchodzę w recovery zaznaczam aktualizacje z pena.Wkładam go w usb start+select pojawia się checking please wait i tu już nic dalej się nie dzieje(czekałem 20min).
Co spaprałem i czy można na to jakoś zaradzić?

frog 01.04.2011 18:36

hmm wczoraj updatowalem 60GB tez z softem ale chyba 2.8 i poszlo. Sprobuj moze zupdatowac pierw do nizszego softu np 3.15. Jeden znajomy pamietam kiedys mial problem ze zupgardowaniem wlasnie odrazu do 3.55 z bardzo starego nie wiem czemu. i tak jechal pierw 3.15 potem 3.41 i potem 3.55 Moze pomoze.

wiedzmin35 01.04.2011 19:08

Tylko jest mały problem bo nie chce w ogóle znaleźć na PD firmwara pojawia się prosze czekać i nic się dalej nie dzieje.Nie dodałem że w konsoli nie ma napędu.

No właśnie przed chwilą próbowałem 3.15 i dalej to samo.

szczuru 01.04.2011 19:36

Tak jest bo nie ma napędu :] Musisz ściągnąć odpowiednio spatchowany FW :]

wiedzmin35 01.04.2011 19:40

Może jakiś link lub wskazówka gdzie szukać?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03.