Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Custom Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/)

frog 17.03.2011 11:04

Math juz kilka razy sie chwalil wieloma rzeczami.... Naima wypuscila tez hybrydowe CFW 3.55/3.60... Na razie nie ma co sie napalac i instlowac bo do szczescia nam to poki co nie potrzebne. Ale dobrze ze COS sie dzieje. Spokojnie mozna siedziec z boku i patrzec na bieg wydarzen :)
A ciekawych nowosci :

Graf_Chokolo Releases Update To Enable Service Mode From Linux :>

MYSTERYIOUS 17.03.2011 13:55

No tak spokojnie siedzić z boku mówisz o 3.55 :) a jak ktoś obudził się z ręką w nocniku 3.60 to trochu lipton xd ale może coś się ruszy poczekamy zobaczymy :)

Tak z innej beczki frog szkoda że w tym roku nie ma In Qontrol a i DefQon 1 w nowym miejscu Anthem Noisecontrollers taki se xdd mały off sorki :)

ph34r 17.03.2011 17:18

Można grać online na 3.55 mimo że wyszedł 3.60?

mig25 17.03.2011 18:07

Od dziś podobno już nie można.

MYSTERYIOUS 17.03.2011 23:51

A jak to jest jak się ma cfw można wyczyścić konsole (format) i powrócić na oryginalny fw, czy to raczej zabieg w jedną str ?

frog 17.03.2011 23:59

@mig25 ano, skonczyla sie promocja na PSN dla LEWYCH USEROW :/
@Mysteryious na szczescie udalo mi sie zaliczyc DEF jeszcz w starym miejscu :> No ale moze i nowe bedzie GIT. Ale naten rok tylko DOMINATORA planuje:>

Berion 18.03.2011 00:00

@MYSTERYIOUS
Można, ale to dość kłopotliwe jeśli chcesz zachować dane (o trophy można zpaomnieć przy powrocie na OFW - ze względu na odcięcie od PSN).

frog 18.03.2011 00:04

co wy gadacie ? Przeca normalnie mozna przejsc z CFW na OFW. Wiadomo jak na wyzszy niz 3.55 OFW to juz nie wrocisz do CFW przynajmniej na chwile obecna. Ale na JASNA strone mocy zawsze mozesz przejsc.

A youkai of love 18.03.2011 07:46

Udało mi się zainstalować CFW KMEAW 3.55 na konsoli CECHC04, zanim doczytałem że to problemowy model, myślałem że w trakcie zbrickowałem konsole bo pierwszy raz startował aż 2 minuty po zgraniu pliku PS3UPDAT. Instalowałem twoim sposobem Frog - THX :)

Berion 18.03.2011 09:59

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1151390)
co wy gadacie ? Przeca normalnie mozna przejsc z CFW na OFW. Wiadomo jak na wyzszy niz 3.55 OFW to juz nie wrocisz do CFW przynajmniej na chwile obecna. Ale na JASNA strone mocy zawsze mozesz przejsc.

Towarzyszu, wiemy co mówimy. ;]

W zdaniu użyłem sformułowania *jeśli* >> chcemy zachować dane. Najsensowniejszym sposobem na powrót do OFW jest format całego dysku i wgranie OFW. Aby PS3 nie miała za bardzo możliwości zostawić śladów po CFW na dysku (pushlisty itd.) to trzeba wyjąć dysk, namazać coś na początku aby konsola go już nie rozpoznała i przy włożeniu dysku od razu sflashować NAND/NOR OFW i sformatować dysk.

Jeśli chcemy zachować dane to jest to dość kłopotliwe bo aby zachować trophy na OFW trzeba się połączyć z PSN (obecnie się już nie da), a przywrócić save'ów z copy prohibited też się nie da (nie wiadomo co dokładnie wchodzi w skład systemowej kopii, więc to odpada).

Także czytanie ze zrozumieniem. :P

@Haker120
To nie jest sposób Froga tylko jeden ze sposobów wgrywania FW - jakiegokolwiek.

frog 18.03.2011 11:52

Aa no to godej ze podajesz mu THE SAFETY WAY. Bo kolo zapytal tylko czy mozna powrocic do OFW czy to zabieg w one way. I to je kaine problem. nawet z zachowanie danych. poprostu robimy update orginalnym pupem i mamy swoje dane zachowane i operacja prosta jak budowa cepa... No ale jak ktos jest paranoikiem :O..... To trza formatowac, flashowac, nandowac ...... ;) A no mozna tez zmienic providera internetowego co by nam sie IP i domena zmienila co by SONY nie widzialo ze ida logi z ip ktore ostatnio slalo niedobre rzeczy ;)
@Haker120 to sposob opisany przez Froga ;>

Berion 18.03.2011 12:10

To nie jest paranoja, szczególnie jeśli ktoś wydał jak np. ja kilka tysięcy na gry i nie chce ich stracić przez głupotę któregoś z krawatów Sony.

IP tutaj nie ma nic do rzeczy. Każdą PS3 można zidentyfikować po szeregu innych danych jak choćby MAC adres jej karty sieciowej. Także bezsensu. :P

M@X 18.03.2011 12:41

Jak sie wydaje kupe kasy na gry to trzeba nieprzerabiac, zeby uniknac takich sytuacji. Sony ma pelne prawo banowac tych, ktorzy naruszyli integralnosc ich systemu...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

frog 18.03.2011 12:42

No wlasnie takze bezsens takie formatowanie. Bo jak uzywales lewasne programy czy CFW to sony juz o tym wie bo szereg innych danych o ktorym wspomniales i tak polecial jak miales konsole podlaczona do neta. Wiec jak cie maja zbanowac za cos co MIALES w przeszlosci czy to po starych logach czy po starych sladach na konsoli to i tak cie zbanuja nie ? Ale zdrowo myslac to flache stawiam ze napewno sony nikogo nie zbanuje jesli przeszedl na DOBRA STRONE MOCY. Ty bys zbanowal, po powrotnym pozyskaniu uczciwego usera ? Zreszta sony samo pisalo maile ze jesli kiedys korzystales z jakis "nieautoryzowanych" softow to radza tego zaprzestac bo moze grozic banem. I taki wlasnie user ktory chce przejsc na jasna strone mocy zaprzestuje wiec nie wiem czego sie bac....

Berion 18.03.2011 14:55

Jeśli ktoś się łączył z PSN to bez sensu. Tylko kto świadomy to zrobił? Także bany są tylko dla niedoinformowanych. ;P

Cytat:

Jak sie wydaje kupe kasy na gry to trzeba nieprzerabiac, zeby uniknac takich sytuacji. Sony ma pelne prawo banowac tych, ktorzy naruszyli integralnosc ich systemu...
Ja mam prawo do kopii swojej gry, tylko co z tego jeśli nie odpalę jej bo mi ktoś po chamsku uniemożliwia skorzystania z tego prawa. Także tym razem, ale to ja jestem ten dobry. ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:14.