Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Custom Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/)

szczuru 20.03.2013 10:12

Cytat:

Napisany przez ethar (Post 1245401)
Z jaką płynnością?

Luks lajk 60fps :D

ethar 20.03.2013 10:44

@szczuru: a jak wyglada na ekranie? Obraz sam w sobie wyglada lepiej bo jest wysylane przez hdmi? Jakis upscaling, antyaliasing, filtry 2xsai? I czy wczytuje sie szybciej niz na ps2?

misiozol 20.03.2013 11:00

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1245409)
Luks lajk 60fps :D

Kurcze jak zes odpalil to napisal bys malego tutka co i jak ,mam cechc i fajne by bylo odpalac to z hdd.

Berion 20.03.2013 11:09

Cytat:

Napisany przez ethar (Post 1245410)
@szczuru: a jak wyglada na ekranie? Obraz sam w sobie wyglada lepiej bo jest wysylane przez hdmi? Jakis upscaling, antyaliasing, filtry 2xsai? I czy wczytuje sie szybciej niz na ps2?

I może jeszcze frytki do tego? To jest oficjalny emulator, a więc nie ma mowy o GPLowych, scenowych filtrach. Rozmazywanie jest, ekranu jeśli dla Ciebie wystarczająco nie zniszczył obrazu upscalling konsoli (upscalling wyjściowego obrazu, a nie rozdzielczości którą zajmuje się silnik gry). :P

Ten sam ból co z emu PSXa. Dno jednym słowem, ale z drugiej strony... lepszy rydz niż nic. ;)

szczuru 20.03.2013 11:24

Przycinanie to wina kamery - gra chodzi bardzo płynnie i z włączonym wygładzaniem wygląda ok nawet po tylu latach :D

ethar 20.03.2013 13:48

Piękne, mam pytanie wiadomo że co model konsoli, to i sugerowany CFW (Niektóre CFW brickowały/bądz prawdopodobieństwo było większe na brick konsoli). Powoli się przymierzam do CFW - jeszcze zakupię parę tytułów, pobawię się nimi na PSN... i czas nadać nowe funkcje konsolce ;)

Moja konsola PS3 SLIM CECH2004A - jaki firmware, najlepiej?

Aktualnie OFW 4.30 = eFlasher... ktoż może posłuży pomocą w Łodzi ?;)

Więc tak chciałbym pograć w gry które kupię, m.in GOW4 czyli musi być wsparcie dla eBoot 4.30, fajnie jak z BackUpów mógłbym jechać (czyli jakiś z peek&poke tak?) no i wsteczna kompatybilność PS2. To najważniejsze, chociaż nie pogardziłbym homebrewem z PS3 jak i możliwością OtherOS... Ale wszystkiego mieć nie można. Firmware podczas kupna był chyba 2.41 ale nie mam pewności...

@Szczuru: A filmik piękny, aż chce się odpalić pewne klasyki z PS2. To mialo klimat, nie grafike. Klimat... :)

Berion 20.03.2013 14:06

CEX CFW 4.30 Rebug 4.30.2, to chyba oczywiste. ;) Nie baw się w żadne Rogero, SGK, Mirabele itp. beta playgroundy.

Na starszych CFW, 4.21 multiMAN sam przepisuje wykonywalne dla fw którego używasz.

Na 4.xx chyba nie ma OtherOS++, ale mogę się mylić.

szczuru 20.03.2013 14:10

Cytat:

Napisany przez ethar (Post 1245427)
Piękne, mam pytanie wiadomo że co model konsoli, to i sugerowany CFW (Niektóre CFW brickowały/bądz prawdopodobieństwo było większe na brick konsoli). Powoli się przymierzam do CFW - jeszcze zakupię parę tytułów, pobawię się nimi na PSN... i czas nadać nowe funkcje konsolce ;)

Moja konsola PS3 SLIM CECH2004A - jaki firmware, najlepiej?

Aktualnie OFW 4.30 = eFlasher... ktoż może posłuży pomocą w Łodzi ?;)

Więc tak chciałbym pograć w gry które kupię, m.in GOW4 czyli musi być wsparcie dla eBoot 4.30, fajnie jak z BackUpów mógłbym jechać (czyli jakiś z peek&poke tak?) no i wsteczna kompatybilność PS2. To najważniejsze, chociaż nie pogardziłbym homebrewem z PS3 jak i możliwością OtherOS... Ale wszystkiego mieć nie można. Firmware podczas kupna był chyba 2.41 ale nie mam pewności...

@Szczuru: A filmik piękny, aż chce się odpalić pewne klasyki z PS2. To mialo klimat, nie grafike. Klimat... :)

Ja (i myślę, że Berion też :P) polecam Rebuga - ja aktualnie używam CFW Rebug 4.30.2 REX (wcześniej używałem długo 4.21.2 REX) - jak do tej pory - zero problemów. Używam go od kilku dni - dopiero co wyszedł :P Ale Team Rebug już wyrobił sobie taką markę, że nie mam co się martwić.

Co do downgrade-u - jesteś pewien, że możesz zejść do 3.55?

Użyj tego:
http://www.mirrorcreator.com/files/K...heck.rar_links

Wrzuć plik PS3UPDAT.PUP na usb do kataogu PS3/UPDATE i odpal na konsoli aktualizację systemu z USB - po chwili wyskoczy błąd i wyświetli się informacja jaki najstarszy FW możesz wgrać. JEŚLI MASZ FATA TO NIE MUSISZ SPRAWDZAĆ - NA KAŻDYM FACIE MOŻNA WYKONAĆ DOWNGRADE

Istnieje jeszcze możliwość wgrania CFW na 3.56 ale też wymaga narzędzi do downgrade-u.

Cytat:

Na 4.xx chyba nie ma OtherOS++, ale mogę się mylić.
Jest - sam korzystam - aczkolwiek partycję pod OOS robiłem na 3.55 (przeskoczyłem z 4.21.2 na 3.55 OOS++ Rebug, stworzyłem partycję i zrobilem update do 4.21.2 - wszystko działa ale wiąże się to z formatem HDD)

A youkai of love 21.03.2013 10:32

Jak z graniem bez fizycznego nośnika z hdd na tym Rebugu - bo przymierzam się powoli do zmiany CFW, i co daje ten OtherOS bo czytałem o tym i nadal nie wiem o co chodzi XD? :)

szczuru 21.03.2013 10:41

Cytat:

Napisany przez Haker120 (Post 1245566)
Jak z graniem bez fizycznego nośnika z hdd na tym Rebugu - bo przymierzam się powoli do zmiany CFW, i co daje ten OtherOS bo czytałem o tym i nadal nie wiem o co chodzi XD? :)

Z najnowszym multiMANem podobno znacznie wzrosła liczba działających gier bez płyty w napędzie. OtherOS to funkcja dzięki, której zainstalujesz, uruchomisz Linuxa na PS3.

Berion 21.03.2013 11:19

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...trona20.php#B1

A co do kompatybilności to od czasu odchudzenia payloadu kompatybilność gier z HDD (bez płyty w napędzie bo z płytą, z HDD to chodzą wszystkie) sięga, bez kozery powiem, 90% (!).

szczuru 21.03.2013 11:53

Mamy nowe OFW 4.40

ethar 21.03.2013 11:54

A jakie w nim nowosci?

szczuru 21.03.2013 13:05

Cytat:

Napisany przez ethar (Post 1245582)
A jakie w nim nowosci?

Cytat:

Fw4.40 adds support for RC-S380 (a sony nfc reader) and system stability stuff

its firmware for new drive model 0xC : http://www.ps3devwiki.com/wiki/Blura...ware_Revisions
an update for the 0xA ***8211; not for the rest xD
no syscon updates, no key changes, nothing that prevents downgrading either***8230;

Czyli w skrócie jeśli ktoś ma OFW i zamierza kiedyś zrobić downgrade to może zainstalować ten OFW - brak dodatkowych zabezpieczeń względem wcześniejszych FW.

szczuru 21.03.2013 15:57

Rebug Update Package 0.1 (4.30.x)

***** THIS ALLOWS PSN ACCESS *** USE AT YOUR OWN RISK *****

**** FOR REBUG 4.30.x ONLY ** FOR REBUG 4.30.x ONLY ****

**** YOU MUST BE IN REBUG MODE TO ACCESS PSN ****

This will update REBUG***8217;s version spoof files to 4.40 to and allow connection to PSN.

UPDATER WILL PERFORM THE FOLLOWING TASKS

Update the current version spoof files to 4.40 with PSN access

INSTALL
1: Install Rebug_Update_Package.pkg file from XMB
2: Run Rebug Update Package from the [Games] menu
3: Follow the on screen prompts
4: PS3 will reboot if needed when finished

NOTE: Once the PS3 has rebooted you can delete Rebug Update Package from your XMB as it is not needed.

NOTE: Please do not email us about game compatibility. Some may just require a simple PARAM.SFO edit to get past the latest game update, others may not work at all because the game NEEDS the newer files.

LINKS AND MD5 CHECKSUM:
Rebug_Update_Package_0.1_4.30.x.pkg
351ced13daf7ab8807a4619fcd14f9ce

http://scmods.com/rebug/pkg/Rebug_Up...0.1_4.30.x.pkg

**** FOR REBUG 4.30.x ONLY ** FOR REBUG 4.30.x ONLY ****

Czyli w skrócie spoofer 4.40, który umożliwia także ponowny dostęp do PSN/SEN - od Rebug Team :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:21.