![]() |
W sumie to nie ma tragedi jesli tylko blokada sen , wiesz ogulnie to malo kogo obchodzi sen jak jest CFW ;)
|
Ja jestem Ciekaw tak "ogulnie" kiedy zaczniesz poprawnie pisać po Polsku, interpunkcja, stylistyka, ortografia, Hiroshima. :P
|
To jest w zadzie dobre pytanie nawet jedno z lepszych :) , podobno to nie jak piszemy ale co piszemy sie liczy :P
|
Rejestrując się akceptujesz regulamin. Przeczytaj go więc, zrozum i stosuj. :czytaj:
|
Oho zaczyna sie , wychlostaj mnie jeszcze :bicz: ze nie pisze polskich znakow zawsze mozecie mnie wykopac z forum albo maly banik :ban: a co tam nie krepujcie sie, a potem :party: ze robimy kolejna elektrode.pl i kasacja posta bo zabraklo przecinka albo nie tak zdanie ulozone :spoko: .
|
Dobrze joujoujou ukrzyzowac gada na pregierz z nim ma agresywny stosunek do uzytkownikow (podobno) czasami nawet gryzie (podobno) a za to zawsze pisze prawde jak on wogule moze sieje chamstwo to cham jeden ten misiozol :P :P ,wychlostac :bicz: a potem kijem go aaa
|
Problemem nie jest brak polskich znaków bo faktycznie są przypadki kiedy ich nie ma jak wstawić. Jest to akceptowalne. ;) Problemem jest gwałcenie przez Ciebie interpunkcji i co gorsza ortografii (styl można też przeboleć :P). W każdej przeglądarce są słowniki, które same podkreślają buenty.
|
Podkreslacze sa dla idiotow. Ja cale zycie siegalem do trzytomowego Slownika Jezyka Polskiego w wersji ksiazkowej, ktory stal na polce i nic mnie lepiej do zapamietania i stosowania nie przymusilo.
A siegalem za kazdym razem, gdy mialem wapliwosci. Wstyd by mi bylo, gdybym zrobil blad. |
Cytat:
|
Normalnie czuje sie zrehabilitowany ze z tym ze nie na pewno :P oj bedzie recydywa :P , @patrix jaki poziom na elce to byl kilka lat temu zadaj jakies pytanie czysto techniczne to zero odpowiedzi sami pieniacze i kasacja postow , a ci co maja wiedze i tak sie nie podziela bo z tego zyja wiem bo to przerabialem pustki tam i pelno trollowni ;) .
a nie pisze dla tego mamy dumper do hdd z poziomu windy http://www.mediafire.com/download/ey...er_windows.rar a tutaj krotki opisik To quote: Ok, with much help from mind i get it work. A BIG THX to mind for help me debug the prog. The app can now read, and copy from, fat and slim hdd's. Some words to safety. The app has only read access, self the incredible bug of all bugs, can not lead to a write access. The app can not destroy your ps3-hdd. Windows knows not about a PS3-hdd, its a unknown format for Windows. That means, if you not initialize the PS3-hdd, AND DO IT NEVER, the ps3-hdd is not existing for windows, no random read or write processes to a device which not exists for the OS. poprzednia wersja fajne gui ale dziala tylko ze slim http://www.mirrorcreator.com/files/1...Beta.rar_links i opisik Here is a lightweight utility for your PS3 HDD raw backup, decryption needs, and other features. Right now it only supports slim PS3s. It's written from scratch except for some ported code form naehrwert's PoC. If you have any feed back, please put it here. Beta Version:
Quick Tut:
|
To jest temat o CFW, a nie odszyfrowywaniu HDD. ;)
W każdym razie póki co słaby. Nie radzi sobie ze wszystkimi HDD i nikt nie testował kopiowania dużych plików i/lub dużej ich ilości. |
Znalazlem to :
With latest NAND/NOR patching tools today, it will only patch the spkg and revokation keys to allow downgrades, this means once you patched those two you can install CFW straight from and 4.xx OFW without downgrading the console. but still, you will need a console that is 3.56 OFW capable PS3 or lower to (Yeah not 3.55) to install CFW on your PS3. i teraz pytanie czy mam to rozumiec ze kazda konsola powyzej 4.xx jest do zrobienia na CFW bez downgrade z OFW (pomijajac te na na ktorych sie nie da superslim itd.) czy ze wstepnie konsola musi byc na 3.55 na ktorym wystepuje patch spkg i revokation keys i mozna instalowac pomiedzy OFW oraz CFW , bez downgrade i bez sprzetowego flashera ? |
To prawda, ale żeby spatchować (sprawdzanie podpisów paczek i blacklistowanych kluczy) trzeba najpierw zrzucić obraz flasha i mieć go czym wgrać... Co Ci da spreparowana paczka z CFW jak OFW odrzuci jej podpis?
Nie działa to na konsolach z nowym metldr. Tak się robi przecież downgrade'y z 3.56+ na konsolach, które nigdy nie miały 3.55. |
Widzisz bo czesc tej wypowiedzi po ang. to maslo maslane , czyli zeby przejsc z dowolnego ofw 4.xx na dowolny cfw potrzebny jest spaczowany flash , a z kolei aby miec flash wymagany jest 3.55 lub flasher sprzetowy , i kolo sie zamyka i nie da rady bez flashera oraz uprzedniej modyfikacji na konsoli tych plikow przejsc z ofw na cfw ?
|
Ja tam nie widzę masła maślanego. :)
Nie da się. Nie zainstalujesz CFW na OFW bez flashera tak długo jak będą nieznane klucze prywatne podpisujące paczki. Nie zainstalujesz CFW na spreparowany obraz flasha tak długo jak ktoś nie opracuje jakiegoś sposobu na oszukanie update managera (albo w ogóle jakiegoś na nowy boot/met loader). Póki co na to w ogóle się nie zanosi, więc przyjąć na ten czas można że się po prostu nie da. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:48. |