Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Custom Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/)

Berion 12.08.2014 11:28

Ale parowanie jest tylko po odpaleniu gier z PS2.

Być może też. Ja wiem, że po opublikowaniu narzędzi "sprawa się rypła", pół internetu wkurzyło, M33 rozpadło i następny nie HENowy CFW to czasy złamania dobrania się do LV1 w PS3 (klucze do kirka, paczek itd. dla PSP).

misiozol 12.08.2014 11:50

No wlasnie z tym parowaniem to nie tak jak myslisz , kazdorazowo przy wlaczeniu konsoli nie idzie sparowac kontrolera do momentu podlaczenia kablem mrygaja 4 led z tylu kontrolera , co ciekawe tym kontrolerem mozna uruchomic konsole po wylaczeniu kiedy zostal sparowany juz kablem .

Z dark alexem to juz sa legendy , ciezko wyczuc kto z kim po co i na co ale jedno wiem ze szkoda ze odszedl .

Diabolique 03.09.2014 21:55

instalnalem dzisiejszy REBUG_4.53.1_REX_COBRA_[MOD_by_Joonie_v4.
zdziwilo mnie. ze w toolboxie, zakladka cex/dex mam komunikat. te opcje sa niedostepne i trzeba zainstalowac edycje rex.
:piwo:

szczuru 03.09.2014 23:05

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1291754)
instalnalem dzisiejszy REBUG_4.53.1_REX_COBRA_[MOD_by_Joonie_v4.
zdziwilo mnie. ze w toolboxie, zakladka cex/dex mam komunikat. te opcje sa niedostepne i trzeba zainstalowac edycje rex.
:piwo:

Usuń Toolboxa i zainstaluj, tego który jest wbudowany w v4 ;)

Diabolique 07.09.2014 11:26

działa, działa!
doszly mnie sluchy, ze ps2iso nie dzialaja. prawda to? sam nie mam poki co jak sprawdzic.

Berion 07.09.2014 12:18

Nie wiem, ale wgraj lepiej wersję v4+, a nie v4 bo ma jakiś PoC patch na trofea. ;)

frog 24.10.2014 00:02

ONI ZYJA !! ;>

Cytat:

As the holiday season comes soon, with Thanksgiving and Black Friday only a month away, we decided to announce that Team Rebug is busy putting the finishing touches on updated firmwares for all PS3 users

We have not heard from Team Rebug for a while, but we are please to announce they are busy on finishing up some super-duper new firmwares, and you will be more then enjoying just Turkey on your Thanksgiving dinner next month, you will be dusting off your CFW PlayStation 3 console and installing some updated Rebug firmwares, which will finally be Official instead of previous ones that were leaked and missing tons of key improvements.

Team Rebug would also like everyone to know they have recently expanded and added two new long-time scene developers to their fold, so stay tuned as updates, and more news will be coming out soon from them over the next few weeks.

szczuru 24.10.2014 01:30

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1297365)
ONI ZYJA !! ;>

Wiemy, wiemy i czekamy z niecierpliwością ;)

misiozol 24.10.2014 09:44

O w ..... nareszcie "it's alive , it's alive"

Berion 30.10.2014 11:05

No i mamy oficjalne release'y. :D

CEX CFW 4.65 Rebug-Cobra 4.65.1 Rex
DEX CFW 4.65 Rebug-Cobra 4.65.1 D-Rex

szczuru 30.10.2014 11:30

Nie mam teraz jak sprawdzić ale czy ktoś, kto wgrał tego Rebuga mógłby potwierdzić mi jedną opcję w Toolboxie? Mianowicie możliwość wyłączenia Cobry.

Berion 30.10.2014 11:42

Ja jeszcze nie instaluję bo żaden backup manager ich nie obsługuje.

Słyszałem, że Rebug Toolbox pisali od nowa (zgubili src?). Biorąc to pod uwagę i to że jednym z nowych developerów jest Joonie to myślę że taka opcja jest.

A youkai of love 30.10.2014 11:44

Kolejne de.bilne pytanie... Jak to zainstalować z Rogero Cobra? XD Szczerze mówiąc bardzo dawno nie zmieniałem softu i nie chce powtórki z błędem HDD do formatowania.

szczuru 30.10.2014 12:35

Cytat:

Napisany przez Haker120 (Post 1298218)
Kolejne de.bilne pytanie... Jak to zainstalować z Rogero Cobra? XD Szczerze mówiąc bardzo dawno nie zmieniałem softu i nie chce powtórki z błędem HDD do formatowania.

Rebug 3.55 '999' Downgrader -> Rebug 4.65 REX ;)

Berion 30.10.2014 12:53

Tak na dobrą sprawę to można jakikolwiek CFW wgrywać na jakikolwiek inny (oczywiście były CFW, które nie były pełnymi paczkami tylko patchami - tych to się oczywiście nie tyczy).

- - -

W każdym razie cieszy mnie fakt, że jednak jakiś oficjalny i najnowszy CFW wyszedł. Głównie dlatego że to już kres życia PS3 i nawet gdyby 4.65 okazał się ostatnim tchnieniem Rebug Team (na co się nie zapowiada, ale nigdy nie wiadomo ;]) to będziemy mieć niewiele gier i to same porty z PS4, które będą podpisane dla wyższych fw. Tym samym mamy w chwili obecnej (o ile nie wkradły się im jakieś bugi) najlepsze dwa fw dla konsoli.

Można QA flagować, można sczytać ERK, niestety nie można SFID i DHK - ale są dostępne źródła, może je sportują. Więc tak na dobrą sprawę to niepotrzebne są wcześniejsze/inne CFW.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:26.