Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Custom Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/)

Diabolique 04.08.2014 20:29

tośmy zaszaleli :/

misiozol 04.08.2014 21:09

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1289292)
tośmy zaszaleli :/

Na CECHG01 smiga wysmienicie ,ale ze wsteczna kompatybilnoscia konsole maja tego bug-a z parowaniem kontrolera i moja stara poczciwa pieknosc zostaje na 4,46rex :D

Diabolique 04.08.2014 22:25

to co straszysz ludzi :)

szczuru 04.08.2014 22:43

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1289289)
Dziala na CECHG01 po zejsciu na rebug 3.55.4 i aktualizacji ;)

druga konsola CECHC01 poszla od strzala z rebuga 4.46 .

Ijuz wywalilem to guwno :D parowanie kontrolera to jakas porazka w konsolach z BC za kazdym razem treba kontroler pod kabel podpiac bo nie trybi :/

Każdy 4.55 ma ten bug - to wina Sony.

Berion 05.08.2014 00:07

Ja tam zostaję póki co na 4.60, nie mam zdrowia do przepisywania EBOOTów/SPRXów/cudówwianków. ;)

Ten bug, o którym mówi Misiozol to rozumiem że tyczy się tylko emulatorów PS2?

Nikt nie zrobił mirrorów? Wszyscy linkują do tego szajsu ps3newz?

Jaka jest suma kontrolna MD5 dla PUP?

misiozol 05.08.2014 11:29

Z tego wychodzi ze tak tylko konsole z BC maja ten bug bo CECHG01 dziala idealnie parowanie i wszystko dzila jak nalezy , a dlaczego uwazasz ze to forum to szajs :> ?

szczuru 05.08.2014 11:53

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1289316)
Z tego wychodzi ze tak tylko konsole z BC maja ten bug bo CECHG01 dziala idealnie parowanie i wszystko dzila jak nalezy , a dlaczego uwazasz ze to forum to szajs :> ?

Bo ostatnimi czasy wszelkie fora typu PSX-Scene/PS3Hax i inne tym podobne strasznie podupadły jeśli chodzi o zawartość merytoryczną... Moim zdaniem jedyne aktualnie słuszne to AssemblerGames ale nie ma co się dziwić z racji specyfiki w/w strony.

misiozol 05.08.2014 12:56

Wiesz coraz wiecej malolatow sie bierze za cos co nie powinni i wypisuja glupoty ludziska staraja sie to uprzatac ale to jest jak walka z wiatrakami , ale sa uzytkownicy na tych forach ktozy wiedza co pisza ;)

Berion 05.08.2014 13:06

Ponieważ wielokrotnie w przeszłości pisali bzdury wyssane z palca, promują warez i mieli swój wkład w inside job M33. Plus oczywiście to co Szczuru napisał.

Wszystkie te fora okupują ludzie, którzy chyba jedyne co potrafią to odpalić Facebooka...
ps2scene.org aka psx-scene.org strasznie się skomercjalizowało, szczególnie odkąd zostało sprzedane. Pojawiają się newsy w stylu wypakowania jakiegoś modułu, wrzucenie tego do *.iso (do dziś się zastanawiam PO CO), jakieś "konkursy" w których głosuje z 20 użytkowników na pół miliona kont (!) gdzie wygrywają jakieś poradniki pisane na kolanie, opisujące rozpakowywanie archiwów ZIP, albo inne ikonki, brzdęki, duperele. Komentarze pod newsami są jeszcze słodsze: "this will lead to new CFW?", a treść owego newsa jest o np. programie wyliczającym sumy kontrolne albo budującym obrazy gier. Czasami trafi się jakiś jago mość którego już na to też w**** bierze i odpisuje, żeby nauczył się czytać ze zrozumieniem albo zajął się czymś nie angażującym umysłu bo najwyraźniej go to przerasta - zostaje zrugany, że przecież jak to - dlaczego, że co jest złego ew pomocy itd. Idealnie odzwierciedla to stan edukacji na zachodzie. Spoon feeding. Crunch połączył się z MaxConcoles, gdzie sama komercha i promocja śmietnikowych wynalazków. Na PS3Hax ciągle wojna, lament i drama. Afterdown tak samo jak psx-scene. Ludzie którzy jeszcze "ogarniają" odwiedzają tylko z sentymentu i to konserwy z czasów starej sceny jak ja.

Normalni ludzie pouciekali na irc, a z for to chyba tylko Assembler. Czyli mamy sytuację odwrotną do tej, która wytworzyła się w latach 2000-2005.

A deweloperzy? Nie wiem jak jest na scenie Xbox'ów czy Wii, ale szpiedzy z krainy deszczowców donoszą mi że bardzo podobnie jak na PS3, czyli przerost ego, drama, żadnych zasad. Gnój jednym słowem. Zaproponowałem kiedyś Złejspermie i Cyberskunksowi ;] aby dodali do Rebug Toolbox ERK, DHK, SFID dumpery, zmianę adresu MAC itd. to dowiedziałem się że jestem pirat... Jak zaproponowałem DeanK uporządkowanie GUI i systemu skinowania (który jest w obecnej formie zwyczajnie gówniany, niewiele mniej gówniany jak ten w uLE, ale Dlanor przynajmniej potrafił sensownie uargumentować swoje stanowisko i prowadzić dyskusję na poziomie) to dowiedziałem się że to ja mam problemy z używaniem jego programu i odesłany do FAQ na gbatemp (WTF?). Jak zgłosiłem bug-i i propozycję ich rozwiązania gościowi od HDD Readera to miał do mnie pretensję że w ogóle jakieś zgłaszam. Jak jeszcze nie wiedziano, że w Fatach używany jest inny algorytm do szyfrowania HDD, a inny w Slimach to Zecoxao wmawiał mi że mam fucked hdd albo coś robię źle. Do tego stopnia, że sam zacząłem w to wierzyć... Mówiłem mu że sprawdziłem wszystko i wszystkie scenariusze i pozostają dwie możliwości: albo jego program źle wylicza klucze, źle deszyfruje lub algorytm jest niepoprawny. Cytując klasyka z MGSów: "what's wrong with this guy(s)?". Oni wszyscy żyją w wyimaginowanej aurze swojej własnej za***istości i nic nie może zburzyć tego obrazu, nawet twarde fakty. Ale co tam ja, taki adrianc zebrał 10000$ na pierwszą wersję devkita żeby debugować chain of trust i... tyle go potem widzieli. EgoHot, gówniarz który ukradł większość kodu fail0verflow, którym zawdzięcza pierwszy CFW, sprzedał się Sony w kilka tygodni po batalii sądowej. Mathieulh, podobnie tylko zaiwanił od XorLosera i wszędzie się bitchył jaki to on nie jest genialny i jakich to kluczy nie posiada, a tak naprawdę to nawet exploit metldr nie był jego. To po prostu jest szambo w porównaniu do klimatu jaki panował jeszcze w czasach PS2 i Xbox'a.

misiozol 05.08.2014 13:20

Hmm... co poradzic dramat lepszy niz opera :D

ethar 10.08.2014 00:56

@Berion "w przeszłości pisali bzdury wyssane z palca, promują warez i mieli swój wkład w inside job M33." - z kontekstu tego zdania wynika jakbyś miał żal że mieli swój wkład w M33 (przynajmniej ja tak to odczytałem). Z tego co mi napisał Szczuru M33 mieli swój wkład w Homebrew/CFW/Scene whatever. To chyba dobrze że coś sie rozwijało za pośrednictwem ich w tym kierunku, no chyba że byli chujami (za przeproszeniem) i kradli komuś kody, programami i podpisywali się pod nimi - jak dzieci w przedszkolu. Wyjaśnisz swoją intencję?

Berion 10.08.2014 10:52

Dokładnie tak. Byli ******* i opublikowali kody źródłowe Dark Alexa, dlatego odszedł i M33 zniknęło ze sceny. I tak, też podpisują się nieraz pod czyimś softem (a przynajmniej tak było za czasów PS2).

misiozol 11.08.2014 10:50

Hmm... z tego co kojaze to dark alex odszedl bo mial dos przesladowan ze strony koncernu i pogrozek od smutnych panow co z reszta sam napisal na swojej stronie zanim zniknela .

Diabolique 11.08.2014 21:44

jak wrazenia na tym CFW?

misiozol 11.08.2014 23:32

jak dla mnie to typowy CFW z bonusami ale tylko na konsolach bez BC bo parowanie kontrolera psuje caly urok ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16.