![]() |
Zawsze tak jest, że producenci na starcie i przez najbliższe 2-3 lata tracą od 50 do nawet 100$ na egzemplarzu. Powiedzmy, że konsole żyją (czyli produkowane są gry, przynajmniej tysiąc rocznie) 7 lat na rynku. Nie wiem ile wołają za licencje, ani na jakie lata przypada najwięcej sprzedawanych w ciągu roku egzemplarzy, ale wcale bym nie wykluczał że na piractwie zwyczajnie tracą zamiast zarabiać (w tym modelu biznesowym, raczej nikt nie chciałby na starcie, sprzętu kilkaset zł droższego).
|
Myślę że póki konsola nie jest złamana, tak do 3/4 lat to zarabiają na licencjach, potem zmieszają się koszty produkcji i zarabiają (nie ponoszą strat) na sprzęcie.
|
@Berion - sorry, ale pobawie sie w tego na "a" - liczby? Statystyki? Notowania spolek? Kwartalne wyniki finansowe?
Sadze ze dane bierzesz z powietrza. Uczestnicze w tym troche od wewnatrz i nikt kto tam nie byl nie wie jak jest naprawde ;-)... |
Nie mam linka, ale takie zestawienia robiono kilkukrotnie na np. gamespot (były nawet takie gdzie liczono ceny części - chociaż to raczej karkołomne bo nie wiadomo przecież jakie umowy ma fabryka z producentem konsoli) jeszcze z czasów PS2/X/GC. Jak wiemy następna generacja była znacznie droższa, a obecna znacznie tańsza.
|
|
eee to juz nudne sie zaczyna robic , tak czy inaczej ma byc za 2-3 dni oficjalnie lepiej poczekac
|
Obstawiam, że puszczą dopiero na święta.
|
Zbliża się Rebug 4.65.3. Podobno. :fiu:
|
Rebug 4.65.3? Przecież jeszcze "dwójki" nawet oficjalnie nie ma ;)
|
Idzie im to jak flaki z olejem ale podobno maja zapodac fix do synchonizacji kontrolera czyli w zasadzie poprawic niedorobki $ony
|
.2 wyciekła rozgrzebana (tak jak powiedzmy, że jedynka), więc rozsądnie byłoby dać sufiks .3
http://playstationhax.it/forums/topi...e-3#entry11693 |
to sie nudne robi tak jak pisalem wczesniej , przynajmniej moglo by im cos dobrego pociec a nie same wip .
|
|
Wreszcie, ale ja się wstrzymam. Może jakieś bugi wyjdą jeszcze po drodze. ;p
Wciąż siedzę na becie .2 |
Wszystko testowane na obydwu moich konsolach jedna BC druga bez-BC i wszystko dziala jak nalezy synchronizacja dziala kontrolera wszystkie tryby dzialaja jak nalezy , tylko instalowac ja przy niej zostaje :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:16. |