![]() |
Są dwie wersje 4.65.2 i dla Rex i dla D-Rex - czyli razem 4. Wsadzili kiedyś na główną bety i za kilka dni je zdjęli (jak się okazało, że zabugowane? ;)).
|
No i wszystko jasne, nawet nie wiedzialem ze tam beta byly.
|
http://www.ppe.pl/news-34097-sony_da...systemowa.html - nowy oficjalny Firmware, tym razem o dziwo nie poprawia stabilności :P
|
Już lecę instalować! Dla nowej brzydszej ikonki i tymczasowego (?) braku dostępu do SEN. :D
A wystarczyłoby dać możliwość kopiowania lokalnie *wszystkich* save'ów, trofeów i licencji, pozwalając także na przywrócenie tych danych na dowolnej konsoli bez pośredniczenia w tym infrastruktury sieciowej Sony. I już, tylko tyle wystarczy żebym wrócił na OFW... :( |
CFW bazujące (albo spoofowane) z numerem 4.70 już wyszły i mam takie pytanie np. ten od Habiba http://psx-scene.com/forums/content/...-cfw-cex-4904/
Doczytałem "Cobra doesnt like 2 controllers...." ogólnie ludzie piszą, że mają problem z dwoma padami - ktoś testował? Dd zawsze były takie problemy z Cobrą czy to dopiero w tej wersji? (Ja osobiście nigdy nie zauważyłem). Drugie pytanie gdzie dokładnie znajdę dokładnego changeloga różnic pomiędzy Cobra 7.03/7.04 a Cobrą 7.10 Starbucks? Nigdzie nie mogę znaleźć, znaczy znajduję coś typu "improve/fix compability games" - chodzi mi o dokładniejsze - jakie gry, co kiedy jak (chyba, że za dużo wymagam). |
Po co Ci 4.70? Nie ma żadnej gry, która by wymagała wyżej 4.65. A zwykle jeśli gra wymaga takiego fw to patche mniejszego.
Nie wiem, gram z sobą samym. ;p Nie ma. ;] |
Cytat:
A ta nak serio, zmieniam dysk w konsoli więc i tak nowy CFW muszę zainstalować to już wolę nowszy by mieć na przyszłość. A nie instalować za 3-4 miesiące jeszcze raz CFW jeżeli okaże się że jakaś gra będzie wymagała wyższego ;) |
to jeszcze wychodzą jakieś gry?
|
Raczej nic konkretnego nie wyjdzie ;) Pewnie jedyne gry jakie będą wychodziły na PS3 to już konwersje z PS4/XBO - z powycinanymi efektami, dropem klatek do 30 oraz do 720p i oby tak przynajmniej było... pamiętacie Wolverine Origins na PS2 ?:D
|
Ale gry na PS3 chodzą w 30 klatkach! :czar:
Ano nie wyjdzie. To ostatni rok z portami, nawet indyki przestaną się pojawiać. To normalne. Ja tam w porty gram i nie narzekam. Alien Isolation, Far Cry 4. Jakiejś dużej różnicy nie ma (w ruchu, 2m od monitora bo na screenach to już tragedia). Same next geny tak naprawdę exclusive'ów nie mają prawie wcale. Ori i Bloodborn - reszta to siano i multi platforma na old geny i PC. Jak po roku mamy taką bibliotekę to trochę dramat... A tymczasem na WiiU... ;p |
@ethar jesli chodzi o same granie to w sumie obojetnie jakie cfw 4.xx ci starczy z najnowszym multimanem i kazda gra ci pojdzie. Ja do ostatnich chwil na ps3 siedzialem na Rebugu 4.46.1 Lite + Multiman 04.66.10 i wszystkie gry odpalaly no problem. I to sie raczej nie zmieni zeby jakies gry wymagaly jakis nowych cudow. Zreszta tak jak juz napisaliscie raczej nic konkretniejszego juz na ps3 nie wyjdzie. Z ostatnich to Battlefield Hardline,Resident Evil Revelations 2 ,Dragonball Xenoverse,Dark Souls II Scholar of the First Sin i to chyba tyle. A wyjdzie jeszcze MKX ;>
Takze jesli o samo granie ci chodzi to nie trzeba od dawien dawna aktualizowac CFW. |
Cytat:
To porównaj sobie Wolverine z PS3 - https://www.youtube.com/watch?v=eMMUD9VP6tY A z PS2 - https://www.youtube.com/watch?v=MLQOY6Bz_xc By nie było obydwie gry są tak samo nazwane ;) Inny silnik, inny gameplay. Osobiście wolałbym aby gry na PS3 się nie pojawiały gdyby to miałoby tak wyglądać. A odnośnie next-genów długo jeszcze nie kupię póki co nic na nich nie ma ;) Non stop odgrzewane kotelty, a ludzie się spuszczają bo gra ma 60fpsow i 1080p - to jest w dzisiejszych czasach wyznacznikiem jakości? A w dodatku się biją jaka platforma lepsza bo jakaś gra gra ma +2fps więcej... Marnych czasów doczekałem... Edit: @Frog - napisałeś to jakby Twoja PS3 już umarła... no póki co siedzę na 4.66 ale przyznam szczerze, że myślałem czy może nie spróbować pograć online na CFW... nie dostałem jeszcze banu na PS3_ID... Chyba te największe łapanki się skończyły... mam taką nadzieję :P |
Na PS4 miało być. Literówka. ;d 60 klatek to rzadkość, a 60 w 1080p to chyba żadna nie daje (skalowanie z niższych).
Porównania z PS2 i PS3 nie są najlepszym przykładem, dlatego że pomiędzy PS3 a PS4 nie ma takiej przepaści. Next geny to lapotopy zamknięte w konsolach. Taka jest przykra rzeczywistość, ale może nie będzie tak źle. Trzeba tylko poczekać na dedyki. Tę generację będzie sponsorować słowo: światło (szkoda bo miałem nadzieję, że: teselacja ;]). @frog Jeszcze będzie Resident Evil 0, Tales of Zestiria, szukam Vesperii bo jest scenowe tłumaczenie. Na pewno będą jeszcze tłuc Call of Duty i Battlefield - ale to nędzne gry, takie na jeden wieczór. |
@Eithar uzylem takiego czasu bo wlasnie w tym tygodniu przeskakuje na next geny i jasna strone mocy (oczywiscie do czasu az DARK SIDE znow da o sobie znac;) A ps3 juz poodlaczana i dysk wyciagniety (1TB) czeka az przyjdzie PS4 z 500GB robie podmianke dyskow i wystawiam ps3 na sprzedaz takze juz sie z nia praktycznie pozegnalem ;)
Co do online to tez mozna no problem na starszych CFW sie polaczyc. Jest Sen Enabler jest PSNpatch i cos tam jeszcze. Bany jeszcze sie zdarzaja sam bodajrze w grudniu dostalem ;) No ale nie uzywalem wspomnianych programikow heh Pozniej musialem sie bawic w odtwarzanie konta i trofeow ;) Ale juz wszystko gra gitarra i teraz kombinuje co zrobic by zanizyc te kosmiczne ceny gier na jakie musze sie teraz przygotowac (o zgrozo;) Juz mam dwie osoby do wspolnych zakupow takze moze nie bedzie tak zle ;> |
U mnie jeszcze sporo do nadrobienia tytułów na PS3 by się z nią żegnać, zbyt dobry sprzęt. Poza tym pamiętam jak PS2 sprzedałem to smutek potem miałem więc nie sprzedaję tym razem PS3 ;) Na nowej generacji nie ma w co grać i póki co gry za drogie - ja poczekam :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:18. |