![]() |
czyli wiekszy dysk, albo ISO.
dzieki. też załapałeś się na reputę :piwo: |
Iso jest wygodne - dużo szybciej się kopiuje ;)
|
za to sporo zajmie mi konwertowanie struktury katalogów do ISO :P
|
Cytat:
Rozebrane gry wczytywane są z "dev_hdd0/GAMES/", obrazy z "dev_hdd0/PS3ISO/". I co to ma wspólnego z tematem o CFW? :P @Szczuru Nie tylko. Obrazy mają tę przewagę nad "folderami", że mniej zajmuje payload, mniej stresu ma konsola (mniej odwołań do HDD, szczególnie jak gra ma kilkanaście tysięcy lub więcej plików), przez co *.iso zapewnia też większą kompatybilność. Od ponad roku już jest "wolna kobra", a ludzie jak czytam, dalej się mordują z folderami... |
A coś w kwestii super slima się ruszyło czy nadal nie ruszony.
|
Nie ruszyło się i nic się nie ruszy do czasu komputerów kwantowych pod biurkiem. :P
|
hmm, a jakby jakieś pliki zostały udostępnione z nie oficjalnej dystrybucji, czy wtedy ten proces idzie przyspieszyć, tak teoretycznie pytam.
|
Nie rozumiem pytania.
Wszystkie uruchamiane programy i moduły są podpisywane, a dostęp do różnych typów pamięci chroniony. To jest cały skomplikowany łańcuch zależności i kontroli. Ekosystem kryptograficzny. Problemem więc nie jest dostęp do jakichś magicznych plików (pomijając boot loader) tylko ich podpisanie w taki sam sposób jak robi to Sony. Dlatego nie ma i już więcej nie będzie CFW na PS3 który da się zainstalować na OFW, ani nawet CFW na CECH-3xxx z nowym bootloaderem i CECH-4xxx ponieważ implementacja ECDSA jest już poprawna i sprawdzanie wersji fw też. Jedynym sposobem jest siłowe złamanie tych "haseł", ale obecnie nawet jakbyś spiął wszystkie istniejące komputery na Ziemi i pracowałyby przez milion lat to tego nie dasz rady zrobić. Dlatego potrzeba komputerów kwantowych, mokry sen każdego hak1era. ;] |
Teraz rozumiem, myślałem że jakby jakiś plik z kluczami wyciekł z Sony to wtedy by się coś ruszyło, a tak lipa na całego.
|
Jedyne klucze jakie mogłyby wyciec to podpisujące PUP, PKG i TAR (co dawałoby nam CFW instalowany na dowolnej konsoli z dowolną wersją fw starszą lub tę samą co instalowana). Ale to nigdy nie nastąpi ponieważ ludzie którzy są za to odpowiedzialni mogliby z dnia na dzień zostać zwolnieni z wilczym biletem i zostać z długami, których nie pokryją całe pokolenia ich rodziny.
|
Ale tam , nie badz depresyjny dzien ten kiedys nastapi :D
|
Jaki najnowszy custom fw mogę wrzucić? Zatrzymałem się na 4.55 cfw. I czu trzeba robić downgrade, czy mogę na ten aktualny?
|
@ynsiwy najnowsze to 4.70 HABIB Starbucks v1.02 (COBRA v7.10 CEX) CFW lub REBUG REX / D-REX 4.70.1 + COBRA (v7.10) lub niecobrowe HABIB 4.70 (CEX) v1.00 or DARKNET CEX 4.70 V1.00.
|
Który polecasz? Mi w sumie zależy, aby dalej działał ps3 net server.
|
rebug 4.70.1 , ten ma wszystkie wodotryski ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:17. |