![]() |
tak czytam i czytam. i to jest chyba gorsze niż ten ostatnim rebug mod by Joonie.
|
Eee tam, bugi dotyczą webMANa. Nie musisz mieć przecież tego włączonego.
|
Berion ty gdzies pisales na temat zmiany EID rootkey na same zera udalo ci sie to zrobic ?
|
Cytat:
|
ERK nie zmienisz na same zera. Był pomysł, aby HDD Key zmienić na same zera, ale ten pomysł upadł z racji że jest wyliczany z ERK. Po restarcie konsoli fw był do wgrania przez flasher (zabijało to konsolę).
|
No dobrze ale teraz konsole z nand i nor byly zabijane ? bo w zasadzie po zmianie klucza w nand wystarczylo by sformatowac hdd ponownie z nowym kluczem , rozumiem konsole z nor kiedy calos prawie systemu byla postawiona na hdd .
|
A skąd wiesz czy ERK nie jest z czegoś wyliczany? I skąd wiesz co jeszcze jest wyliczane z ERK? Ta konsola to szaleństwo. ;}
|
Jak ta konsola to szalenstwo to pomysl o PS4 :D
|
Ciężko powiedzieć. PS3 było projektowane zupełnie od podstaw, jak jest w przypadku PS4 nie wiadomo - nie wiadomo bowiem na ile wolną rękę miało Sony, a na ile pozwalało (możliwości produkcji, koszty etc.) AMD. Nie wykluczone, że to też twierdza kryptograficzna - i raczej powinniśmy się tego spodziewać.
Mam nadzieję, że spartaczyli coś. :czar: |
Trochę OFF-topem pojedzie, ale nie widziałem sensu zakładać tematu "PS4 - CFW?" jeżeli konsola dopiero raczkuje. Jak myślicie czy ze znalezieniem luki w zabezpieczeniach PS4, też będą tak długo się grzebali? XBOX360 został znacznie wcześniej złamany. Myślicie że ze względu na podobną architekturę XBO oraz PS4 (obydwa posiadają układy od AMD), zbiegnie to się w czasie? To takie luźne przemyślenia, bo co można napisać, jak w sumie nikt nie rozgrzebał jeszcze tych konsol :)
|
X360 też został złamany dopiero w połowie życia. Hacki fw napędu to nie to samo, pozwalają wyłącznie na uruchamianie kopii gier.
Tego nikt nie wie, ale możliwe że nawet nigdy. ;) Gdyby nie błędna implementacja ECDSA to prawdopodobnie PS3 do dziś byłoby nieruszone. |
Ja tutaj mysle podobnie jak Berion , te sprzety to twierdze kryptograficzne glupia konsloka VITA jest nie do ruszenia , po wpadkach z poprzednich konsol poszli po rozum i zrobili fortece . Na dzien dzisiejszy wogule nie widze zeby ps4 czy xone byl kiedykolwiek zlamany chyba ze jakis inzynier przyjdzie na kacu do roboty i walnie skuche ;)
|
tak mnie zastanawia ile MS zarobił na sprzedazy konsol po jtagu, rhg i LT.
|
Producenci konsol nie zarabiają na konsolach. Zarabiają na licencjach na gry. Więc biorąc pod uwagę, że zawsze na początku są stratni kilkadziesiąt $ to raczej: ile stracił? ;p
|
Nie przesadzaj. Tak jest na pewno na poczatku, kiedy musisz zainwestowac w platforme, ale zalozyc w planie dlugoterminowym ze w koncu zaczna krasc. Do tego czasu nalezy obnizyc koszt produkcji sprzetu i zaczac na nim zarabiac. Jesli tak nie jest to pare twarzy powinno isc na bruk.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |