![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Ooo no prosze ja mam stare info :wow: , tylko pozostaje :piwo: w takim ukladzie i wtykanie tego usb :D |
ale czy muszę coś uaktywnić czy jak? wrzuciłem ten rebug, nowego multimana, podpinam pendrive fat32 działa, ntfs nie widzi?
Jak kliknę PFS driver to się ładuje, potem mam w managerze dwa foldery pvd_usb000/001 ale jak w nie wchodzę to ciągle ładuje, ale plików nie widać |
no wlasnie pod nimi pvd_usb000 powinien widziec twoj dysk ntfs. hmm sprobuj reset konsoli, odpalic mm i manager plikow w nim otworzyc i dopiero wtedy podlaczyc dysk w prawy port usb i nacisnac START+/\. I na ikonke PS3 Root zobaczyc czy da rade wejsc na dysk.. Powinno zabanglac...
|
wygląda na to, że tylko jeden pendrive w ntfs widzi konsola, 2 dyski zewnętrzne nie działają. Pokazują się te foldery pvd_usb000/001, ale wiesza się jak w nie wejdę i niby ciągle wczytuje. Dopiero któryś pendrive z rzędu zaskoczył...
|
mi za to widzi kazdy dysk zew jaki jej podlaczylem ze 4/5 rodzaji. Ale mojego pendka nie widzi :/ @Berion cos kiedys pisal o rodzajach partycji MBR i GPT. Z tymi GPT bodajrze konsola sobie nie radzi. Ale to @Berion by musial wyjasnic jak to pozmieniac.
|
trochę to dla mnie dziwne, bo na każdym dysku, czy pendrivie mam po 1 partycji bez kombinacji i wygląda na to, że czyta mi tylko 2 pendki, ale tego drugiego akurat nie mam :/
|
Z tym dzialaniem ntfs to tak nie dokonca bo konsola jest bardzo wybredna jesli idzie o to mam ze 4 dyski na ntfs roznej masci i pojemnosci to jeden zadzialal a pendraka zformatowalem pod ntfs i tez jest ps3 wybredne .
|
Cytat:
Tablica partycji, GPT nie jest obsługiwane ale wydaje mi się że gdyby były na GPT to mM w ogóle by nie znalazł NTFS, a co za tym idzie niczego nie zamontował pod dev_pvd. |
@up
czyli jak musi byś sformatowany pendrive/dysk do ntfs aby był widziany przez konsolę? |
Tak że tablica partycji ma być MBR. ;)
|
Czyli, mógł byś podpowiedzieć :) nie używać standardowego formatowania windows, tylko jakąś aplikacją? :) wiem, że czasem trzeba łopatologicznie :sciana:
|
Standardowe wystarczy. Windows proponuje GPT dla nośników powyżej 1TB.
Jeśli nie Windows to polecam GParted. |
Z tym, że formatowałem pendrive sandiska, normalnie przez Windowsa, szybkie NTFS i tylko 1 z 4 pendrivów jest widziany przez konsole, nie rozumiem :/
|
No nic, poprostu nie mamy 100% kompatybilnosci z NTFS w tych naszych ps3 z CFW.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47. |