Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Custom Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/)

Berion 17.04.2011 18:19

Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1157396)
Ściąganie dem to piractwo? ;)

Strona, którą podałeś udostępnia je nielegalnie. Ponadto nie tylko dema tam są.

Cytat:

Rozumiem, że to zapis taki jak u dostawcy ISP czyli maksymalna teoretyczna prędkość to 480/8 czyli 60MB/s. :)
Niestety.

"b" -> bity
"B" -> bajty

jarek123 17.04.2011 18:30

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1157405)
Strona, którą podałeś udostępnia je nielegalnie.

Przecież to linki PSS są. Prosto z serwów sony tak jak pisałeś. Jeśli ktoś myśli, że będę ściągał OPM za granicy czy kupował drugą PS3 dla dem to mu współczuje. Mam inne priorytety niż legalność do bólu. Poza tym Sony podobno dopłaca do każdej PS3 ;).

Cytat:

Ponadto nie tylko dema tam są.

To co ma nie działać, działać nie będzie. Przecież sam mówiłeś, że potrzeba aktywacji z płytą główną ps3 czy coś takiego ;). Normanie to tylko dema nie wymagające aktywacji chodzą.

Berion 17.04.2011 21:09

Niektóre owszem, ale większość idzie z ich serwerów. Ja wiem, że to jest "legalność do bólu" i mam takie samo zdanie o tym jak ty. Mimo to nie chcę aby w jakimkolwiek stopniu na forum propagowane było piractwo (podawanie linków do lewego softu można tak nazwać). Zrozum.

- - -

Ot tak sobie to na pewno nie będą działać. Sposoby są dwa, ale cicho sza. :mruga:

mib 22.04.2011 09:47

Witam.
Wgrałem zgodnie z instrukcją CFW KMEAW 3.55 ! BY FROG ! i zainstalowalem multimana z pliku multiMAN ver 1.16.07 BASE (20110306_190000).pkg oraz BDEMU-355KM.pkg i wszystko dziala system startuje . System dziala, gry z orginałów działaja, natomast jak chce uruchomić dana grę powiedzmy Modern warfare kopiuje ja multimanem z bd na hdd a pozniej próbuje uruchomić i pojawia sie tylko czarny ekran ,jedna gra jaka działa bez problemu to Fight Nihgt 3. Proszę o jakąś podpowiedz bo szukam juz kilka godz i nic. Może coś źle zainstalowalem.

Diabolique 22.04.2011 12:58

musisz podmienic plik eboot, lub poszukac latki pkg do konkretnego tytulu.

Berion 22.04.2011 15:04

Staroć. Wgraj 1.17.0.

Podaj tytuły gier, w których masz czarny ekran. Moje wszystkie chodzą, ale gram tylko z nośnikiem do weryfikacji; nie kombinuję z oszukiwaniem DRM i shadow copy - może dlatego.

Post niezwiązany z CFW. ;]

mib 22.04.2011 18:04

Wiem że jestem totalnym laikiem , jak odinstalować multiMAN ver 1.16.07 żeby czegoś nie zepsuć i zainstalować poprawnie wersję 1,17 . Czy poprostu zainstalować 1.17 .Znalazłem na sąsiednim forum psforum.pl/aktualnosci-f8/multiman-1-17-xx-1610. Żeby przekopac sie przez to forum i inne naprawdę trzeba poświęcić trochę czasu. Mam nadzięję że mi pomożecie .

A co do gier które próbowałem uruchamiać to Asasin Cread 1 i Modern Warfare 1
posiadam ich orginały ale chciałem żeby chodziły z dysku i nie męczyły napędu bd

Z góry dziękuję za pomoc.

Ps jeśli to pyt. nie w tym dziale to nakierujcie noobka tam gdzie trzeba :P:sciana:

frog 22.04.2011 18:39

mib wgraj plik instalacyjny pkg multimana na pendrive i poprzez Install Packages w XMB konsoli zainstaluj. To wszystko :)

mib 22.04.2011 22:16

wgrałem, działa multiman, ale dalej gry sie nie uruchamiaja wiem tylko że coś jest nie tak z tym ebotem ale jeszcze go nie rozgryzłem :)

frog 23.04.2011 06:37

z tego co pamietam to akurat te co podales sa problematycznymi tytulami. Ale nie pamietam jakie bylo na nie rozwiazanie... Sprobuj jak masz mozliwosc odpalenia z zew. dysku kombinacja w multimanie SELECT+X

Berion 23.04.2011 11:07

Warto też nadmienić, że gry ściągane z internetu mają często grzebane EBOOTy i są z nimi często z tego powodu problemy. Jak zawsze, najlepiej kopiować z oryginału.

mib 23.04.2011 22:41

Dzięki za pomoc. Potrzebowałem małego programu co się nazywa fixpremision i po zgraniu z płyt na zew. dysk i użyciu fixpremision + select + x dałorade k***a
urchomiłem swoje gry i wszystkie sejwy się wczytały z orginałów .
Pozdrawiam.
ps: co do ściągania z neta hmm mam pleya z limitem 5gb fajowo
ps2: nobek też dał radę :>

Berion 24.04.2011 20:56

multiMAN sam nadaje prawa do plików użytkownikowi. Wszędzie poza home, prawa ma tylko root i fix permissions (raczej broken permissions ;p) to "naprawia". Także nikt nie brał tego pod uwagę. :P

O ściąganie nie oskarżam, wspomniałem mimochodem.

No i ładnie, ja zawsze lubię jak nowi użytkownicy używają dev_brain0 i dev_brain1. :taktak:

tronn 25.04.2011 03:51

A ja mam następujące pytanie. Mam wgraną CFW Kmeaw 3.55 na mojej konsoli, była podłączana do netu i PSN jak jeszcze to działało na CFW. Wczoraj zakupiłem drugą konsolę specjalnie do grania w sieci na której mam zainstalowane OFW 3.60 i prawdopodobnie nigdy nie miała styczności z CFW. Czy ryzykuję bana logując się na konsoli z OFW do PSN przy użyciu konta, które używane było na CFW?

Berion 25.04.2011 09:43

Jak najbardziej tak. Tyle, że Sony jeszcze nikogo nie zbanowało za CFW i nie zanosi się raczej aby to uległo zmianie. W każdym razie to, że się łączyłeś z PSN na spoofie prawdopodobnie zostało odnotowane, a co z tym zrobi Sony w przyszłości nie wiadomo. ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:09.