![]() |
Cytat:
No to chyba wygląda na to ze PS3 pękła na całego jesli to fakt OFW pstryk CFW Wo-gule to polecam tu > http://ps3devwiki.com/index.php?title=Main_Page wskakiwać jak na dziennik telewizyjny, bo stąd to się chyba wszystkie nowości zaczynają. |
To na razie teoria. Do praktyki daleko.
Nawet jeśli, to trochę falstart, Sony ma w planach CECH-3xxx i na pewno już o to zadba, aby nie dało rady zrobić DualBoota. Na pewno nie w ten sposób. Oczywiście się cieszę, to wręcz idealna sytuacja dla scenowców (ale "piraci" też mogą się cieszyć bo pojawi się sposób na rozgrzebanie wyższych fw). PS3 zostanie kompletnie złamane, dopiero wtedy kiedy znana będzie każda jej funkcja i każdy natywny format. Poznane wszystkie klucze podpisujące soft etc. etc. Ten okres przypada na długo po premierze PS4. |
Cytat:
Jeśli to prawda to te wszystkie konsole które są w domach i te które jeszcze czekają na półkach będą śmigały na modchipie. zobaczymy jutro co sie wydarzy po pierwszych beta-testerach co by się nie zrobił jeszcze większy wir niż :) z JB. Z tego co myślę to tego się na obecnym sprzęcie nie da zablokować żadnym update FW. Po prostu znaleźli ten własciwy punkt na te " 2 kabelki". A PS4 to chyba wyprodukuje ktoś inny a nie sony cheche. |
Aż je YLOD nie zaorze. ;P
|
Cytat:
A tak na poważnie to są sposoby żeby YLOD zatrzymać przy =0. |
Cytat:
Nie przelewa mi się w domu, ale to tylko pieniądze, a życie jest jedno (a w każdym razie podobno). :P Cytat:
|
PS3 NOR Flash Dumping :hmm:
|
Bezużyteczne.
|
hehe. dlatego dałem tu do zweryfikowania :szczerb:
|
Wiesz, mnie się wydaje bezużyteczne. Od dawna można było dumpować NANDy i nic z tego dla end usera nie wynikało po za tymczasowym systemem backupowania fw.
|
Znowu nie na temat za bardzo ;)
Da się jakoś edytować plik GT5P aby mieć Dodge Vipera z czerwonego lub żółtego z paskami na niebieski? Cholera, na ps2 to samo, był czarny jak mnie to denerwuje! k***a |
To temat o CFW, a nie game hackingu. :P
Nie mam GT5P, ani tym bardziej GT5. Save jest podpisywany nie wiadomo czym, więc taka modyfikacja na wiele się nie zda póki co. |
Wiesz, nie lubię jak się coś daje a potem odbiera, Vide Viper GTS blue z białymi paskami w GTA1 i GT1 [foto] a potem już w żadnej odsłonie nie widziałem. Co jakiś czas będę grzebał po sieci aż to zrobię (w GTA4 jest mod na PC ale może ktoś poradził sobie z modelem na ps3). Jest STR10 chyba, ale widok z kokpitu to nieporozumienie. W DV '02 GT5P jest dobry, ale kolor ssie. Ja od gier oczekuję czegoś więcej, niż działa / odwal się dlatego m.in. śmieszą mnie gry na telefony.
A co do CFW, jest już programik do robienia screnów lub sprawdzenia fps (lub to i to?)? Jak nie ma to czym można zgrać obraz aby sobie pisać nie wiem na stronce/blogu/yt? |
cos mi sie wydaje ze homebrew pod tym wzgledem lezy. tzn nie ma takiego softu. multiman robi screeny, ale chyba tylko w swoim obrebie -nie testowalem.
|
@jarek123
Jarku, bardzo fajnie że się często udzielasz ale rozdrabniasz ten temat. Jeśli masz milion pytań - załóż milion tematów. Od tego jest forum. Będzie przejrzyściej, prościej dla kogoś kto ma zamiar korzystać z wyszukiwarki, a i lepiej dla nas bo Google ma więcej roboty przy indeksowaniu. ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |