Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.01.2011, 21:20   #136
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez frog Podgląd Wiadomości
demek wroc do OFW 3.55 potem Wutangrza i na koniec GeoHota.
tak tez zrobilem
gt5 dziala
ale sie juz zdazylo zawiesiic na zapisywaniu
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.01.2011, 10:53   #137
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.01.2011
Posty: 60
furiou w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hm wytlumaczy mi ktos jak wgrac tego Kmeawa? Nie mam dostępu do recovery mode bo coś nie działa a mam tego softa od geohota wiec ma ktoś jakiś pomysł zęby wgrać go bez bricka?
furiou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2011, 11:33   #138
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.10.2010
Posty: 20
kuras1001 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hermes CFW 3.41 Version 1.0 (BETA) instalować to czy pozostać na Hermes v4 Jailbreak
kuras1001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2011, 13:02   #139
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,167
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jesli przeszkadza ci podlaczony pod USB brejk to instaluj.
furiou robisz tak jak tu pisza ?
http://community.eu.playstation.com/...e/td-p/6688371
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2011, 13:41   #140
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika arcade
 
Data rejestracji: 08.09.2010
Lokalizacja: na koncu drogi mlecznej na zadupiu zwanym Earth
Posty: 228
arcade zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kuras1001 Podgląd Wiadomości
Hermes CFW 3.41 Version 1.0 (BETA) instalować to czy pozostać na Hermes v4 Jailbreak
Siemka

Ja radze na razie poczekać chociaż ludzie co testowali mówią =

CFW Hermes- 0 freeze

Hermes, Gracias

CFW 3.55 waninkoko - 10mins XMB freezes x8

CFW 3.55 kmeaw - 5hrs XMB freezes x9 (Big Improvement but still crashes)


Waninkoko's Cfw freeze a lot,
usually after you exit a game among other things.
Waninkoko's Cfw use syscall 6 & 7, same as PL3 dev payload
PL3 famous for Random Xmb crashes....
PL3 Cfw + ingame PS Button = Russian Roulette
__________________
http://www.insertcoinslv.com/ Strzeż tajemnicy państwowej ,Zwalczajcie stonke ziemniaczaną!

czekej leszczu przejda ci levela

http://www.w2comp.com/catalog.asp?catid=95388
INSERT COIN
http://www.baidu.com/

http://v.youku.com/v_show/id_XNTMyMDI3Mg==.html

flashocholic

Ostatnio zmieniany przez arcade : 23.01.2011 o godz. 13:53
arcade jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2011, 13:54   #141
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.01.2011
Posty: 60
furiou w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez frog Podgląd Wiadomości
jesli przeszkadza ci podlaczony pod USB brejk to instaluj.
furiou robisz tak jak tu pisza ?
http://community.eu.playstation.com/...e/td-p/6688371

Tak robię wszytko dokładnie tylko w tym problem ze mi się dziwnie ps3 włącza.Przy każdym uruchomieniu konsoli wiatrak chodzi jak przy fan teście... i przez to nie mogę wejść do recovery mode :/ wyglada to tak Klikam guzik Wiatrak chodzi na maxa przez 5-10s a dopiero później sie ps3 normalnie włącza. Czyli bez recovery mode nic nie zrobię?Chyba ze jest jakiś inny sposób żeby się tam dostać?
furiou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2011, 15:10   #142
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Raczej nie ma innego sposobu i tak - bez wejścia do niego nic nie zrobisz, skoro przez zwykłą aktualizację nie chce Ci przejść.

Frog, wiesz może jak postępować, gdy gra wywala black screen?
Widziałem w necie jakieś paczki .pkg do nich, ale jak się za to zabrać? Ze strukturą plików trzeba coś majstrować? Czy te patenty przechodzą czy mam się pożegnać z tymi kopiami, które chciałbym odpalać?
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2011, 14:03   #143
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,167
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
pkg sa ale to raczej do softu np geohota, gdzie nie mozna uruchomic managerow bo nie ma peek and poke. I wtedy poprzez te pkg mozna uruchamiac gry prosto z XMB. Instalujesz pkg, potem przewaznie przegrywasz katalog USRDIR(poza plikiem eboot.bin) twojej gry w miejsce USRDIR gdzie sie zainstalowal PKG w konsoli. Np. w /GAMES/BLESxxx.
Ale chyba pojawia sie swiatelko w tunelu. Wyszly managery wykorzystujace syscall 36 (ten hermesowy) GAIA 2.05 i multiMAN 1.13.04 takze moze koniec ze zwiechami
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2011, 14:04   #144
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Uruchomić można tylko nic to nie da. ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2011, 14:06   #145
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,167
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No wiemy o co chodzi ;P
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2011, 15:54   #146
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.01.2011
Posty: 60
furiou w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanie czy trzeba jeszcze mieć płytę do bootowania gier przez manager? bo widzialem jeden filmik na youtube to koleś przez płytę grę botowal.
furiou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2011, 21:51   #147
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.06.2005
Posty: 10
Warson w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy jest tutaj osoba, która była by w stanie mnie pokierować jak przerobić PS3?
Warson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2011, 06:18   #148
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,167
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@furiou bootowal gre ? Co przez to rozumisz?
@Warson a czy jestes w stanie wykonac odpowiedni przelew ?
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2011, 09:10   #149
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.01.2011
Posty: 3
krawieczwk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z wgraniem CFW 3.55 Kmeaw

Witam panowie

Jestem nowy na forum i mam taki problem z wgraniem CFW 3.55 od Kmeaw mianowicie, Konsolke mam z Playa fabrycznie miała soft 3.40 . zrobiłem aktualizacje do 3.55 z poziomu konsoli. Wczoraj chciałem zmienić soft na wyżej wspomniany CFW 3.55 Kmeaw . Tak wiec sformatowałem dysk zew na fat 32 i wrzuciłem aktualizacje z psx-scene do odpowiednich katalogów . Jednak problem jest w samej aktualizacji bo gdy się instaluje dochodzi do 28 % to nagle przeskakuje na 100 po czym gdy sprawdzam wersje softu pokazuje mi zwykle 3.55 nie "3.55 Kmeaw" tak więc przypuszczam że soft się nie wgrał i nie ma możliwości otworzenia katalogu /app_home/PS3_Game ponieważ wystepuje błąd 80028F14. Dodam jeszcze że z poziomu recovery jest taka sama sytuacja. Proszę o jakieś wskazówki z góry dziekuje i pozdrawiam
krawieczwk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2011, 10:11   #150
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.01.2011
Posty: 60
furiou w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez frog Podgląd Wiadomości
@furiou bootowal gre ? Co przez to rozumisz?
@Warson a czy jestes w stanie wykonac odpowiedni przelew ?
No chodziło mi o to tak jak było na początku z jailbreakami ze była potrzebna płyta żeby grę uruchmic.
furiou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS3 "Jailbreak" Berion Hardware 1996 13.02.2014 10:19
jak zupgrade'owac psp slim & lite do Custom Firmware 3.90 M33 Caleb_88 Homebrew 1 08.02.2008 22:27
Wgrywanie firmware! Pytanie!! JackMan Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 05.03.2006 17:42
Firmware do napędu DVD LG. 9down Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 10.07.2005 11:41
Co wiecie o biosie 1.04 do LG GCE-8320B ? Kusiu Napędy optyczne CD 8 12.05.2002 10:11


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO