Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.05.2018, 14:57   #1531
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,066
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Najszybciej ci bedzie zorganizowac druga konsole
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.05.2018, 15:43   #1532
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.11.2009
Posty: 95
damian1994 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam drugą konsolę. Z OFW. Mam nawet IDPS. Więc niby mogę odszyfrować wszystko i przerzucić do tej z CFW. Wykopię wszystkie pliki z dysku, aby móc używać tego na konsoli z CFW bez netu?
damian1994 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2018, 19:33   #1533
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,066
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jak masz konsole i masz do niej pliki do odszyfrowania to nie widze problemu , najprosciej podmienic dysk na czysty i z glowy .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2018, 17:28   #1534
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.11.2009
Posty: 95
damian1994 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy mając klucze da się bezpośrednio z dysku konsoli odczytać dane? Czy tylko backup rozpakować?
damian1994 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2018, 22:04   #1535
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez damian1994 Podgląd Wiadomości
Czy mając klucze da się bezpośrednio z dysku konsoli odczytać dane? Czy tylko backup rozpakować?
Zależy jakie klucze... Do wygenerowania HDD i ENDEC Key potrzebujesz ERK (EID Root Key). Nie do uzyskania na konsolach BEZ cfw. I nie to, żeby się w ogóle nie dało tylko, że nikt nie zaprojektował exploitu (mowa o OFW) do wyciągania ERK (jest częścią Met loadera, który jest chroniony w łańcuchu zaraz po Boot loaderze, więc to wyższa szkoła jazdy niż IDPS, który jest w wielu miejscach nawet nieukrywany (nie wiem jak to wygląda w CECH-3xxx i nowszych, o ile ktokolwiek wie ;])).

Jeśli masz CFW to tutaj poradnik do samego odczytu na Windows:
https://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/...odszyfrowanie/

W poście nr.22 masz najnowszą wersję opisywanego programu, jest też GUI (nie korzystałem):
http://www.psx-place.com/threads/res...d.17932/page-2

Jedyne co się od tamtej pory zdezaktualizowało to wymóg 3.55. Obecnie można na każdym za pomocą innych dumperów w formie modułów, aplikacji czy nawet hybrydy xai_plugin w CFW Tools.

- - -

Jeśli oba Damiany to ta sama osoba:
http://strefapsx.pl/forum/ps3-konsol...oderskiej-ps3/

to odpowiem tutaj: nienormalne. I nie używaj tych batchowych frontendów. Program do edycji nic niewartej kopii systemowej jest tylko jeden, czyli ps3xport:
https://github.com/kakaroto/ps3xport

Na forum u nas gdzieś niejaki Berion zamieścił binarki dla v0.2 pod Windows (nie polecam bo jest nieprzewidywalna) i Linux. Niestety ten program jest nieskończony, więc bywa że wypakowuje błędnie lub niekompletnie.

Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 25.05.2018 o godz. 22:51
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2018, 08:26   #1536
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.11.2009
Posty: 95
damian1994 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak, oba Damiany, to ta sama osoba :F Ten retailer rozpakował tylko połowę pomimo idpsa. Wyrzucił coś w stylu, że "nie można odczytać katalogu 34"
damian1994 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2018, 09:38   #1537
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Więc go nie używaj. Mówiłem, pracuj na programie, a nie "frontendzie" do niego i na Linuksie, a nie Windows.

IDPS musi być z konsoli na której tworzona była ta kopia. 5 miesięcy temu wszedł jakiś komit dotyczący kopiowania plików, spróbuj. W issues masz aktywne tikety z nierozwiązanymi problemami, wśród nich m.in problemu z kopiami powyżej 4GB (czyli te dzielone na części archive2). To się łatwo kompiluje do dziś, więc nie powinieneś mieć akurat z tym problemów (jak nie chcesz instalować to przecież możesz zrobić to na live; polecam Mint 17.3 lub 18.3).
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2018, 11:26   #1538
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.11.2009
Posty: 95
damian1994 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Okej. Chciałbym tymczasowo wrócić na OFW. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy jakieś wrażliwe dane są przechowywane w tych 16 MB NOR? Takie po których Sony wykryje że było CFW i może mnie obdarować bananem? Ogólnie chciałbym przerzucić swoje kupione gry na FATa aby móc ich tam używać. Po pobraniu licencji i przygotowaniu konsoli pod CFW odpiąłbym ją od Internetu (na multi mi nie zależy, a aktualizacje ściągnę sobie ręcznie).
damian1994 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2018, 17:11   #1539
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie pamiętam. Wydaje mi się, że instalacja fw nie kasuje banku na flashu, tylko nadpisuje istniejące pliki. Jeśli więc miałeś np. Rebug CFW to paczka z Rebug Toolbox i XML z debuga zostaną. I tak dalej. Nie pamiętam już jak to jest. Osobną kwestią jest zawartość HDD.

Jeśli ważne są dla Ciebie tylko te gry + dlc + licencje to prościej będzie jak sobie poszukasz linków bezpośrednich do nich i pobierzesz. Aktywacje zaś zrobisz automatycznie (dla wszystkich CC0) lub z *.rap. Bez sensu ryzykować.

Nie odpinaj tylko dezaktywuj konsole via www Sony (ale można tylko wszystkie na raz i to raz na pół roku).

Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 26.05.2018 o godz. 17:14
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2019, 18:17   #1540
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.11.2009
Posty: 95
damian1994 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam CFW, chciałbym większy dysk. Jak najsensowniej to zrobić?

Przy okazji. Mam dysk 250GB. Partycja dev_hdd0 zajmuje 181GB, a wolnego miejsca mam w tej chwili niecałe 6GB. Ostatni plik wrzucany przez FTP to 20GB pkg. Gdzie szukać miejsca, które spierniczyło?

Ostatnio zmieniany przez damian1994 : 05.01.2019 o godz. 18:36
damian1994 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2019, 21:24   #1541
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,066
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nic nie spierniczylo tyle zajmuje glupi ps3 OS ktory sobie sam wydziela miejsce , im wiekszy dysk tym on go wiecej zajmuje , taki optymalny dysk to 320gb
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2019, 22:33   #1542
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.11.2009
Posty: 95
damian1994 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Rzecz w tym, że te .pkg musiałem zainstalować. A do tego potrzeba 2x tyle miejsca. Po usunięciu tego .pkg nic się nie zwolniło
damian1994 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2019, 09:59   #1543
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jeśli tak, to pozostaje Ci wymusić fschk (nie pamiętam jaka flaga na dysku za to odpowiadała) lub sformatować nośnik. Designed by Sony. Jeszcze przejrzyj tmp, ale raczej po ptokach i miejsce w UFS2 już ostało alokowane, nawet jeśli pliku nie ma.

Musisz też pamiętać, że serwery FTP na PS3 są niestabilne i że CellOS opóźnia i kolejkuje zapis (więc jak np. coś usuwasz w multiMANie lub klientem FTP to nie usuwa się od razu tylko musisz chwilę odczekać lub zlecić mu inne zadanie). To jest mega wk*ce, ale nie da się tego obejść. Jak przerwiesz tą operację np. wyłączeniem konsoli to skutkuje to zepsutym systemem plików (w sensie, że okupującym miejsce widmo, więc być może to nawet właśnie Twój problem).

Aby wymusić fschk, wyłącz "z hebla" konsolę. Przy ponownym uruchomieniu powinna się odpalić w tym trybie i przeskanować fs. Jeśli nie to zrób to podczas jakiejś operacji plikowej w XMB (to już jest niebezpieczne dla tablicy systemu plików, więc ryzykujesz realną utratę wszystkich danych). A najlepiej to poszukaj opisu flag w /mms, czyli dwubajtowych plików o określonej nazwie i zawartości (PS3 sprawdza przy starcie w ten sposób w jakim trybie się odpalić).

Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 06.01.2019 o godz. 10:08
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2019, 12:23   #1544
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.11.2009
Posty: 95
damian1994 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki, fschk zadziałał

1. Plik wrzuciłem przez FTP.
2. Zainstalowałem go (po rozłączeniu FTP).
3. Po zainstalowaniu usunąłem

Wcześniej jak coś usuwałem to konsola mieliła chwilę zwalniając miejsce. Przy tym tylko "usunęła" plik i tyle.

Czy poza idps i erk jest coś jeszcze do skitrania?

Jeżeli usunę pliki gry z poziomu XMB zawierające DLC to rif też przepadnie?

Ostatnio zmieniany przez damian1994 : 06.01.2019 o godz. 12:44
damian1994 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2019, 23:11   #1545
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie pamiętam. Pliki licencyjne są w home użytkownika, a nie folderach z grami. Ale kto wie czy konsola ich nie zbierze. Raczej nie, ale głowy za to nie dam. Rób kopie.

Kopia NAND (z bootloaderem)/NOR, xRegistry.sys, licencje jeśli nie są lewe, aktywacja konsoli.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS3 "Jailbreak" Berion Hardware 1996 13.02.2014 10:19
jak zupgrade'owac psp slim & lite do Custom Firmware 3.90 M33 Caleb_88 Homebrew 1 08.02.2008 22:27
Wgrywanie firmware! Pytanie!! JackMan Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 05.03.2006 17:42
Firmware do napędu DVD LG. 9down Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 10.07.2005 11:41
Co wiecie o biosie 1.04 do LG GCE-8320B ? Kusiu Napędy optyczne CD 8 12.05.2002 10:11


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO