Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.02.2011, 20:40   #226
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Myślałem, że Demek pytał o paczki PUP.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.02.2011, 21:09   #227
Bywalec
 
Avatar użytkownika dziukers
 
Data rejestracji: 31.08.2008
Posty: 70
dziukers w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanko :
Czy mogę odłączyć konsole od internetu, przerobić ją i gdy już najdzie mnie chęć na grę przez internet to czy będe mogł powrócic do starego, oryginalnego firmware bez obawy, że gdy podłącze konsole do internetu to Sony wykryje, że wgrałem CFW podczas gdy nie podłączałem konsoli do neta ?
Albo poprostu powiedzcie czy jak powracam na oryginalny firmware to czy zostawiam jakieś ślady, że miałem CFW
dziukers jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 21:54   #228
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,167
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja podobnie jak emer74 moge polecic Kmeawa CFW + multiman ale 1.15. Nie ma zwiechow i jak narazie wszystko mi dziala. Takze dla tych ktorzy maja dosyc wylaczania i wlaczania konsoli z tylu oraz ci ktorzy chca zsynchronizowac sobie trophy to POLECAM ! ;>
@Emer74 sprobuj zainstalowac sobie te wlasnie najnowsza wersje multimana 1.15 bo poprawil tam kompatybilnosc Deank i kilka gier ktore dawaly Black Screen juz nie daja
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 22:49   #229
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.10.2010
Posty: 20
kuras1001 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja zainstalowałem Hermesa CFW 3.41 i Multimana 1.15. Jestem zadowolony, nie muszę podłączać do USB programatora, wszystko ładnie chodzi nic się nie wiesza.Gry i programy które instalowałem wcześniej na Jailbreaku są nadal na dysku nic się nie wykasowało.Myślałem o CFW 3.55 ale po co skoro nie gram w sieci a Hermes naprwdę jest bardzo stabilny.
kuras1001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 23:21   #230
AdvancedNet.pl - hosting
 
Avatar użytkownika chris996
 
Data rejestracji: 11.04.2005
Posty: 903
chris996 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez dziukers Podgląd Wiadomości
mam pytanko :
Czy mogę odłączyć konsole od internetu, przerobić ją i gdy już najdzie mnie chęć na grę przez internet to czy będe mogł powrócic do starego, oryginalnego firmware bez obawy, że gdy podłącze konsole do internetu to Sony wykryje, że wgrałem CFW podczas gdy nie podłączałem konsoli do neta ?
Albo poprostu powiedzcie czy jak powracam na oryginalny firmware to czy zostawiam jakieś ślady, że miałem CFW
Do internetu konieczne jest najnowsze FW. Ostatnie ma nr 3.56, a w nim łącząc się z siecią PSN będzie skanować, czy używałeś przeróbki. Info tutaj: http://www.ps3hax.net/2011/02/ps3-fi...ote-ps3-scans/

Ostatnio zmieniany przez chris996 : 01.02.2011 o godz. 23:40
chris996 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 01:32   #231
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,167
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
kuras a chocby po to CFW 3.55 zeby nie bawic sie w jakies podmiany ebootow czy edytowanie param.sfo czy instalowanie pkg zeby odpalic gre ;P
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 01:46   #232
Bywalec
 
Avatar użytkownika dziukers
 
Data rejestracji: 31.08.2008
Posty: 70
dziukers w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to rozumiem, że Ci co mają CFW nie pograją przez neta ? na 3.55 nie pogra się rozumiem. Ok to zainstaluje najnowsze w takim razie i nie będę się bawił w Backupy
dziukers jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 01:54   #233
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,167
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@dziuker no nie pograja. Tzn. niby tam jeszcze dziala trick z podmiana DNSow na sofcie 3.55 i jest dostep do PSN. Ale to chwilowe swiatelko w tunelu ktore powoli juz zgasa...
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 08:02   #234
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.10.2010
Posty: 20
kuras1001 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja czytałem że na CFW 3.55 Kmeaw też trzeba z niektórymi grami kombinować.
kuras1001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 09:54   #235
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez dziukers Podgląd Wiadomości
mam pytanko :
Czy mogę odłączyć konsole od internetu, przerobić ją i gdy już najdzie mnie chęć na grę przez internet to czy będe mogł powrócic do starego, oryginalnego firmware bez obawy, że gdy podłącze konsole do internetu to Sony wykryje, że wgrałem CFW podczas gdy nie podłączałem konsoli do neta ?
Albo poprostu powiedzcie czy jak powracam na oryginalny firmware to czy zostawiam jakieś ślady, że miałem CFW
>> http://forum.cdrinfo.pl/f106/sony-sz...37/index2.html

;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 10:03   #236
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,167
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
kuras no wszystkich gier to nie posiadam ale te okolo 40ci ktore mialem na 3.41, bez kombinowania banglaja tylko w tych ktorych podmienialem uprzednio eboot.bin no to przywrocilem orginalny no bo tak jak pisalem gry maja byc niekombinowane. Napewno mniej przypadkow kombinowania niz na 3.41 bede mial ja na 3.55 niz ty na 3.41 no bo to nowszy soft wiec nie trzeba kombinowac bo jest taki jak wymaga wiekszosc obecnych gier.
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 10:59   #237
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
I na 3.55 działają gry, które na 3.41 nie chciały (mówię o "starociach" jak Assassin's Creed/Tomb Raider Underworld/Prince of Persia TFS) bez kombinowania jako pkg.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 10:59   #238
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.10.2010
Posty: 20
kuras1001 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A który CWF 3.55 jest najlepszy dużo ludzi chwali Kmeaw ale jest jeszcze nowy Waninkoko.

kuras1001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 11:38   #239
Bywalec
 
Avatar użytkownika dziukers
 
Data rejestracji: 31.08.2008
Posty: 70
dziukers w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
w takim razie nie widzę powodu abym miał instalować CFW, konsole kupiłem w sumie tylko po to aby przez neta pograć Dzięki za pomoc.
dziukers jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2011, 11:39   #240
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,167
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mi tam i bratu i znajomym Kmeaw dziala bez zarzutu w polaczeniu z multiMANem 1.15
@dziukers dokladnie. CFW i brejkowanie konsoli nie dla ciebie.
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!

Ostatnio zmieniany przez frog : 02.02.2011 o godz. 11:48
frog jest online   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS3 "Jailbreak" Berion Hardware 1996 13.02.2014 10:19
jak zupgrade'owac psp slim & lite do Custom Firmware 3.90 M33 Caleb_88 Homebrew 1 08.02.2008 22:27
Wgrywanie firmware! Pytanie!! JackMan Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 05.03.2006 17:42
Firmware do napędu DVD LG. 9down Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 10.07.2005 11:41
Co wiecie o biosie 1.04 do LG GCE-8320B ? Kusiu Napędy optyczne CD 8 12.05.2002 10:11


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO