Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.01.2011, 04:39   #61
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,143
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No @Berion mysle fuke wystawil juz potrzebne materialy do tego by wszystko co potrzebujemy zostalo stworzone i odpalone. Takze mysle problema juz nie bedzie tylko jeszcze troche poczekac. Jak dla mnie moga jeszcze miesiac myslec, do premiery killzona
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2011, 10:40   #62
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika BeastUSSJ
 
Data rejestracji: 27.09.2009
Lokalizacja: Szczytno
Posty: 83
BeastUSSJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
.
@BeastUSSJ
Nie ma czegoś takiego jak "3.55 peek/poke z GeoJB".

Po pierwsze: to CFW nie ma nic wspólnego z JB.
Po drugie: GeoHot, a nie GeoJB.
Po trzecie: GeoHotowy CFW nie zawiera implementacji syscalli 6 i 7 (czyli peek and poke). Obecnie żaden nie ma tego poprawnie zrobionego, a i nawet gdyby to i tak potrzebne zupełnie nowe Backup Managery, napisane z myślą o CFW, a nie dongle'i. Po za tym tak naprawdę nie wiadomo co GH zrobił z tym fw (złośliwi twierdzą, że to CV do Sony, a jeszcze złośliwsi że wystawia ludzi na widelec Sony).
Zaraz,zaraz:
Po pierwsze:Nazywają go GeoHot Jailbreak,nie chodziło mi o oryginalne Jailbreak'i.
Po drugie:Tak tylko napisałem w skrócie,nie chciałem urazić George'a
Po trzecie:Chodzi mi o netkas i flukes1 Lvl2 syscall patch peek and poke,z wgranym CFW GeoHot'a.Manager'y niektóre działają tylko bez możliwości odpalenia Backup'ów.Jeśli jeszcze nie domyślasz się o co mi chodzi podaję link:
http://www.ps3hax.net/2011/01/3-55-c...#axzz1BHeISPpH

Nawet online w niektórych grach działa,póki sony nie wymyśli nowy sposób sprawdzania kopii.

Ostatnio zmieniany przez BeastUSSJ : 17.01.2011 o godz. 10:48
BeastUSSJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2011, 13:34   #63
HDmaniak
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,841
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
No to się zaczyna robić ciekawie:
https://twitter.com/hackinblack
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2011, 15:06   #64
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,143
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No to BeastUSSJ to gadaj wyraznie bo to troche dziwnie i mylaco napisales.... Ze netkas i fulks to inna sprawa tak trza bylo napisac.

Przy okazji, dzisiejsze gazety pisza :
What you've all been waiting for...

"A custom firmware for v3.55 PS3 that enables Backup Manager support + Online!

Released of course by long time very solid scene developer Waninkoko!

Here is Waninkoko read me for his wonderful release:

+----------------------------+
| PS3 Custom Firmware v3.55 |
| .. developed by Waninkoko .. |
+----------------------------+
| ... www.teknoconsolas.es ...|
+----------------------------+

>> DESCRIPTION:

This Custom Firmware for the PS3 increases the system features of your console to
allow the installation and execution of homebrew applications.
This Custom Firmware could allow too the loading of legal copies (backups) using
these new included features.

We don't support and condone the usage of illegal copies.
We are not responsible for any damage for the usage of this Custom Firmware. " ;>
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2011, 17:37   #65
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,079
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Nazywają go GeoHot Jailbreak
Na bazarze na 'modchipy' i 'exploity' mówią 'przeróbki'.

Cytat:
Chodzi mi o netkas i flukes1 Lvl2 syscall patch peek and poke,z wgranym CFW GeoHot'a.
Wtedy kiedy to pisałeś ich CFW nie miał poprawnej implementacji p&p (i nie jestem pewien czy nadal ma). Wydali swoje narzędzia, więc kto wie, może i tak. Jednak nie wtedy kiedy o tym pisałeś.

No i nie jest to CFW GeoHota tylko CFW netkasa i flukesa1. Obecne CFW jak czytam po readme wyglądają tak, że wgrywa się OFW 3.55 potem patch, czyli "jakiś czyjś" CFW (np. Wutangrza), a na sam koniec CFW 3.55 GeoHota.


Myślę, że nie ma co kombinować i poczekać aż sprawa się znormalizuje, niektórym znudzi grzebanie a jeszcze innym pobrickuje konsole (może się w końcu nauczą opisywać swoje modele po numerze katalogowym produktu, a nie po wielkości dysku twardego...). Z payloadami przez pewien czas też było zamieszanie, aż zostały dwa.

Cytat:
Nawet online w niektórych grach działa,póki sony nie wymyśli nowy sposób sprawdzania kopii.
Myślę, że sposobów jest mnóstwo (sam mogę kilkoma sypnąć, a przecież jestem zwykłym Kowalskim, a nie projektantem jej OSu) i będą bany sypać się równo.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2011, 18:01   #66
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,143
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Myślę, że sposobów jest mnóstwo (sam mogę kilkoma sypnąć, a przecież jestem zwykłym Kowalskim, a nie projektantem jej OSu) i będą bany sypać się równo.
To na Xklockach nikt nie gra na piratach online ? Czy Microshitowi poprostu sie nie chce banowac i robia tylko od czasu do czasu akcje ? No ale jak to takie proste to czemu nie sypia rowno ? A moze sypia ? Pytam bo nie wiem jak to tam dokladnie w xklockach jest bo mnie nie interesuja...

Co do CFW. Berion jestes pewny ze trzeba po np. takim waninkoko wgrywac jeszzce Geohota na koniec ? Bo mi to sie dziwne wydaje....
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2011, 21:30   #67
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika BeastUSSJ
 
Data rejestracji: 27.09.2009
Lokalizacja: Szczytno
Posty: 83
BeastUSSJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://psx-scene.com/forums/f187/cus...t-added-76406/

Nie wiem ale chyba GeoHot nie jest potrzebny,pewnie nie miałbym brick'a ale nie chcę testować,nie mam na razie potrzeby.Poczekam, może wyjdzie bezpieczniejszy sposób.
BeastUSSJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2011, 22:22   #68
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,347
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jest jakas szansa ze te cale wynalazki poprzez jakies emulatory pozwola mi odpali MGS The Twin Snakes z GameCube'a? Kupilem kiedys ale nigdy jakos GameCube nie wpadl mi w rece a Snake w poprawionej grafice to jest to, co tygrysy lubia najbardziej...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2011, 22:37   #69
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,143
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mysle M@Xiu ze jest ;> LOOK.
http://psx-scene.com/forums/f6/dolph...ing-ps3-72065/
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 02:32   #70
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.09.2007
Posty: 3
Krzychu92 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Siemka wszystkim.

Właśnie instaluję CFW od Waninkoko na moim ps3 CECH 2504B, dysk 320GB. Na psx-scene jeszcze nie uwalili brickiem tej wersji. Za 20 min podzielę się emocjami i wynikiem


POLECAM!, dla ludzi o stalowych nerwach. Kiedy wróciłem do TV gdzie podłączony był PS3, ekran był ciemny... Ajjjjć, zapomniałem sprawdzić sumy kontrolnej spathowanego pliku!!! Przez 15 min rozmyślałem co by tu zrobić. Play nie odpowiadał na żadne komendy padem, wyłączyć poprzez przycisk też się nie chciał. W końcu trach, odłączyłem po chamsku od sieci. Kolejne 1,5 min zdawały się dłużyć niczym dni...

Gdy pojawiło się "Rozpoznano nowe urządzenie HDMI" byłem w siódmym niebie, "pal licho czy się udał Jailbreak" - pomyślałem. PS3 działa! Nie miałem do czynienia jeszcze z żadnym jailbreakami, więc jeszcze trochę muszę się ogarnąć w temacie. Pojawiła się opcja "install packages" w menu gry, co jest dobrym znakiem. Zaraz pokombinuję z Multimanagerem. Coś mi się zdaje, że dzisiaj nie będę spał

Ostatnio zmieniany przez Krzychu92 : 18.01.2011 o godz. 03:02
Krzychu92 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 04:39   #71
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,143
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Krzychu sformatowalo ci dane ? Czy zostaly ci safe i gry ? Jaki miales firmware przed procesem wgrywania cfw ?
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 11:57   #72
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,334
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Według ludzi z PSX-Scene zostaje wsio na HDD bo konsola traktuje to jak zwykły update.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 14:23   #73
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.09.2007
Posty: 3
Krzychu92 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez frog Podgląd Wiadomości
Krzychu sformatowalo ci dane ? Czy zostaly ci safe i gry ? Jaki miales firmware przed procesem wgrywania cfw ?
Wszystko zostało, wczoraj zgrałem dwie gierki z płyt i bez problemu się odpaliły. (Fifa 09 i GT5 Prologue)
Krzychu92 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 14:37   #74
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.08.2009
Lokalizacja: Polska
Posty: 78
habinka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam mam pytanie Krzychu92 i inni pobieraliscie paczkę z http://psx-scene.com/forums/pl/f187/...-v7-8-a-76406/ waninkoko czy sami robiliscie?
habinka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 14:44   #75
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika armorsnake
 
Data rejestracji: 27.04.2010
Posty: 101
armorsnake zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ludzie nie ryzykujcie bricka konsoli zeby pograc sobie w jakas gre! Za kilka dni wyjdzie poprawiony CFW bez ryzyka bricka i wtedy instalujcie jak to powiedział Flukes1 ten CFW od Waninkoko to tykająca bomba, podobno strasznie jest tam kod namieszany i to tylko kwestia czasu zanim konsola zacznie dziwnie działać, zreszta sami przeczytajcie

Kod:
99011 08:29 @flukes1 • i see what wanin did
99024 08:30 @flukes1 • wanin changed the structure of lv2
99026 08:31 @flukes1 • to make room for a bigger payload
99027 08:31 @flukes1 • no surprise it randomly bricks, that's asking for trouble
99046 08:33 @flukes1 • he did everything directly to lv2
99047 08:33 @flukes1 • you don't need to compromise lv1 if you do that
99048 08:33 @flukes1 • but its far more risky
no i jeszcze (nie mój screen)

Ostatnio zmieniany przez armorsnake : 18.01.2011 o godz. 14:46
armorsnake jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS3 "Jailbreak" Berion Hardware 1996 13.02.2014 11:19
jak zupgrade'owac psp slim & lite do Custom Firmware 3.90 M33 Caleb_88 Homebrew 1 08.02.2008 23:27
Wgrywanie firmware! Pytanie!! JackMan Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 05.03.2006 18:42
Firmware do napędu DVD LG. 9down Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 10.07.2005 12:41
Co wiecie o biosie 1.04 do LG GCE-8320B ? Kusiu Napędy optyczne CD 8 12.05.2002 11:11


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO