Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 14.01.2018, 11:07   #46
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fera2
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 257
fera2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Winowajcą okazał się pendrak.
Po wymianie na inny nawet przy użyciu NOR Dumpera wszystko jest w porządku.
Plik ("dump.hex") zajmuje 16777216 bajtów, tak samo jak przy użyciu Rebug Toolboxa ("Export Flash to File").

Sprawdziłem sumę kontrolną MD5 i wszystko również się zgadza.
fera2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.01.2018, 11:36   #47
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,044
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Co dalej nie jest pelnym flash-em brakuje pierwszych 512bajtow z tego co pamietam .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2018, 11:58   #48
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fera2
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 257
fera2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyli nadal coś jest źle, czy te dodatkowe 512bajtów uzyskam tylko za pomocą flashera?

Wydawało mi się, że ten plik powinien zawierać 16.8 MB = 16 MiB = 16,777,216 bajtów.
fera2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2018, 13:28   #49
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,348
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Kompletny dump flasha uzyskasz tylko za pomoca flashera (np e3 flasher). Co nie zmienia faktu, ze dump, ktory uzyskales aplikacja może byc pomocny np przy ozywaniu zbrickowanej konsoli
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2018, 16:30   #50
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fera2
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 257
fera2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki, nie mogę dodać wam reputy, więc musi wystarczyć.
fera2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2018, 19:03   #51
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fera2
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 257
fera2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PS3Xploit 2.0 Tools

W razie czego wyszła wersja 2.0 tego exploita.

Changelog:
Kod:
  • Freeze issues - Fixed
  • Occasional bad dumps - Fixed
  • No beeps & shutdown. Replaced by a graceful ROP chain exit & return to browser. This gives the opportunity to the user to dump after patching & validate the dump with littlebalup's py checker. As long as the user does not shutdown/restart, it's still possible to recover from bad patching.
  • Support for usb port 0,1,6 + sd/cf/ms cards.
  • Multi firmware support on all dumpers (4.10+) & DEX support on 4.81.
  • HDD editions for all dumpers & flash writer where a picture file placeholder is used for read/write operations.
  • Javascript refactoring for performance & efficiency.
  • ps3xploit.com will host the 2.0 update, no need for 3rd party sites.
Źródło:
http://www.psx-place.com/threads/ps3...-82-ofw.16139/.
fera2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
LG gsa-h54l, problem z prędkością dla płyt Maciek26_1992 Napędy optyczne DVD 8 13.08.2007 09:43
ograniczyć download/upload dla wybranego komputera w sieci... dwozny Off topic 5 03.02.2007 14:31
Dla Was.. i dla Ciebie Kochanie... Martin_TP Off topic 13 10.03.2003 18:38
Kłopot z DMA dla dysku Fantomas Off topic 17 26.04.2002 08:13
Rejestracja Nero dla LG 16x a dostępne prędkośći dla CD-RW michu84 Napędy optyczne CD 1 20.01.2002 16:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO