Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.06.2018, 07:40   #76
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 700
Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
@Ip900 mając OFW 4.82 i Cech20xxb możesz ponownie wgrać CFW.
Tu jest więcej info:
http://www.psx-place.com/threads/ps3...-82-ofw.16139/.
  1. Open the browser & browse to the ps3xploit.com website, go to the page of the exploit you need.
    Set the current page as browser homepage.
    Don't launch the exploit initialization. Close the browser.
  2. Open the browser. The exploit page will load automatically. Choose your dump path option.
  3. Press the exploit initialization button & wait until initialization succeeds.
    If it fails, follow the refresh/reload instructions on screen.
  4. Trigger the exploit by pressing the dump button.
  5. On success, validate your dump with the py checker tool.

Jeśli chodzi o CFW, to polecam Rebug 4.82.2:
https://rebug.me/official-rebug-4-82...mar-19th-2018/.

PS: No i wyłącz aktualizacje automatyczne.
Z graniem w sieci jest różnie (jest ryzyko bana).
W razie czego można pobawić się z SEN Enabler.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.06.2018, 09:55   #77
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,569
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Granie online na cfw to jak calowanie lwa w dupe , a reszta to /\
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2018, 14:03   #78
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 700
Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
@Ip900, takie rzeczy to nie na PW, tylko wrzucaj ma forum, więcej osób pomoże\doradzi:

Cytat:
Witam dzięki za pomoc ale dla mnie to czarna magia robię to nad nor i cały czas mam błąd
raz było tylko Oki ale consola się zawiesiła nie mogę nic wgrać bo na 71% wyskakuje uszkodzone pliki ale dziękuję za info pozdrawiam
Zgadza się dla SLIM 20xxb powinieneś użyć NOR:


Chodzi ci o błąd kiedy używasz Dumpera czy Writera?
Dumpera jest do zrzutu pamięci, Writer do jej spatchowania.

Poprzednio "wrzuciłem" poradnik tylko dla Dumpera,
ale i link to strony gdzie jest więcej informacji:
http://www.psx-place.com/threads/ps3...-82-ofw.16139/.

Jeśli Dumpera, to jakiej wersji używasz (HDD czy USB)?
Jeśli USB, to czy próbowałeś innego dysku USB,
czy ten dysk w ogóle jest wykrywany przez PS3?

Czy wyczyściłeś wszystkie ciasteczka (cookies)?
Zazwyczaj to przeszkadza.

PS co za oprogramowanie chcesz wgrać?

Jeśli chodzi o patchowanie NOR, to powinno ono wyglądać tak:

For best results with flash writer, here are the recommended steps.
  • Install OFW 4.82 twice on the console you wish to flash to avoid the potential corruption error during CFW installation.
  • Open the browser & browse to the ps3xploit.com website, go to the page of the exploit you need.
    Set the current page as browser homepage.
    Don't launch the exploit initialization. Close the browser.
  • Open the browser. The exploit page will load automatically. Choose your path option.
  • Press the exploit initialization button & wait until initialization succeeds.
    If it fails, follow the refresh/reload instructions on screen.
  • Trigger the exploit by pressing the patch button.
  • On success, load the ps3xploit.com flash dumper, dump the flash memory & validate it with py checker tool.
    Do NOT restart the console if ever the validation tool gives you errors/warnings on both ros0 & ros1 or you risk to partially brick your console.
    Report your problem instead.
  • When you are satisfied with the dump validation, restart your console & install a 4.82 CFW.

Czyli najlepiej byłoby jakbyś wgrał OFW 4.82 dwa razy,
a po patchowaniu NOR sprawdził "py checker tool" czy patchowanie przebiegło pomyślnie aby uniknąć problemu.


W razie czego tu są filmiki, które więcej wytłumaczą:
https://www.youtube.com/watch?v=cMwjlal0aDY,
https://www.youtube.com/watch?v=EscAN8YZ5-E.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 17.06.2018 o godz. 14:26
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2018, 14:44   #79
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.06.2018
Posty: 6
Ip900 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
poszło patch nor flash memory complited co dalej to co zrobiłem to flash winter form usb nor teraz mam zrobić tego Dumpera co będzie się pobierać 16 mb tak

Ostatnio zmieniany przez Ip900 : 17.06.2018 o godz. 14:58
Ip900 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2018, 14:54   #80
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 700
Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
To co w filmiku (chyba od 23m):
https://youtu.be/cMwjlal0aDY?t=23m.

Pamiętaj aby nie wyłączać konsoli, jeśli coś by było nie tak.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2018, 15:17   #81
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.06.2018
Posty: 6
Ip900 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Udało się zainstalowałem Rebug 4.81.2 REX 4.82Syscon Thibobo jesli mozesz powiedzieć gdzie jest multiman

Ostatnio zmieniany przez Ip900 : 17.06.2018 o godz. 15:26
Ip900 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2018, 15:26   #82
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,569
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
No niestety to flashowanie w locie to koslawe jest , nic flashera sprzetowego nie zastapi . A masz dojscie do safe mode ? , Masz swoj dump ori ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2018, 15:32   #83
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.06.2018
Posty: 6
Ip900 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
za bardzo nie wiem o co ci chodzi :d
Ip900 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2018, 15:37   #84
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 700
Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ip900 Podgląd Wiadomości
Udało się zainstalowałem Rebug 4.81.2 REX 4.82Syscon Thibobo jesli mozesz powiedzieć gdzie jest multiman
Jeśli chodzi o CFW, to bardziej polecam Rebug 4.82.2 LITE:
https://rebug.me/official-rebug-4-82...mar-19th-2018/.

BTW Jeśli chodzi o REX to dawno wyszła wersja 4.82.2:
https://rebug.me/official-rebug-4-82...apr-16th-2018/.

Tu masz multiMANa:
http://www.psx-place.com/threads/mul...support.15615/.

Tu masz webMANa:
https://github.com/aldostools/webMAN-MOD/releases.
webMAN_MOD_1.47.08_Updater.pkg
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2018, 15:43   #85
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.06.2018
Posty: 6
Ip900 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a mogę na tego Rebug 4.81.2 REX zainstalować na Rebug 4.82.2 LITE czy wszystko robic od nowa trzeba webMANa jest do granie online rozumiem
Ip900 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2018, 21:27   #86
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,011
loki7777 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>loki7777 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>loki7777 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>loki7777 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Webman to tylko "przegladarkowa" wersja multimana odpalana z oryginalnego menu konsoli.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2018, 00:15   #87
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.06.2018
Posty: 6
Ip900 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jest moze jakis cheat menager do ps3 bo chce synowi zrobić
Ip900 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.06.2018, 12:18   #88
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 306
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Artemis, ale znacznie wygodniejsze i bardziej estetyczne są pluginy per gra.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2018, 13:42   #89
Forumator
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 700
Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Jolek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Wyszedł nowy firmware 4.83 dla PS3.

Obecnie jeśli ktoś korzysta\używa HAN i zaktualizuje swój FW z 4.82 na 4.83 straci możliwość
uruchomienia tego exploitu.

Źródło:
http://www.psx-place.com/threads/ps3...-3#post-140353.

Dla posiadaczy konsol (mających fabryczny FW niższy niż 3.56) chcących zainstalować CFW też na razie chyba warto się wstrzymać?
Lub zrobić to na FW 4.82. Czyli nie aktualizować.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 11.10.2018 o godz. 13:47
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2018, 18:10   #90
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 306
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wstrzymać to się można już od 4.60 bo żadna gra (poza śmieciami pod online) nie ma już patchy, ani nawet nowych dobrych gier.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
LG gsa-h54l, problem z prędkością dla płyt Maciek26_1992 Napędy optyczne DVD 8 13.08.2007 09:43
ograniczyć download/upload dla wybranego komputera w sieci... dwozny Off topic 5 03.02.2007 14:31
Dla Was.. i dla Ciebie Kochanie... Martin_TP Off topic 13 10.03.2003 18:38
Kłopot z DMA dla dysku Fantomas Off topic 17 26.04.2002 08:13
Rejestracja Nero dla LG 16x a dostępne prędkośći dla CD-RW michu84 Napędy optyczne CD 1 20.01.2002 16:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO