![]() |
Cytat:
|
Proste, kup PC i zyj ze swiadomoscia ze nie pograsz w uncharted4 :P
|
Tak. Tylko, że na fw 1.76 też nic ciekawego się nie zrobi. Potrzebna rewolucja w stylu HENkaku, żeby te exploity do czegoś się przydały. Bo co z tego, że zrobię (?) sobie kopię danych jak są zaszyfrowane dziadostwem tylko z tej konsoli? I co to za idiotyzm, aby dane użytkownika szyfrować co najmniej podwójnie? Odechciewa się tego kupować...
Jeszcze powinni policjanta stawiać przy biurku... Właśnie to mnie wk*a i nie pozwala kupić sprzętu dopóki nie zostaje złamany i większość tych idiotyzmów pokonana. :| |
JailbreakMe PS4 4.0x: PS4 4.0x WebKit RCE Exploit by Qwertyoruiopz! - wychodzi na to jak dobrze skumalem ze na firmwarze PS4 4.0x beda takie same mozliwosci jak na 1.76 poki co to jest public a niby ma jeszcze 0day Kernel Exploita ktory dziala nawet na 4.50...
|
Dlatego ja sie przesiadam na PC :D
|
Tylko jak tylko, przecież daje dostęp do danych użytkownika i systemu.
Ale to pewnie znowu fejk lub zrobienie niepotrzebnych nadziei... 4.01 miał być świętym gralem. I do dziś nic się nie pokazało. Egohot pokazał uśmiechniętą mordę, Chińczycy wpisali sobie acziwment do portfolio, jak zwykle Mathieulh znowu miał projekcję elite dev i na tym się skończyło. |
wlasnie tez gdzies czytalem ze to AZ. Bo iadomo niektorym starczy sam Linux ale jak czytalem moze to wszystko "Leads to backups in the near future" ;> Bo na CFW niby nie ma szans wiec Linux is the Gate jak to pisali...Zobaczymy co z tego wyjdzie..
|
Cytat:
|
Temat juz znany mi dlugi czas, nawet znam osobnikow z ekipy i zapowiada sie ciekawie z tym ze chodzi znowu tylko o linux ;)
|
Czytaliscie pany ostatnio newsy... Hackiery rozpracowywuja ten beta firmware 4.50 i juz potwierdzili ze jest tam calkiem przyjemna luka ktora pozwoli no problemo zainstalowac linuxa ;> I maja wszystko upublicznic jak tylko wyjdzie oficjal 4.50 (czyli mysle jakos do 2tyg.). Oczywiscie zaznaczaja ze dziura szybko zostanie zalatana przez SONY ale otwierac na tyle wrota ze bedzie mozna dobrze pokombinowac z konsolka....Hmm sie zastanawiam czy nie przejsc w tryb offline i zaczekac jak sie ta sytuacja rozwinie...
|
To może nie zrozumiałem, jegomość tak trajkotał jakby zaraz musiał uciekać z tej sceny przed policją. ;p
|
Cytat:
//Edit Nadrobiłem zaległości - wsio leci przez południowy. Ale nadal nie do końca rozumiem o co Ci chodzi Berion w związku z narzutem na CPU, skoro wszystkimi obliczeniami dotyczącymi "masywnej" ilości danych zajmuje się south bridge, |
Już dawno załatało. Na drugi dzień po "chaitinach" (4.01), wyszedł 4.05 w tydzień wydali 4.06, który ponoć ostatecznie zabił exploity.
Fajnie że kleją Linuksa na PS4, ale co mi po tym jak nikt nie opublikował exploitów. To tak jak dziecko co przez szybę patrzy jakie fajowe zabawki są w sklepie... No wku*a mnie to. :D Ano, a mnie zaskoczyło że ostatecznie HDD leci przez USB. WTF Sony? Czy USB nie ma przypadkiem narzutu na CPU? |
Widziałeś że nie skończyli jeszcze ;-). A jak opublikują to Sony od razu załata - to userland.
Najbardziej rozłożył mnie fragment mówiący, że chip który wszyscy brali za mostek południowy okazał się... dodatkowym SoC! |
Czyli intuicja znowu mnie nie zawiodła. :D Może poza jednym, myślałem że AMD coś spieprzy.
I gdzie jest ten exploit dla 4.05? Tyle osób ma, tyle osób twierdzi że nie działa na nowszych. To czemu nie opublikują? Jak mnie to ekstremalnie frustruje... Nienawidzę takiego wodzenia za nos. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:42. |