Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.10.2013, 17:57   #1
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ImgBurn problem z nagrywaniem

Może ktoś ma taki problem na Windows XP ImgBurn nagrywał rewelacyjnie po przejściu na windows 7 32 czy 64 przy nagrywaniu w losowym miejscu szybkość nagrywania spada raptem na zero bufor pełny a czas nagrywania jest odliczany i tak zostaje napęd się blokuje dopiero twardy reset odblokowuje napęd i daje się wyjąć płytę która idzie do kosza dzieje się to na różnych nośnikach blu ray i DVD i na 2 nagrywarkach i różnych wersjach ImgBurna, myślałem stary komp ale teraz kupiłem nowy komp i trzecią nową nagrywarkę jest to samo w XP nagrywa w 7 niszczy płyty, inne programy jak nero nagrywają bez problemu, czyż by ImgBurn nie nadaje się do nagrywania na windows 7. ktoś powie to nagrywaj w nero tak robie ale jednak ImgBurn program wygodniejszy i darmowy. załączam też obrazek błąd prędkości bo to płyta BD-RW obsługuje prędkość 2 razy, ale to nie ma nic do tego jak prędkość była dopasowana też błąd zatrzymania nagrywania występuje

I 17:58:02 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
I 17:58:02 Microsoft Windows 7 Ultimate x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
I 17:58:02 Total Physical Memory: 8*326*352 KB - Available: 5*471*100 KB
I 17:58:02 Initialising SPTI...
I 17:58:02 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 17:58:02 -> Drive 1 - Info: ATAPI iHBS212 2 HL04 (F: (SATA)
I 17:58:02 -> Drive 2 - Info: ATAPI iHBS312 2 PL16 (E: (SATA)
I 17:58:02 Found 2 BD-REs!
I 18:00:13 Operation Started!
I 18:00:13 Building Image Tree...
I 18:00:21 Corrected file system selection for Blu-ray Video disc.
I 18:00:21 Corrected UDF revision selection for Blu-ray Video disc.
I 18:00:26 Calculating Totals...
I 18:00:26 Preparing Image...
I 18:00:26 Contents: 11 Files, 15 Folders
I 18:00:26 Content Type: BD Video
I 18:00:26 Data Type: MODE1/2048
I 18:00:26 File System(s): UDF (2.50)
I 18:00:26 Volume Label: xxxxxxxxxxxxxxxx
I 18:00:26 Size: 24*492*449*610 bytes
I 18:00:26 Sectors: 11*959*212
I 18:00:26 Image Size: 24*493*490*176 bytes
I 18:00:26 Image Sectors: 11*959*712
I 18:00:29 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:00:15
I 18:00:29 Operation Started!
I 18:00:29 Source File: -==/\/[BUILD IMAGE]\/\==-
I 18:00:29 Source File Sectors: 11*959*712 (MODE1/2048)
I 18:00:29 Source File Size: 24*493*490*176 bytes
I 18:00:29 Source File Volume Identifier: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
I 18:00:29 Source File Volume Set Identifier: 4345900600B67D2C
I 18:00:29 Source File Application Identifier: ImgBurn v2.5.7.0
I 18:00:29 Source File Implementation Identifier: ImgBurn
I 18:00:29 Source File File System(s): UDF (2.50)
I 18:00:29 Destination Device: [4:0:0] ATAPI iHBS312 2 PL16 (E: (SATA)
I 18:00:29 Destination Media Type: BD-RE (Disc ID: CMCMAG-CN2-000)
I 18:00:29 Destination Media Supported Write Speeds: 2x
I 18:00:29 Destination Media Sectors: 12*219*392
I 18:00:29 Write Mode: BD
I 18:00:29 Write Type: DAO
I 18:00:29 Write Speed: 8x
I 18:00:29 Hardware Defect Management Active: No
I 18:00:29 BD-RE FastWrite: No
I 18:00:29 Link Size: Auto
I 18:00:29 Lock Volume: Yes
I 18:00:29 Test Mode: No
I 18:00:29 OPC: No
I 18:00:29 BURN-Proof: Enabled
W 18:00:29 Write Speed Miscompare! - Wanted: 35*965 KB/s (8x), Got: 8*990 KB/s (2x)
W 18:00:29 The drive only supports writing these discs at 2x.
I 18:00:29 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
I 18:00:29 Filling Buffer... (512 MB)
I 18:00:37 Writing LeadIn...
I 18:00:41 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 11959711)
I 18:00:41 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 11959711)
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
ImgBurn problem z nagrywaniem-capture_10052013_185319.jpg  

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 05.10.2013 o godz. 18:02
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.10.2013, 18:02   #2
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,301
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przetestuj najnowszą wersją 2.5.8.0
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2013, 18:05   #3
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Przetestuj najnowszą wersją 2.5.8.0
W najnowszej ten błąd jest jeszcze częściej właściwie występuje po minucie nagrywania, ktoś mi na doradził żebym dał bufor na 512 nic to nie dało

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 05.10.2013 o godz. 18:08
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2013, 18:08   #4
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,301
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Być może IHBS 312 nie współpracuje idealnie W7 +Imgburn-uaktualnij stery do SATA i sprawdź.
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2013, 18:12   #5
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Być może IHBS 312 nie współpracuje idealnie W7 +Imgburn-uaktualnij stery do SATA i sprawdź.
,

IHBS 212 robi to samo jak i pożyczony LG model w tej chwili nie pamiętam oddałem, stery najnowsze,
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2013, 18:20   #6
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,301
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
,

IHBS 212 robi to samo jak i pożyczony LG model w tej chwili nie pamiętam oddałem, stery najnowsze,
Przetestuj jakiś adapter USB albo jak możesz zmień kontroler SATA jeżeli masz kilka wejść SATA-w nowych kompach czasami są trzech różnych firm i sprawdź.
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2013, 18:29   #7
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Przetestuj jakiś adapter USB albo jak możesz zmień kontroler SATA jeżeli masz kilka wejść SATA-w nowych kompach czasami są trzech różnych firm i sprawdź.
mam 10 wejść 4 sata 6, 6 sata 3 w tej chwili mam nagrywarkę podłączoną pod sata 3, sprawdza pod 6

przy próbie zamknięcia programu pisze takie coś
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
ImgBurn problem z nagrywaniem-capture_10052013_191913.jpg  

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 05.10.2013 o godz. 18:37
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2013, 18:39   #8
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,301
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Komunikat nic nie mówi o problemach-prosi o cierpliwość przy anulowaniu zapisu i zamykaniu -jak dla mnie to jakiś problem na linii sprzęt -Imgburn.
U mnie na jednym kompie IHBS gryzie się z wszystkimi programami -bufor skacze i jest wolny zapis ale nagrywa do końca.
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2013, 18:51   #9
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Komunikat nic nie mówi o problemach-prosi o cierpliwość przy anulowaniu zapisu i zamykaniu -jak dla mnie to jakiś problem na linii sprzęt -Imgburn.
U mnie na jednym kompie IHBS gryzie się z wszystkimi programami -bufor skacze i jest wolny zapis ale nagrywa do końca.
Czekam już 2 godziny trzeba reset kompa i na chwile całkowite wyłączenie bo restart też nie uwolni płyty
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2013, 18:54   #10
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,301
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
Czekam już 2 godziny trzeba reset kompa i na chwile całkowite wyłączenie bo restart też nie uwolni płyty
Napęd blokuje
Przetestuj jakiś adapter USB -u mnie na kompie co robi problem z IHBS na USB jest wszystko jak najbardziej OK
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2013, 18:59   #11
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Napęd blokuje
Przetestuj jakiś adapter USB -u mnie na kompie co robi problem z IHBS na USB jest wszystko jak najbardziej OK
spróbuje się podpiąć pod dysk zewnętrzny na USB po odłączeniu dysku jest zasilanie i wejście sata

obudowa na gwarancji ma plombe narazie się poddaje wracam do nero tam nie ma problemu.

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 05.10.2013 o godz. 19:17
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2013, 07:23   #12
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,301
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
spróbuje się podpiąć pod dysk zewnętrzny na USB po odłączeniu dysku jest zasilanie i wejście sata

obudowa na gwarancji ma plombe narazie się poddaje wracam do nero tam nie ma problemu.
Podaj jaką masz płytę główną w kompie a zobaczymy jakie masz kontrolery SATA i czy coś jeszcze można pogłówkować!
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2013, 09:14   #13
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Podaj jaką masz płytę główną w kompie a zobaczymy jakie masz kontrolery SATA i czy coś jeszcze można pogłówkować!
Moja płyta Asus Z87-DELUXE LGA1150
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2013, 10:23   #14
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,301
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cztery (ciemnobrązowe lub czarnopodobne) wykorzystują kontroler ASMedia ASM1061
,pozostałe Intel.Przetestuj drugi do którego nie podłączałeś IHBS

Sterowniki SATA masz od Windy?
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2013, 10:46   #15
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Cztery (ciemnobrązowe lub czarnopodobne) wykorzystują kontroler ASMedia ASM1061
,pozostałe Intel.Przetestuj drugi do którego nie podłączałeś IHBS

Sterowniki SATA masz od Windy?
Zainstalowałem z płytki od asusa są najnowsze ale jeszcze sprawdzę na stronie asusa może coś wyszło, ale ten sam problem miałem na innej płycie też asusa i też tylko na siódemce na xp było ok i czemu na nero jest ok a na imgburn taki cyrk, może te interfejsy złe bo jest w imgburn ich pare ASPI, ASAPI, SPTI zalecany i mam taki ustawiony, ElbyCDIO, Patin-Couffin
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
imgburn, problem z imgburn

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem z nagrywaniem zdjęć ogien123 Napędy optyczne DVD 0 31.10.2011 11:20
Nietypowy problem z nagrywaniem... ckdudi Napędy optyczne DVD 0 02.08.2011 23:28
Problem z nagrywaniem majcek Napędy optyczne DVD 0 06.04.2010 11:24
Problem z nagrywaniem CD/DVD w Viście Biken Komputery 2 05.04.2010 18:38
liteon SHM-165P6S problem z nagrywaniem obrazów płyt DVD AnthraXsc Napędy optyczne DVD 0 21.02.2007 20:47


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.