Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.04.2022, 16:07   #1
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary
Kiedyś sobie pozwoliłeś pod moim adresem tutaj napisać że ludziom / Tobie również nie chce się tutaj zachodzić /udzielać z mojego powodu ( bo się wymądrzam)
A ja Tobie dzisiaj odpiszę ze mnie nie chce się tu zachodzić już z powodu takich ludzi którzy tutaj "kozakują" a nie umieją nawet loga z Nero odczytać czy nie wiedzą do czego i za co odpowiada silnik nagrywający w programie nagrywającym.
......
Nie wiem o czym mówisz. Kolego to TY zawsze się spinasz bo myślisz, że masz monopol na wiedzę. Ja mam inne zdanie i Tobie zawsze to przeszkadza. Uszanuj zdanie innych ludzi, nie umiesz ? - to warto się nauczyć. Nie tylko Ty masz doświadczenie, niech to w końcu do Ciebie dotrze. Wrzuć na luz, kulturalnie tu dyskutujemy, nikt nikogo nie obraża, a Ty znowu swoje.

Ciekawe co byś zrobił jakby początkujący użytkownik potraktował to co piszesz poważnie i kupił nową nagrywarkę, nowe oprogramowanie i męczył się z zainstalowaniem nowego systemu, a problem by pozostał, nie wspomnę że już ktoś inny podał że ten nośnik się nie nagrywa poprawnie. Dla mnie rady typu kup se nowy sprzęt, program i zrób format C:, są nic nie warte. Napisałem co jest dla mnie bardziej prawdopodobne, wystarczyło napisać to samo i czytający by zdecydował. Ciebie jednak znowu boli d..a . To przykre.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.04.2022, 16:57   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo Podgląd Wiadomości
Nie wiem o czym mówisz. Kolego to TY zawsze się spinasz bo myślisz, że masz monopol na wiedzę. Ja mam inne zdanie i Tobie zawsze to przeszkadza. Uszanuj zdanie innych ludzi, nie umiesz ? - to warto się nauczyć. Nie tylko Ty masz doświadczenie, niech to w końcu do Ciebie dotrze. Wrzuć na luz, kulturalnie tu dyskutujemy, nikt nikogo nie obraża, a Ty znowu swoje.

Ciekawe co byś zrobił jakby początkujący użytkownik potraktował to co piszesz poważnie i kupił nową nagrywarkę, nowe oprogramowanie i męczył się z zainstalowaniem nowego systemu, a problem by pozostał, nie wspomnę że już ktoś inny podał że ten nośnik się nie nagrywa poprawnie. Dla mnie rady typu kup se nowy sprzęt, program i zrób format C:, są nic nie warte. Napisałem co jest dla mnie bardziej prawdopodobne, wystarczyło napisać to samo i czytający by zdecydował. Ciebie jednak znowu boli d..a . To przykre.
Już odpowiedziałem na wszystko co miałem w temacie technicznym = jak nie masz pojęcia o czymś to siedzisz cicho = wszystko na temat co ma do powiedzenia Tobie = monopol na wiedzę ma log z zapisu który trzeba odczytać i zinterpretować
Po to kolega wstawił log żeby go odczytać = jest tam jasna i realna przyczyna problemów z zapisem i błędu w tym wypadku .
Co do nośnika po przejęciu przez CMC Magnetic Verbatim BD-R DL x6 z MID: VERBATIMf jasno wytłumaczyłem jaki jest problem = jak nie rozumiesz co napisałem to niestety nie jest mój problem

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2022, 19:28   #3
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
uważam ,że oboje posiadacie spora wiedze , powinniście załzawić tę sprawę na PV , ban też chyba zbędny ale to tylko moje zdanie
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2022, 20:18   #4
czary2mary
Zamaskowany

czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
uważam ,że oboje posiadacie spora wiedze , powinniście załzawić tę sprawę na PV , ban też chyba zbędny ale to tylko moje zdanie
Sorry ale kilkakrotnie bezskutecznie zwracałem już uwagę koledze @Arepo żeby pisał na temat i i w temacie i opierał się na faktach czy informacjach zawartych w log czy odnosił się do tematu postu...
Przejmując tu dowodzenie jasno określiliśmy że w naszych działach wypowiadamy się na temat a jeżeli czegoś nie wiemy to po prostu pozwalamy innym ...
Taka była nasz prośba i zasada jaką cały czas staramy się w naszych działach nagrywarki trzymam . Ban jest czasowy = kolega niech się w tym czasie dokształci jeżeli chce w tych działach zabierać głos = nie zamierzam więcej wyjaśniać tej kwestii..
Wszyscy ciężko w życiu pracujemy i nie mamy czasu na przedszkole .

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 29.04.2022, 23:30   #5
Grendel007
Bywalec

Data rejestracji: 12.10.2007
Grendel007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panowie
Jaki jest najlepszy obecnie program do testowania jakości wypalonych płyt Blu Ray?
Nero disc speed? KtĂłra wersja?
A może jakiś inny lepszy?

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 30.04.2022 o godz. 08:54
Grendel007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2022, 08:54   #6
czary2mary
Zamaskowany

Cytat:
Napisany przez Grendel007 Podgląd Wiadomości
Panowie
Jaki jest najlepszy obecnie program do testowania jakości wypalonych płyt Blu Ray?
Nero disc speed? Która wersja?
A może jakiś inny lepszy?
Jeżeli na LiteOn iHBS i jego klony to nadal Opti Drive Control

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 12.05.2022, 14:22   #7
Grendel007
Bywalec

Data rejestracji: 12.10.2007
Grendel007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panowie
Mam problem z testowaniem płyt BD na napędzie Lite-ON HBS112.
W programie Nero DiscSpeed w wersji 7.0.2.100 ale również w nowszej wersji 12.5.6.0.
nie pokazuje mi ilości błędów LDC i BIS.

Pokazuje tylko ile jest średnio i maksimum.
Ponadto, nie mogę ustawić w programie prędkości skanowania w trakcie testu jakości płyty.

Czy jest to wina programu Nero discspeed czy raczej starej nagrywarki. Czy jeszcze czegoś innego?

Ostatnio zmieniany przez Grendel007 : 12.05.2022 o godz. 15:30
Grendel007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.05.2022, 18:36   #8
czary2mary
Zamaskowany

Cytat:
Napisany przez Grendel007 Podgląd Wiadomości
Panowie
Mam problem z testowaniem płyt BD na napędzie Lite-ON HBS112.
W programie Nero DiscSpeed w wersji 7.0.2.100 ale również w nowszej wersji 12.5.6.0.
nie pokazuje mi ilości błędów LDC i BIS.

Pokazuje tylko ile jest średnio i maksimum.
Ponadto, nie mogę ustawić w programie prędkości skanowania w trakcie testu jakości płyty.

Czy jest to wina programu Nero discspeed czy raczej starej nagrywarki. Czy jeszcze czegoś innego?
Nero Speed Disc tak ma =nie ma możliwości ustawienia prędkości odczytu i ogólnie marnie współpracuje w temacie disc quality BluRay

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 01.03.2025, 21:44   #9
John1
Data rejestracji: 01.03.2025
John1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z leksza mózg mnie rozbolał od ilości wiedzy z różnych tematów, ale jednak mam zasadnicze pytanie Ogólnie rzecz biorąc zajmuję się nagrywaniem różnych filmów blu-ray. Mam Pioneer BDR-213JBK, zawsze nagrywałem ImgBurn, ale skoro jest to stary soft to jakim warto nagrywać?
John1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2025, 11:54   #10
misiozol
Moderator

Data rejestracji: 26.10.2008
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Mozna uzyc nero, jest nawet dedykowany temat do tego.
Stary 03.03.2025, 21:29   #11
John1
Data rejestracji: 01.03.2025
John1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za pomoc
John1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2025, 07:33   #12
pawi81
Data rejestracji: 15.06.2025
pawi81 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jakie nośniki DL polecacie do nagrywarki Pionieer S12 z firmware 1.05 (najnowszy)?
Obecnie mam partię Ritek RD3 i zastanawiam się, czy są one wadliwe, czy coś z napędem się dzieje. na 3 nagrania, 3 płyty rozwalone. Kiedyś na nich nagrywałem (z innego źródła) i było wszystko ok.
pawi81 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
blu, jak, jakość, nagrywarki, ray, sprawdzić, wypalania

Twoje uprawnienia: