![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
XLT= + dodatkowo kurtyny i na zewnątrz obudowy na połączeniach specjalne uszczelnienia + oraz najwięcej opcji dodatkowych Pioneer BD Drive Utility |
Cytat:
Mam jednak pewną wątpliwość co do zabezpieczenia antypyłowego. Na swojej stronie producent podaje, że zarówno EBK jak i S12XLT mają to zabezpieczenie. Jedyne różnice to: S12XLT ma inny front (klasy premium) oraz PureRead 4 potrzebne do audio a także "RealTime PureRead" (nie ważne dla jakości wypalania). Innych różnic nie mogę znaleźć. https://pioneer-blurayodd.eu/product...2ebk/index.php https://pioneer-blurayodd.eu/product...2xlt/index.php |
Cytat:
EBK = ma wsparcia dla BDXL\BDXL-RE i DVD-RAM oraz programu narzędziowego Pioneer BD Drive Utility S12XLT = ma wsparcia dla BDXL\BDXL-RE i DVD-RAM oraz programu narzędziowego Pioneer BD Drive Utility = najwięcej opcji dodatkowych = najwyższa wersja PureRead 4+ oraz panel przedni Glass = obudowa najlepiej wyważona = specjalne kurtyny antypyłowe i system odprowadzania kurzu i cyrkulacji powietrza.. |
Panowie
Zapewne ponawiam pytanie ale nie mogę nigdzie jednoznacznej znaleźć odpowiedzi. Jakie są różnice pomiędzy modelami Pioneer BDR-212DBK/EBK/S12XLT Rozumiem, że modele pojawiały się na rynku w następującej kolejności: DBK EBK S12XLT Czy każdy następny model był po małym liftingu? |
nie ma możliwości zresetowania tego licznika, trafiłeś praktycznie nowy napęd, gratulacje :)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
(tu byłby zrzut ekranu gdybym mógł wkleić, ale za mały staż na forum) Czy jest możliwe resetowanie tych liczników, czy sprzedający mógł zrobić coś takiego? |
Możesz spokojnie kupować BDR-212EBK, to jest tak samo dobry napęd jak poprzednik z dodatkowo pewnymi drobnymi ulepszeniami, jak pełne wsparcie BDXL czy oficjalne wsparcie M-Disc. Tutaj masz test 212-stki, wypada bardzo pozytywnie.
|
Ciężko jest dostać nagrywarkę BluRay Pioneer BDR-209EBK bo jest starsza i są pustki w magazynach. Za to łatwo można dostać nagrywarkę BluRay Pioneer BDR-212EBK. Czym rózni się model BDR-209EBK od BDR-212EBK ? Czy model BDR-212EBK jest lepszy od BDR-209EBK ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Temat byl nie tak dawno przerabiany z przejscowkami ;)
|
Zapewne można sobie zamontować mocniejszy zasilacz, choć jakoś mi się nie chce wierzyć, że ten brak 0,2A może mieć jakiś większy wpływ. Sam zastanawiałem się jakiś czas temu nad taką stacją DELOCK 61858, tam też jest 2A na wyjściu 12V. Cena za ten sprzęt to około 130zł, ostatecznie nie kupiłem, szkoda bo bym przetestował.
|
Pioneer BDR-S12UHT wymaga 12V \2.2A + 5V 1.4A
Wszystkie Unitek mają zasilacz 12V \ 2A..... może zabraknąć iskry w przypadku szybkich zapisów lub M-Disc \ BD-R \ RE DL - BD-R\RE TL 100GB \ BD-R QL 128GB |
Czy będzie to stosowne miejsce do tego, żeby zapytać czy ktoś poleci mi działającą przejściówkę USB 3.0 do SATA III. Już poruszałem ten temat chodzi mi o zasilenie konkretnie Pioneer BDR-S12UHT. Tak, wiem, że jest google i mogę to sobie wyszukać, poczytać specyfikacje itp. ale mam takie doświadczenie, że pożyczona przejściówka Uniteka (nie pamiętam modelu) z zasilaniem nie ruszyła wewnętrznego napędu, ale napędzała dyski HDD więc domniemam, że była sprawna. Nie chcę kupować w ciemno dlatego proszę o poradę. Jaką przelotkę USB 3.0 do SATA III polecacie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:31. |