![]() |
Miałem kiedyś podobny przypadek z płytkami Verbatima - tymi importowanymi z Japonii. Kupiłem na próbę kilka sztuk z Allegro od innego sprzedawcy. Niby ten sam nośnik, co zawsze, ale miałem podobne problemy. Poległy cztery płytki z pięciu. Ashampoo Burning Studio i ImgBurn. Tylko u mnie, sypało się zaraz po rozpoczęciu nagrywania. Tak samo na XP, jak i W7. Piszesz o zmianie ID płytki, to może być wina nośnika. W tej chwili, nadal nagrywam na tych Verbatimach i nie mam żadnych problemów, a jest tego już ze 180 sztuk. W postach wyżej możesz obejrzeć zrzuty z Opti Drive. Jeżeli znajdę je gdzieś, sprawdzę ID. Pozdrawiam.
|
Cytat:
Ładna kolekcja;) DL;) Co na nich wciskasz że aż tyle wypalania;) |
Cytat:
A co tak szanownego pana to interesuje ? :> HP Lightscribe "CMC Magnetics Corp.", write X16: http://img577.imageshack.us/img577/1521/h7tr.jpg 208DBK poradził sobie z tym nośnikiem jakoś lepiej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ponownie HP Lightscribe w "kolorach", tym razem zapis X24: :ysz:
http://img46.imageshack.us/img46/5159/xdlg.jpg |
|
Cytat:
dziś oddałem palnik do serwisu. |
Cytat:
"Jak zegarek. Tak mnie zapewniał sprzedawca, uczciwy człowiek." :) Dwie kolejne płytki. Ten sam cake, co wyżej, a przejścia między warstwami prawie niewidoczne. I bądź tu człowieku mądry... |
Cytat:
|
Chyba się przesiądę na MED800x3d , a wtedy zero problemów z płytkami.
|
Z tego co się widzi i słyszy to właśnie Verbatim BD-DL --VERBAT-IMd-000 i TDK BD-DL TDKBLD-RFB-000 sprawiają z dwuwarstwowych BD najwięcej problemów i kłopotów z zapisem .
Czy ktoś może wstawić skan jakości takiej blednie nagranej płyty oczywiście do momentu błędów!:) |
Cytat:
za to TDK SL na cake ze 2szt nagrane poprawnie. |
Cytat:
występują w Panasonic,Sony,Verbatim i raczej mają bardzo dobrą opinie jak na dwuwarstwowe -ale trzeba mieć poprawkę że właśnie zaczęła się obniżka jakości płyt BD co praktycznie widać we wszystkich nośnikach-może jakaś partia albo parę sztuk w cake słabsze albo już problemy z optyką w napędzie-zobaczymy co Tobie serwis odpowie ;) |
Cytat:
Nagrywam tylko takie i żadnych znaczących problemów. TDK mam 4 sztuki, BD50 RW x2. To inna bajka, ale również palę bez problemu, tylko ircha idzie w ruch przed każdym nagrywaniem. Może znajdę te błędnie nagrane DB50 Verbatim. TUTAJ niestety nie potrafię znaleźć "english", może po krzaczkami znajdą się użyteczne informacje odnośnie ID nośników. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:36. |