![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | ||
|
Guru
Data rejestracji: 02.09.2016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Nero Linux 4.0.0.0b widział napędy do LM 17-17.3, przynajmniej u mnie. Od 18 jest\mam problem. Bardzo lubię (teraz to chyba lubiłem) ten program bo jest dla mnie w miarę prosty i czytelny bez zbędnych bajerów. A ten Plextor PX-712A to nawet na najnowszym FW ma problemy z LM 18?
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
Sprobuj moze innej dystrybucji, jesli wchodzi to w gre.
Jesli nie to pozostaje przekonac sie do K3B. Osobiscie nigdy nie uźywalem nero linux a pod winnie nie dziala jak pewnie wiesz winowsowskie nero. Plextor px 712 dziala jak chce pod linux mint. Wypalac wypala ale nagrywaja c trzeba sie liczyc ze moze popsuc plyte. Co do FW to jest w nim fabryczne ale nie pamietam jaki numer. Czemu nie najnowsze? Nie mam jak wgrac, gdyz napedow używam poprzez adapter USB w laptopach . A w tym modelu podobno sie nie da w taki sposob wgrac poprawnie FW. BTW doczytalem ze to linux nie widzi nero linux m.in. napedu zalezne jest od nowszych wersji kernela A tak w ogole wyszla kilka tygodni temu nowa wersja programu do wypalania cd i DVD na linuxa o nazwie X-CD-Roast. Mam zamiar przetestowac w najblizszych dniach Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 07.01.2019 o godz. 20:41 Powód: edytowanie nie boli ;) , plus poprawa kodowania :/ plus poprawa poprawy |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No niezgodze sie z toba bo zauwaz ze w dvd warstwa nagrywajaca jest po srodku i jest najciezej sie do niej dostac poprzez zarysowania, a nawet jesli sa glebokie to jest z czego zpolerowac a jesli zarysujesz cd lub bd to nie ma z czego polerowac .
|
|
|
#4 |
|
Odmrożony leniwiec
Data rejestracji: 02.03.2018
![]() ![]() |
Ale ta warstwa jest twarda jak diabeli. Nie porysujesz, chyba że cyrklem.
Zresztą, ja nawet nie rozumiem w ogóle problemu rysowania płyt, wystarczy szanować... I tam gdzie na CD czy DVD można zrobić "mikrorysy" tak na BD już nie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
moze i twarda ale nie znasz mozliwosci ludzi a 0.1mm vs 0.6mm wypada lepiej
|
|
|
#6 |
|
Odmrożony leniwiec
Data rejestracji: 02.03.2018
![]() ![]() |
Wobec powyższego, nie wypada.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
Bonusow jest sporo , poczynajac od regionu poprzez klucze i automatyczne wypluwanie ich oraz zmiany predkosci wymuszanie jej oraz dodawanie sobie nosnikow oraz wymuszanie overburningu to tak co mi przychodzi na szybko , co do wytrzymalosci w zasadzie ciezko powiedziec ale rysujac plyty 0.1mm vs 0.6mm odpowiedz sobie sam co z tego ze jest troche "twardsza" powloka, przejedziesz po podlodze na ktorej trafisz pare ziarenek piasku i te 0.1mm nie wyglada tak fantastycznie do polerowania, pomijam juz "twardosc" tej powloki
|
|
|
#8 | |||||||||
|
Guru
Cytat:
Cytat:
Czyli np. jak 10 lat temu wypaliłem jakąś płytę to czy jest duże prawdopodobieństwo że uda mi się ją odczytać? Dlatego też napisałem o tym, co w tym "wyścigu" wypada najlepiej. Cytat:
Swoją drogą napisałem tylko jak to często wygląda z używkami na PS2 i PS3. Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek dzięki, za te informacje. Cytat:
Próbowałem tylko DVD-RW, DVD+RW). Nie wiem czy kiedykolwiek oddawałeś płytę do regeneracji?! Ale jak ona wraca z powrotem to ma wokół dziurki, jakąś pozostałość. Nie wiem czy jest to chłodziwo, czy coś co pomaga w polerowaniu, ale jest to widoczne. Z mojego kartofla zdjęcia wychodzą nieostre, ale... mniej więcej będzie wiadomo o co chodzi: ![]() Jak będę miał czas to sprawdzę na Wine 3.0.4. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz jakieś pytanie na temat konsol. Zadaj je w dziale konsole. Moja druga pasja: Ostatnio zmieniany przez Jolek : 21.12.2018 o godz. 00:45 Powód: dodano "zdjęcie" |
|||||||||
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
@Stager dzięki za dodanie więcej info.
Na razie nie myślę o zmianie dystrybucji. To co mam mi bardzo odpowiada. Może jak kupię nową nagrywarkę to się zmieni lub pomorduję się z K3B. Poczytam o tym kernelu (jądrze) może rzeczywiście to będzie jakaś alternatywa. Jak przetestujesz tego X-CD-Roast to chętnie poczytam twoją opinie na ten temat. @misiozol coś chyba jednak popsułeś w tym kodowaniu.
|
|
|
#10 |
|
Moderator
To sie cos u mnie musialo skopac bo wszystko wygladalo OK :/
|
|
|
#12 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 05.02.2017
![]() |
Ciekawy temat, zaskakujące, że napędy LG nagrywały płyty z tym oznaczeniem MID już w 2017
Coś Pioneer śpi No i gorsze, że wcale nie nagrywa na nośnikach, których nie ma w bazie strategii - czyli na przyszłość trzeba czekać na aktualizację softu przy każdej premierze ![]() https://club.myce.com/t/sony-japan-b...-128-gb/399006 Jak bym dostał taką kasetę w cenie 100***8364; to chyba dla jaj bym kupił (12x128GB). Ciekawe czyje nagrywarki siedzą w tym urządzeniu Sony ![]() Co do różnic pomiędzy 209 i 211 Pioneera, to np. zmiana kontrolera z SATA1 na SATA3 może trywialnie wynikać z postępu technologicznego i dostępności starych układów. W mojej branży co raz większym problemem jest miniaturyzacja - nawet rezystory i inne elementy pasywne SMD się "kurczą" wraz z rozwojem telefonów innych urządzeń - a producenci nie chcą produkować w starszej technologii, bo np. w tym samym procesie i czasie mogą uzyskać np. 2-4 razy więcej elementów mniejszego rozmiaru. Jeśli specyfikacja Pioneera jest taka niepewna, to analogicznie dlaczego wierzyć że Pure Read 3+ i 4+ czymkolwiek się różnią?
Ostatnio zmieniany przez zenonz : 15.12.2018 o godz. 01:52 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@grzeniu
Ja sobie chyba kupię BDR-S09XLT, takie dobre ceny są że nie sposób się oprzeć
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 17:57 |
| Nagrywarka na USB, Benq 1650, Problem | luk-a-sz | Napędy optyczne DVD | 15 | 31.03.2006 14:20 |
| Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 15.05.2003 00:20 |
| teac czy liteon? nagrywarka na dluzej | marx | Napędy optyczne CD | 22 | 03.01.2003 10:00 |