![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#256 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.02.2006
![]() |
Mi płyt BD DL wcale nie psuło, po prostu wcale ich nie nagrywało.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#257 | |
![]() |
Cytat:
Witam! To jak nagrać by odtwarzacz LG odtworzył taką płytę? Oryginalna też ma film podzielony na klika plików a odtwarza przecież? W czym ból? To wychodzi, że BD z podzielonym filmem na kilka plików wogóle nie będą odtwarzane na stacjonarnych odtwarzaczach? Dobrze kumam? No ale u mnie BD25 latają wszystkie , a BD50 parę tylko (odtwarzacz LG BD 370)- i są płyty , gdzie film główny jest podzielony na kilka częśći. Sorki jak czegoś nie zrozumiałem. Kupiłem Liteona bo przeczytałem że bardzo dobrze radzi z BD50 i..... U mnie nagrane na Liteonie BD50 i odtwarzane w odtwarzaczu LG 370 : 1.IMGBURN - dodanie plików BDMV i Certificate - pokazuje błąd płyty 2. Nero 11 -nero express - płyta BD - błąd płyty 3. Nero Burning Room - BDMV i Certifcate - błąd płyty 4.IMGBURN - zrób ISO , nagraj ISO - kilka płyt błąd płyty , kilka odtwarza idealnie za wyjątkiem miejsca zmiany warstwy - staje na kilka sekund i idzie dalej. Oczywiście na kompie wszystkie płyty hulają na Total media Theatre Wieczorem spróbuję tak jak radzi sławekj wypalić Nero Dane - zrób ISO , wypal ISO i może coś jeszcze .... 3 płyty BD50 jeszcze mi zostały... Mam nadzieję że przejście z warstwy 1 na 2 będzie niewidoczne , bo podobno w Nero różnie z tym bywało - może tylko w poprzednich werjsach , o ile uda się nagrać tak by stacjonar odtwarzał .... BD25 hula na wszystkim , no to mi się BD50 zachciało.... Pozdrawiam p.S. wogóle z tym nagrywaniem BD 50 i odtwarzaniem na stacjonarnych to jakaś rzeźnia. Ostatnio zmieniany przez artur111bartek : 17.12.2011 o godz. 13:08 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
![]() |
Cytat:
Co znaczy po "obróbce"? Tylko kopię zrobić? Coś takiego ? : 1. film do Fab 2. Fabowi zlecamy " zrób kopię 1:1" 3. zrobioną kopię ładujemy znowu do Fab 4. zlecamy zrobić obraz ISo 5. nagrać otrzymane iSO 6. sprawdzić czy działa 7. jak pkt 6 tak udać się na pielgrzymkę dziękczynną za zdrowie sławkaj P.S. dzięki za odpisanie Ostatnio zmieniany przez artur111bartek : 17.12.2011 o godz. 16:53 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Guru
![]() ![]() |
DVDFab sam zrobi obraz ISO.
Przed nadgraniem obowiązkowo sprawdzamy w Corel WinDVD Pro 10-11. Proszę po wypaleniu płytki BD-R DL zrobić test transferu i podać na Forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
![]() |
Cytat:
![]() sorki , ni czarta nie kumam .... jak to robić ![]() ![]() ..nero to robi? Ostatnio zmieniany przez artur111bartek : 17.12.2011 o godz. 18:42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Guru
![]() ![]() |
Opti Drive Control
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
![]() |
Ok , robię ISO Fabem
potem nagram to Nero. Jak nie bedzie ok , zrobiłem ISO NERO (NERO express, potem Dane BD , potem ISO) i też nagram. Ostatnio zmieniany przez artur111bartek : 17.12.2011 o godz. 21:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Guru
![]() ![]() |
Uruchamiamy DVDFab --> Blu-ray Copy --> Cały nośnik
W zakładce "żródło" program sam wczytuje płytę z napędu. W zakładce "cel" niżej klikamy na drugą ikonkę i zapisujemy w wybranym miejscu na naszym dysku plik ISO ( można nadać dowolną nazwę pliku iso). Klikamy na dole "rozpocznij" i czekamy na zakończenie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
I dopiero po sprawdzeniu tak otrzymany plik ISO wypalamy. Najlepiej prędkością 2x. Napisz przed wypaleniem czy wszystko działa poprawnie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
P.S. Zauważyłem, że często plik ISO z filmem z Blu-Ray zamontowany przy pomocy Daemon Tools - nie odtwarza się pod PowerDVD, natomiast ten sam plik ISO zamontowany spod Virtual Clone Drive - jest odtwarzany. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
![]() |
Cytat:
Jak nagrywać z prędkością 2x? Img nagrywa jak chce - ma gdzieś ,że każę mu nagrywać np 2x lub 3x a Nero nie ma takiej - przynajmniej w Burning Room i Express. Domniemuję ,że Fab nagrywa z prędkością 2x. ok napiszę (poprzednie wszystkie działały w wirtualnym i odtwarzały się automatycznie w total media theatre) po edycji: ISO z Fab zamontowany w wirtualnym napędzie alcohol sam startował z Total Media . Wypaliłem Fabem. O dziwo pierwszy raz nie chce sie płyta odtwarzać z kompa. Włożyłem do stacjonarnego pierszy raz cud - mieliło dłużej niż zwykle ale odpaliło , potem - Disc error i tak z 15 razy . Zostały 2 płyty (ze 170 zł za 10 płyt narazie chodzi jedna). Teraz nagrywam obraz ISO zrobiony Nero. Nagrywam IMG Burn. Dam głowe że bedzie działał na kompie. Nie wiem czemu po Fabie nie działa. P.s. Dziwne to wszystko : BD25 walę na żywca dwa foldery BDMV i Certificate do Nero Burning Room lub IMGBurn (obojętnie czy po multiAVCHD czy inne) i wszystko lata tylko z tymi BD50 jakaś rzęźnia. Ostatnio zmieniany przez artur111bartek : 18.12.2011 o godz. 00:25 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Guru
![]() ![]() |
Nie kombinuj, zrób wszystko jak napisałem.
Napisz czy działa. ![]() Prędkość wypalania zależy od nośnika i napędu. Jak nie można ustawić 2x dla wybranego nośnika to ustawiamy 4x. Ostatnio zmieniany przez slawekj : 17.12.2011 o godz. 23:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
![]() |
Niestety koleżka napisał by mu zostawić płytę BD50 bo ma grafy na ponad 30 GB , a że płyta była ostatnia więc nie nagrałem.
Może być coś u mnie skopane tylko co?: 1. Nagrywarka Liteon - tylko czemu wszystkie BD25 pięknie działają? - i czemu raz na 9 płyt BD50jest ok? 2. Odtwarzacz stacjonarny LGBD 370 - tylko czemu wszystkie BD25 , BD50 oryginały, BD9 pięknie działają? - i czemu raz na 9 płyt nagranych BD50 jest ok? 3. Płyty BD50 - wątpię bo kupywałem wcześniej pojedyńczo i efekt taki sam - to dlaczego na kompie chodzą? - sprawdzę jutro u znajomka w sklepie na innych odtwarzaczach BD -ale czuję ,ze efekt będzie taki sam. - to jakie płyty najlepsze są do Liteona? Jak pisałem wyżej - coś tu jest "dziwnego" z tymi BD50. Wystarczy spojrzeć na ilość ludzi , którzy mają z tym problem. Nie wiem czemu aż tak trzeba sie z tym cackać i na dobrą sprawę też nie ma gwarancji takiej jak przy BD25. Miałem 3 filmy BD50. Zrobiłem ISO IMGBurn - wypaliłem IMGBurn - działa na stacjonarnym LG jeden. Reszta tylko na kompie. Pozostałe płyty przygotowywywałem (jeszcze inne filmy BD50) i wypalałem różnym sposobami - wypalanie Fabem - porażka. Nie wypaliłem tylko Nero wypal BD ISO. Wszystkie filmy machnąłem BDRebuilderem do BD25 , wypaliłem i...chodzą jak ta lala (trochę szkoda bo i po 10 GB musiałem tracić). Tyle mojego.Musze przyznać ,ze gdybym wiedział ,że stracę kasę (w mniejszym stopniu) i kuuuupę czasu (o to w większym) nie robiłbym tego tylko od razu wszystko wypalił w BD25. Jak komuś nie uda się w 3-4 próbach niech o tym pomyśli. P.s Obiecane wyniki z Opti Drive Control zamieszczę niedługo (to trzeba daną płytę włożyc do napędu i ten program włączyć ?) P.S dzieki sławekj za pomoc Ostatnio zmieniany przez artur111bartek : 18.12.2011 o godz. 09:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Guru
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blu-ray, nagrywanie, nagrywanieblu-ray, poradnik blu-ray |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
podczas nagrywania plyt dvd nagrywarki sie wieszaja | tarnowitz | Napędy optyczne DVD | 28 | 27.05.2005 16:58 |
"zawieszanie sie" procesu nagrywania | Mjoker | Napędy optyczne CD | 5 | 12.06.2004 14:42 |
Pare pytan na temat plyt DVD i ich nagrywania | Radaar | Napędy optyczne DVD | 6 | 20.03.2004 17:10 |
restart komputera podczas nagrywania plyt | MiNos | Napędy optyczne CD | 3 | 29.02.2004 00:51 |
Frustrujacy problem nagrywania plyt pod W2K Proff. | mrdeath | Napędy optyczne CD | 2 | 26.02.2003 11:07 |