![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#136 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
wy/optyk to szczegól -- wrecz drobiazg ( dla większosci) szukaj szukaj ...na jakim chipie dv-400 ma MediaTek 1389FE ![]() Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 27.11.2007 o godz. 21:14 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#137 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
Jeśli chodzą txt to proszę o receptę,bo na teścia 600tce nijak nie działają. adbok Jeśli chodzi o USB to rzeczywiście przycinają się na wolniejszych pendrive'ach ... jeśli zainwestuje się w coś szybszego to to 1.1 pociągnie - czasem gdy akcja żywsza to się przytnie, ale nadgoni. Jednak ja i tak wszystko w z płyt oglądam, a pendrive tylko sprawdziłem, czy gniazdo działa. Nie używam gniazda USB w tym odtwarzaczu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Cytat:
Tylko dlatego ze siostra w domu nie ma nagrywarki dvd ![]() to sprawa sie komplikuje ;/ ;( |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
powlozeniu zatwierdz ENTER i czekaj u mnie to trwalo ponad 3 min. jak wyjedzie szflada wyjmij plytke i nadal czekaj 1. menu jest po polsku 2. sa polskie czcianki 3. wyswietla*.txt jak ty juz wczesniej powiedziales menu jest ubogie ale jest bardzo przejrzyste co do napisow trzeba je po zaladowaniu filmu wlaczyc z pilota "sub" nie koniecznie nazwa pliku i filmu z napisami musi byc taka sama
![]() |
![]() |
#140 |
Wymiatacz
![]() |
Dziękuję za receptę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A jam mam dwie Manty:
cesarza 1 nie może zarżnąć synek - a to już chyba czwarty roczek leci ![]() cesarz 2 jest mnie eksploatowany, ale obie sztuki są bezbłędne ![]() Podobno najgorszą opinię ma cesarz 3 ![]() a najlepszą 4 ![]()
![]() |
#142 |
OldBoy
![]() ![]() |
Forum Manty jest tu: http://www.manta.info.pl/index.php
![]() |
#143 |
Wymiatacz
![]() |
EIII to kiszka jest lecz zakup modelu Prince II znacznie poszerza liczbę używanych przez człowieka przekleństw i powoduje dziwną agresję.
Wystarczy poczytać forum Manty. Kuzyn miał - po 1.5 tyg nadawało się to na śmietnik ... praktycznie każdy odtwarzacz z tego modelu miał wadę techniczną napędu - do czego przyznała się Manta - jednak wypuszczenie tego na rynek bez jakiegokolwiek wstępnego przetestowania (nie sprawdzenia czy działa przycisk on/off) to kpina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Guru
![]() |
Zakupilem wlasnie fergusona na allegro za 319zl
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Guru
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2008
![]() |
Witam.
Czy ktoś jest mi w stanie pewniacko odpowiedzieć, czy wiwa hd-128 (lub 228) ma wbudowany dekoder DTS , czy jest to tylko wyjście, tzn. czy przy odtwarzaniu płyty CD nagranej w DTS na wyjściu 5.1 pojawi się zdekodowany sygnał analogowy i wtedy dekoder DTS w wzmacniaczu jest zbędny? Pytałem w kilku sklepach i serwisach i otrzymuję skrajne odpowiedzi. Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
aleś mnie zażył
![]() nigdy nie odtwarzałem płyt muzycznych w DVD od tego mam wieżę tzw. stereo
![]() |
#149 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
@Zetoxa
tylko ze jemu chodzi o całkowicie coś innego ma na myśli CD nagrana w formacie DTS a tego raczej zwykły CD nie łapie bo do tego jest potrzebny cyfrowy dekoder albo tak jak pyta @k1krist DVD z wbudowanym dekoderem DTS moim zdaniem w 99% będzie działać bo wszystkie tego typu wynalazki WIWA manta etc. maja wbudowane dekodery ale jakość takiego dźwięku zdekodowanego przez takie DVD jest tragiczna
![]() |
#150 |
OldBoy
![]() ![]() |
Chipset ma wbudowany dekoder DTS. Pozostaje więc kwestia BIOSu.
DTS jest objęty licencją - więc producent sprzętu musi ją kupić. Zarówno WiWa jak i Manta nie wykupiły licencji - bo wtedy sprzęt byłby droższy o parenaście dolarów. Więc pozostają dwie drogi: 1. WiWa udostępniła firmeware ze sprzętowym dekodowaniem DTS a Manata konsekwentnie NIE, 2. Mijając licencję obie firmy wprowadziły wyjście optyczne do podania sygnału w DTS na zewnętrzny wzmacniacz. Zakłada się, że zewnętrzny wzmacniacz ma dekoder DTS i tym samym problem licencji jest u kogoś innego. ![]() @Zetoxa: DTS to ile mnie pamięć nie myli to 24 kanały... Nieźle przywaliłeś z tym stereo - brakuje tylko koloru. Dla wtajemniczonych: w czasach komuny były programy z np. koncertami: obraz do odbioru w telewizorze kolorowym (np. Rubin) a dźwięk przez radio stereo np. Kleopatra. ![]()
![]() |
|
|