![]() |
Hmm chyba nie pasuje. Na stronie Nissana w cenniku jest Navi Birdview ale w wersji DVD do nowszej Primery (ja mam ta z 1999r. z oddzielnym Navi na CD). Sama mapka to koszt 1200zl, a odbiornik GPS ze wszystkim 9000zl oczywiscie na DVD a nie wiem jak z tymi starszymi wersjami...
|
Cytat:
BMW / VDO -------------- BMW (BMW E- 46, BMW E- 38, BMW E- 52, BMW X- 3, BMW X- 5.) PHILIPS CARiN Systeme (CARiN 510, CARiN 520, CARiN 522, CARiN 440, CARiN 420) VDO Systeme Citroen C5 bis 06/03 Land Rover (Range Rover, Discovery, Freelander) Opel bis Baujahr 1999 (Astra-do 06,2000, Corsa, Omega- do 06,2000r, Vectra- do 06,2000, Zafira) Mini MG ZT Peugeot (607) Renault (Laguna, Megane, Scenic, Safrane) Rover (75) VW Phaeton Mazda 6 oraz Blaupunkt DX --------------- TravelPilot Factory installed navigation systems of: - Alfa-Romeo [DX] - Audi [Navigation Plus RNS4.X (>12.99) / Navigation BNS4.X (in A2/A3/TT >07.01, A4 >11.00, A6 > 05.01, A8 >01.01)] - Fiat [DX] - Ford [TravelPilot (>=03.01), MFD (>=01.01)] - Honda [TravelPilot DX-N] - Lancia [DX] - Maserati Quattroporte (M139) - Mercedes-Benz [COMAND DX / COMAND APS in: C-, CL- (>=09.99; VIN >=A001434), CLK-, E- (Lim. <03.02; T-Mod. >9.99), G-, M-, S-Class (>=09.99; VIN >=A078551), SL-Class (>10.01) / (not for use in Auto Pilot System or Audio 30/50 APS)] - Peugeot [TravelPilot DX RNS4] - Seat [DX DNS] - Skoda [DX] - Volkswagen [MCD (>=11.00), MFD (>01.00), MFD Touareg, T5 Multivan] Blaupunkt navigation systems: TravelPilot DX-V, DX-N, DX-R 5, DX-R 52, DX-R 70, DX-R 4, RNS 4 ale nie wiem czy to pasuje do nissana ... |
A nie wiecie czy jest juz mapka PL do Nissana Primery? A dokladniej Xanavi Birdview...
|
Cytat:
na kopiowanej wywaliło komunikat żeby włożyć płytę vw mcd navi na oryginalnej "blaupunkt travel pilot" ładnie wczytuje |
Ja verbatimów nie używam są za grube w niektórych navi,szczególnie w Audi się blokują TDK lub Hawki te mam wypróbowane tylko z Hawkami to zależy jak się trafi na partię to cała paczka ląduje w koszu.A navi potrafią być wybredne jeśli chodzi o płyty wypróbuj na kilku rodzajach.
|
Wyłaczenie korekcji EFM nie pomoże- jak sie nie da z nia to bez niej tym bardziej (nawet w przypadku nagrywarki, która robi to "sprzetowo" właczenie nie szkodzi).
W przypadku SD 2.9 nośnik nie ma takiego znaczenia jak w przypadku SD 3.2 i wyżej, ale Verby na pewno bedą ok. Nie mam pojecia co to za program- to jest na kompa czy do jakiegoś GPS samochodowego? Bo jak da sie to zainstalowac na kompie to seskanuj folder instalacyjny. |
Cytat:
chciałem sprawdzić wersję zabezpieczenia to sprawdziłem za pomoca protection id i otworzyłem jedyne exe po czym wyskoczyło " file NON executable" natomiast a-ray wywalił tylko 'Signs on CD/DVD indicate SafeDisc 2/3' 8520b powinno poradzić sobie z tym skoro przeszło testy 2.9 ? a może wyłączyć korekcję EFM ? i jak z nośnikami, Verbatim ok ? |
Cytat:
|
SD 2.9 lub 3.20 sprawdz *.exe programu . programem ProtectionID wtedy zobaczysz jakie ma to zabezpieczenie
|
Cytat:
a 8160B nie testowałem ale ta kopiuje 2.5 na pewno.... a czym zabezpieczony jest ten blaupunkt dokładnie ? |
Cytat:
|
Blaupunkt 2004/2005
wypalone 4x, na profilu safedisc 2/3 alcohol włączona korekcja EFM nagrywara LG GCE 8160B, no i nie działa co robić ? |
@Ghost_mode: tymi danymi z clony italia to sie nie sugeruj. Jak przeczytasz podpisy na dole to zobaczysz, że ich zdaniem mozna skopiować 1:1 tylko SafeDisca do 2.8 a potem to juz tylko dzięki emulacji EFM. Po pierwsze własnym testem dowiodłeś, że to bzdura a po drugie- jak porównasz powiedzmy LiteONa 40125S (4potworki) LiteONa 1653S (2potworki) masz prawo sie zdziwić. LRT 40125S owszem kopiuje wszystkie SafeDisci włacznie z 4 ale bez emulacji EFM, podobnie jak 1653S. A pomysł, że 1653S kopiuje tylko SD 2.8 wzieli z cdrinfo.com bo im tak wyszło. Tylko nikt nie patrzy z jaka prędkościa tam nagrywają- a nagrywają z maxem czyli w tym wypadku x48. To trzeba na głowe upaść! I ta ich baza jest takim zlepkiem bezsensu wiekszego i mniejszego podbudowanego tezą, że tylko do SD 2.8 mozna zrobic kopię 1:1. Jak juz to sa takie bazy na www.makeabackup.com i to jest baza która kiedys była na stronie Alcoholu wiec jest duzo lepsza (mniejsza ale prawdziwa)
Sorry za elaborat ;) |
aha - jak 2.9 to spox jeszcze powinno pójść na mom sprzęcie 8520B ...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...689#post441689 ^^ właśnie testowałem Twoja wypalara 8520B ma przewagę, że potrafi pogonić jeszcze nowsze ver Safedisca niż 2.9. |
SD2.9 ja to wypalałem na LG 8525B.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54. |