Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Blaupunkt DX mapa PL GPS (https://forum.cdrinfo.pl/f11/blaupunkt-dx-mapa-pl-gps-50735/)

gps_sys 28.03.2006 20:32

polskiego lektora nie znajdziesz na orginalnej plycie. napisz na
l u k e d j @ w p . p l powiem Ci jak to zrobic bo na forum nie mozna takich rzeczy pisac

BlackJack 28.03.2006 20:06

Witam,

Kupilem oryginal PL, CZ 2005/2006 z Allegro za 699 PLN ale tam nie ma polskiego lektora!!!
Da sie go samemu wgrac do backup'u plyty?

Pozdrawiam,
Jacek

Kristof1 26.03.2006 13:09

OK - dzięki za odpowiedź i informację. Jeszcze dzisiaj wieczorem spróbuję czy po włożeniu mapy np. niemiec na której nie ma polskiego lektora navi będzie gadać po polsku.
Opiszę wyniki testu.

gps_sys 26.03.2006 12:33

nie musisz tego robic, wystarczy wlozyc plyte z tego samego rocznika (2005/06)
i polski lektor zostaje.
jednak gdybys chcial to zrobic to czeka Cie troche zabawy ale da sie to zrobic podmieniajac pewne pliki w obrazie

Kristof1 25.03.2006 21:11

Polski lektor

Słuchajcie mam mapę DX z polskim lektorem, ale przyszło mi do głowy aby dane z płyty zawierające polskiego lektora (kilka plików) wstawić np. do płyty z mapą niemiec tylko nie bardzo wiem w jakim programie wyedytować obraz płyty i podmienić te pliki, tak aby nie stracić tego zabezpieczenia safedisc.
Co wy na to ??:)

gps_sys 25.03.2006 00:56

Jesli masz nawigacje i nie wiesz jaki typ p***322;yt jest z nia kompatybilny lub potrzebujesz pomocy zwiazanej z systemem nawigacyjnym - napisz
l u k e d j @ w p . p l

meszrum 18.03.2006 00:45

Cytat:

Napisany przez toto55
Witam! Udalo mi sie nagrac kopie (polska 05\06 DX) zapasowa w clonie z safe disc 3x. Niestety udalo sie nagrac tylko jedna poprawna kopie, reszta na tych samych ustawieniach i nagrywarce nie chodzi!!!! Jak sie patrzy na plyte to ta co chodzi rozni sie od pozostalych kopi tym ze odleglosc zaczetego zapisu (od srodka plyty) jest inna (mniejsza przerwa)!!!! Czy ktos wie o co w tym moze chodzic. Dzieki za odp.

jaki nosnik?
jaki naped?
jaka navi (marka i model fury)?

zacznij od pierwszego.

toto55 17.03.2006 20:40

mapa dx

Witam! Udalo mi sie nagrac kopie (polska 05\06 DX) zapasowa w clonie z safe disc 3x. Niestety udalo sie nagrac tylko jedna poprawna kopie, reszta na tych samych ustawieniach i nagrywarce nie chodzi!!!! Jak sie patrzy na plyte to ta co chodzi rozni sie od pozostalych kopi tym ze odleglosc zaczetego zapisu (od srodka plyty) jest inna (mniejsza przerwa)!!!! Czy ktos wie o co w tym moze chodzic. Dzieki za odp.

gps_sys 17.03.2006 20:11

sprzet o jakim pisalem to sprzet uzywany i ogolnie dostepny - moge pomoc w szukaniu ;]
ceny sa takie jak na allegro wiec nie wiem skad to zdziwienie.
faktem jest to ze 80% nawigacjio sprzedawanch w Polsce trafia spowrotem do niemiec
ksiazeczki kodowe o ktorych mowicie nie sa wcale potwierdzeniem legalnosci

teo32 17.03.2006 13:28

Dostał -warsztat prywatny wyglądał profesjonalnie. Posiada pełen monitoring i ochronne ( na placu z 11 naprawdę drogich aut ) tak, że myślę, że ta gwarancja będzie miała jakąś wartość :D

meszrum 17.03.2006 13:17

5500pln - ale z gwarancja? ;)

pzdr

teo32 17.03.2006 12:59

No i dyskusja doprowadziła do tego, że zgłodniałem i idę coś zjeść :serdusz: :rotfl:
54 tyś to cena dla klienta. :P ( już to przerabialiśmy) Całkowity koszt naprawy z wymiana na używana plus olej filtry holowanie do warsztatu ok. 600km zamknęło się to w kwocie 5500zł ;)

meszrum 17.03.2006 12:46

hmm... 143 to jest cena promocyjna. nigdzie w pl takiej nie znalazlem. jak bedziesz cierpial na nadmiar czasu (i impulsow), to mozesz sprawdzic...
np. w miescie, w ktorym dane jest mi bytowac ponizej 170 nie da sie zejsc...

coz, co do aso...
nie wiem, czy korzystales kiedys z ich uslug, ale to najgorsze zaklady (przynajmniej VAG) do jakich mozna zaprowadzic pojazd.
przerobilem kiedys 2 pomylki w aso, ktore o malo nie kosztowaly mnie tyle, co nowy silnik...
nie potrafia zrobic diagnostyki, ktora ograniczaja do odczytu bledow - analiza wartosci z blokow mierzonych to dla nich NASA...

ale sa takie 2 firmy, ktore maja uznanie w tej czesci EU i nie jest to bynajmniej aso...

wymiana oleju bez wymiany filtra?
nawet moja dziewczyna wie, ze filtr wyciagamy przed wyssaniem oleju, a potem zakladamy filtr marki Knecht i zalewamy Kujawskim ;)

pzdr

[+]
nie tylko aso daje gwarancje na swiadczone uslugi :taktak:

[++]
skrzynia do S8 kosztuje 54 000pln (pod warunkiem, ze stara zostawiasz w aso).

teo32 17.03.2006 12:12

Ja o niebie Ty o chlebie ;) ASO kupi części i tak taniej niż ***8222;Kowalski***8221; tylko, że dołoży marży np. 500% ( koszty utrzymania ASO są olbrzymie, ale to już inna bajka) dlatego u ***8222;Kowalskiego***8221; będzie taniej, ale jest małe***8221;, ale***8221; najczęściej jak zwykły warsztat odwali fuchę :bicz: to żale możesz kierować do Pana Boga :sciana: jak ASO da ciała jest duża szansa, że poprawia fuszerkę ( przykład kolega wymieniał olej w Audi S8 znany warsztat kowalskiego w trybie oszczędnościowym nie wymienił filtra oleju tylko go przepłukał skutek zdechła skrzynia za 25tyś finał warsztat się wypiął. :wsciekly: Co do oryginalnych DX Niemiec się wykręci a Polak będzie miał problem ( policja niemiecka potrafi być upierdliwa dla obcokrajowców) I znowu przekłamujesz podajesz 163tyś a w linku jest 149tyś a wiec 14tyś piechotą nie biega :D Więc nic nie stoi na przeszkodzie żebyś sobie kupił A6 u sąsiadów :P

meszrum 17.03.2006 11:37

zgoda, nie twierdze, ze nie znasz cen.
aso tez zna swe ceny, mimo to mozna kupic urzadzenie nawet 3x taniej (z gwarancja i zapakowane).

inny przyklad: lmm (przeplywomierz) w aso 1550pln (do V6), w "firmie kowalskiego" 650pln (taki sam, Bosch'owski, zapakowany z 12miesieczna gwar.)...

moze nie znasz innych (tanszych) zrodel zakupu...?

spojrz na to tak: najtansze nowe Audi A6 kosztuje w pl ok 163 000 pln. to samo Audi A6 (takze nowe) kosztuje w Niemczech ok 110 000 pln (z mwst., a mozna znalezc jeszcze taniej)...
jak to mozliwe? ;)
zli Niemcy
szlachetni Polacy

[+]
hmm... troche pojezdzilem po drogach naszego zachodniego sasiada i nie spotkalem sie z kontrola. mam kilku znajomych (rdzenni Niemcy blekitnoocy po mieczu i po kadzieli) i zaden z nich nie ma oryginalnego dx'a w napedzie...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:02.