![]() |
Uwaga do administratora - nie oferuje tu nic tylko podaje orientacyjne ceny i staram sie pomagac bo od tego jest forum
|
Deutschland 2006 (2.2.5.8 v2)
Italia 2006 (2.2.2.5 v3) dzialaja poprawnie (nagrane wg specyfikacji powyzej). || |
Mfd
Cytat:
Piszesz o navi MFD w wersji D, a czy wersje pozniejsze tj. E, F, G... bez problemu czytaja polska mape DX 05/06???? Jak w najprostszy sposob dodac lektora do takiej nawigacji MFD?? Dzieki za odp. |
mfd
chodzi mi o polske menu w takiej nawigacji, jak to najprosciej wykonac?
|
polskle menu wejdzie tylko do wesrsji D bo zostalo napisane na jej sofcie. koszt okolo 100zl
MFD ktore czytaja polske i polskiego lektora w formacie DX to C,D,G. Blaupunkt E to calkiem inny system. Nawigacje pracujace na tym formacie sa wielkosci 1 DIN i czytaja niekopiowalne plyty. koszt takiej plyty to kolo 150zl |
Cytat:
|
hmmm... co do cen, to nie bylbym taki podejrzliwy (szczegolnie VAG'owskich i zwiazanych z nim). ostatnio w najlepszej firmie w pl zajmujacej sie TDI (dla niewtajemniczonych: silnik spalinowy doladowany ;) ) za wymiane wtryskiwacza sterujacego zaplacilem 900 pln (wymiana+pelna diagnostyka). taka sama usluga w aso VAG kosztuje odpowiednio: 2400 pln za te czesc + 350 pln za robocizne.
czesc dostalem z gwarancja i w oryginalnym opakowaniu. czemu zatem nie moze byc tak z navi? ps Hellas 2005 France 2005/2006 UK/Ireland 2005/2006 dzialaja prawidlowo. zatem caly DX'ow komplet w cenie 80gr za sztuke przy odrobinie fantazji mozna skompletowac (oczywiscie, jezeli mamy oryginaly, a kopie z sieci bedziemy traktowac jako kopie bezpieczentswa :rotfl: ). |
Przecież napisałem wyraźnie, :czytaj: że znam ceny tego sprzętu w zakupie i nie powiesz mi chyba, że przysłowiowy ***8222;Kowalski***8221; ma większe upusty przy zakupie niż koncern VW? :>
W Ofercie ***8222;kolega***8221; daje polskiego lektora ( nie ma oryginalnie takiej płyty) Jest tylko zmodyfikowana płyta bez zgody teleatlasu ( pirat) :niepow: Dalej nie jest podane pochodzenie tego sprzętu ( legalność) Wszyscy, którzy dużo jeżdżą za granice wiedzą, że Niemcy kontrolują sprzęt w autach ( nośniki do nawigacji też) I jerzeli przy kontroli, wyjdzie, że jest to nawigacja z kradzieży na terenie Niemiec to się zaczyna ***8222;jazda ***8222; :P |
zgoda, nie twierdze, ze nie znasz cen.
aso tez zna swe ceny, mimo to mozna kupic urzadzenie nawet 3x taniej (z gwarancja i zapakowane). inny przyklad: lmm (przeplywomierz) w aso 1550pln (do V6), w "firmie kowalskiego" 650pln (taki sam, Bosch'owski, zapakowany z 12miesieczna gwar.)... moze nie znasz innych (tanszych) zrodel zakupu...? spojrz na to tak: najtansze nowe Audi A6 kosztuje w pl ok 163 000 pln. to samo Audi A6 (takze nowe) kosztuje w Niemczech ok 110 000 pln (z mwst., a mozna znalezc jeszcze taniej)... jak to mozliwe? ;) zli Niemcy szlachetni Polacy [+] hmm... troche pojezdzilem po drogach naszego zachodniego sasiada i nie spotkalem sie z kontrola. mam kilku znajomych (rdzenni Niemcy blekitnoocy po mieczu i po kadzieli) i zaden z nich nie ma oryginalnego dx'a w napedzie... |
Ja o niebie Ty o chlebie ;) ASO kupi części i tak taniej niż ***8222;Kowalski***8221; tylko, że dołoży marży np. 500% ( koszty utrzymania ASO są olbrzymie, ale to już inna bajka) dlatego u ***8222;Kowalskiego***8221; będzie taniej, ale jest małe***8221;, ale***8221; najczęściej jak zwykły warsztat odwali fuchę :bicz: to żale możesz kierować do Pana Boga :sciana: jak ASO da ciała jest duża szansa, że poprawia fuszerkę ( przykład kolega wymieniał olej w Audi S8 znany warsztat kowalskiego w trybie oszczędnościowym nie wymienił filtra oleju tylko go przepłukał skutek zdechła skrzynia za 25tyś finał warsztat się wypiął. :wsciekly: Co do oryginalnych DX Niemiec się wykręci a Polak będzie miał problem ( policja niemiecka potrafi być upierdliwa dla obcokrajowców) I znowu przekłamujesz podajesz 163tyś a w linku jest 149tyś a wiec 14tyś piechotą nie biega :D Więc nic nie stoi na przeszkodzie żebyś sobie kupił A6 u sąsiadów :P
|
hmm... 143 to jest cena promocyjna. nigdzie w pl takiej nie znalazlem. jak bedziesz cierpial na nadmiar czasu (i impulsow), to mozesz sprawdzic...
np. w miescie, w ktorym dane jest mi bytowac ponizej 170 nie da sie zejsc... coz, co do aso... nie wiem, czy korzystales kiedys z ich uslug, ale to najgorsze zaklady (przynajmniej VAG) do jakich mozna zaprowadzic pojazd. przerobilem kiedys 2 pomylki w aso, ktore o malo nie kosztowaly mnie tyle, co nowy silnik... nie potrafia zrobic diagnostyki, ktora ograniczaja do odczytu bledow - analiza wartosci z blokow mierzonych to dla nich NASA... ale sa takie 2 firmy, ktore maja uznanie w tej czesci EU i nie jest to bynajmniej aso... wymiana oleju bez wymiany filtra? nawet moja dziewczyna wie, ze filtr wyciagamy przed wyssaniem oleju, a potem zakladamy filtr marki Knecht i zalewamy Kujawskim ;) pzdr [+] nie tylko aso daje gwarancje na swiadczone uslugi :taktak: [++] skrzynia do S8 kosztuje 54 000pln (pod warunkiem, ze stara zostawiasz w aso). |
No i dyskusja doprowadziła do tego, że zgłodniałem i idę coś zjeść :serdusz: :rotfl:
54 tyś to cena dla klienta. :P ( już to przerabialiśmy) Całkowity koszt naprawy z wymiana na używana plus olej filtry holowanie do warsztatu ok. 600km zamknęło się to w kwocie 5500zł ;) |
5500pln - ale z gwarancja? ;)
pzdr |
Dostał -warsztat prywatny wyglądał profesjonalnie. Posiada pełen monitoring i ochronne ( na placu z 11 naprawdę drogich aut ) tak, że myślę, że ta gwarancja będzie miała jakąś wartość :D
|
sprzet o jakim pisalem to sprzet uzywany i ogolnie dostepny - moge pomoc w szukaniu ;]
ceny sa takie jak na allegro wiec nie wiem skad to zdziwienie. faktem jest to ze 80% nawigacjio sprzedawanch w Polsce trafia spowrotem do niemiec ksiazeczki kodowe o ktorych mowicie nie sa wcale potwierdzeniem legalnosci |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:41. |