![]() |
Przecież napisałem wyraźnie, :czytaj: że znam ceny tego sprzętu w zakupie i nie powiesz mi chyba, że przysłowiowy ***8222;Kowalski***8221; ma większe upusty przy zakupie niż koncern VW? :>
W Ofercie ***8222;kolega***8221; daje polskiego lektora ( nie ma oryginalnie takiej płyty) Jest tylko zmodyfikowana płyta bez zgody teleatlasu ( pirat) :niepow: Dalej nie jest podane pochodzenie tego sprzętu ( legalność) Wszyscy, którzy dużo jeżdżą za granice wiedzą, że Niemcy kontrolują sprzęt w autach ( nośniki do nawigacji też) I jerzeli przy kontroli, wyjdzie, że jest to nawigacja z kradzieży na terenie Niemiec to się zaczyna ***8222;jazda ***8222; :P |
hmmm... co do cen, to nie bylbym taki podejrzliwy (szczegolnie VAG'owskich i zwiazanych z nim). ostatnio w najlepszej firmie w pl zajmujacej sie TDI (dla niewtajemniczonych: silnik spalinowy doladowany ;) ) za wymiane wtryskiwacza sterujacego zaplacilem 900 pln (wymiana+pelna diagnostyka). taka sama usluga w aso VAG kosztuje odpowiednio: 2400 pln za te czesc + 350 pln za robocizne.
czesc dostalem z gwarancja i w oryginalnym opakowaniu. czemu zatem nie moze byc tak z navi? ps Hellas 2005 France 2005/2006 UK/Ireland 2005/2006 dzialaja prawidlowo. zatem caly DX'ow komplet w cenie 80gr za sztuke przy odrobinie fantazji mozna skompletowac (oczywiscie, jezeli mamy oryginaly, a kopie z sieci bedziemy traktowac jako kopie bezpieczentswa :rotfl: ). |
Cytat:
|
polskle menu wejdzie tylko do wesrsji D bo zostalo napisane na jej sofcie. koszt okolo 100zl
MFD ktore czytaja polske i polskiego lektora w formacie DX to C,D,G. Blaupunkt E to calkiem inny system. Nawigacje pracujace na tym formacie sa wielkosci 1 DIN i czytaja niekopiowalne plyty. koszt takiej plyty to kolo 150zl |
mfd
chodzi mi o polske menu w takiej nawigacji, jak to najprosciej wykonac?
|
Mfd
Cytat:
Piszesz o navi MFD w wersji D, a czy wersje pozniejsze tj. E, F, G... bez problemu czytaja polska mape DX 05/06???? Jak w najprostszy sposob dodac lektora do takiej nawigacji MFD?? Dzieki za odp. |
Deutschland 2006 (2.2.5.8 v2)
Italia 2006 (2.2.2.5 v3) dzialaja poprawnie (nagrane wg specyfikacji powyzej). || |
Uwaga do administratora - nie oferuje tu nic tylko podaje orientacyjne ceny i staram sie pomagac bo od tego jest forum
|
Deutschland 2005/06 (mds/mdf)
dziala poprawnie dopiero po zamontowaniu w wirtualnym napedzie i zrobieniu pod klonem obrazu (SD 3.x) i nagraniu tegoz obrazu tym samym klonem (SD 3.x). nagrany obraz alkoholem pod profilem SD 2/3 nie dziala. |
jesli masz passata to nie baw sie w jakies blaupunkty E tylko zamontuj oryginalna navi.
kolorowa navi MFD ver D (z polskim menu lub bez) + antena + polska + polski lektor dostaniesz za 1250zl. do tego dochodzi montaz 100zl i ramka do auta w przypadku gdy nie masz pod radiem zmieniarki taka zeby weszla navi w rozmiarze 2 DIN - jej koszt to kolo 250zl w serwisie. i masz caly komplet z duza oryginalna navi mowiaca po polsku mozesz dokupic adapter - koszt 300zl i podlaczyc pod niego dvd -300zl lub play station 450zl. mapy sa najlatwiej dostepne i najtansze. |
Jeżeli kupisz navi Blaupunkta E Będzie ona czytała tylko mapy z wersji E
dx niebędą wchodzić to są dwie różne metody zapisu tych map... Jaką wogóle chcesz kupic tę navi |
DX a BLAUPUNKAT E
Witam! jestem tu poczatkjacy, ale mam tylko jedno ptanie i prosze o wyrozumialosc. Czym sie rozni ta nawigacja DX (ktorej plyty mozna kopiowac) od tej o ktorej piszecie ze to Blaupunkt E (plyt nie mozna kopiowac) CHODZI mi o wyglad zewnetrzny tego urzadzenia. Czy moze one roznia sie tylko tymi swoimi wersjami? A,B,C,D,E,F,G.. (z tego co wiem to te literki to rocznik urzadzenia) Chce wlasnie kupic nawigacje do vw passata jest ona z rocznika 2003 w kodzie ma literke E, w zwiazku z tym czy mapa polski DX 05/06 bedzie mi chodzila na tym sprzecie? Dzieki za odp.
|
z racji, iz powszechnie dostepne sa obrazy plyt zrobionych klonem (Teleatlas DX), postanowilem sprawdzic, czy dzialaja.
nastepujace obrazy DZIALAJA prawidlowo: CZE/PL 2005/06 PL 2004/05 AU/SUI 2004/05 ITA 2005/06 SPA/P 2005/06 Benelux 2005/06 ALPS 2005/06 Major Roads of Western Europe 2005/06 naped: [LG] HL-DT-ST GCE-8320B (1.04) nosnik: Verbatim Crystal Super Azo (blekitny) software: CloneCD 5.2.8.1 + profil SD 3.x (napraw slabe sektory + korekcja sub'ow) nie dziala na napedach: Asus DRW 1608P/1608P2S; Benq RW 1650. nosniki jasne (srebrne, seledynowe, zoltawe łatewa ;p ) nie dzialaja. brakuje mi tylko Niemiec i Francji (proby wkrotce). || |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/announcement...ouncementid=23 :czytaj: Przykładowy sklep z mapami do nawigacji DX: http://www.totu.pl/chce_kupic.php?c=5906 |
teleatlas blaupunkt
witam!
poszukuje teleatlas do samochodu. mam mapke niemiec ale chodzi mi o polske. czy moglbym dostac jakis namiar gdzie moge sciagnac ten program? z gory dziekuje |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:12. |