![]() |
Nie chce cie wprowadzać w bład ale wydaje mi sie ze do A4 pasuje zwykła mapa na DX
|
To ja sie podepne pod temat:
Pare dni temu nabyłem w Niemczech Audi A4 Avant 02' z nawigacją (navi bez duzego wyswietlacza). Czy jest jakas mozliwosc podmiany oprogramowania tak abym mogl korzystac z polskiej mapy oraz polskiego lektora? P.S. Wydaje mi sie ze system nawigacji to cos takiego (sądzac po opisie tej mapy): "Audi [Navigation Plus RNS4.X (>12.99) / Navigation BNS4.X (in A2/A3/TT >07.01, A4>11.00, A6 > 05.01, A8 >01.01)]" źródło: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67718422 Wynika z tego iz wersja systemu to BNS4.X. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Widocznie ktoś już zadbał o to zeby ten twój 'Angielski metryczny" brzmiał z polska. Pracuję obecnie nad tym samym zagadnieniem. Wiem czym i jak to zrobić ale mam problemy z tłumaczeniem tekstu ..... może nie tyle z tłumaczeniem a z poprawnością interpretacji poleceń. |
Cytat:
Juz niedługo powinienem sie uporac z przetłumaczeniem wszystkiego na polski. Jak już to zrobię położę na mułłę. Obiecuje. :cool: A tak nawiasem mówiąc to jeśli ktoś byłby w stanie podesłać albo udostępnić w jakikolwiek sposób pliki .DAT z polskim lektorem sprawa mogłaby się zakończyć w przeciągu kilku dni. Ewentualnie jeśli ktoś ma PDA z AUTO MAPĄ to mozna bardzo dobrze wykożystać komunikaty z tego "diwajsiku" w formie wav. :pisze: :serdusz: :serdusz: |
Witam wszystkich i mam pytanie,skąd wziąć te nieszczęsne pliki z polskim lektorem do mapki polska-czechy,szukałem już chyba wszędzie i nic a bardzo mi na tym,zależy prosze o pomoc
|
Faktycznie moje niedopatrzenie, płyty z tą samą wersją loadera nie wczytują za każdym razem danych więc to co mówisz to faktycznie prawda, jednak nie każdą płytę tak się da zrobić.
Co do kopiowania tych map to do navi VW MFD jest chyba najtrudniej skopiować płytę aby działała w navi, do blaupunkta dx r52 skopiowałem i dziala a w MFD juz nie :smutny: |
Kolego powiem Ci tak wkładam do Blaupunkta mapę Polska 2005/2006 wgrywam język Angielski metryczny, bo tam znajduje się Polski. Potem w Kołbaskowie wkładam płytę Niemcy 2004 lub 2004/2005 i po Niemczech "lecę" na języku Polskim. 8 ) Co do kopiowania tych płyt uwierz mi wystarczy dokładnie poczytać forum i znajdziesz wszystko, co potrzeba, aby poprawnie skopiować te płyty. :serdusz:
|
Cytat:
Ja to tak rozumuję, ale mogę się mylić. A tak poza tym to dalej nie wiadomo czym to kopiować i jak żeby działało, przynajmniej ja nie wiem. Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Niekoniecznie. Lubię exsperymentować z dźwiękiem i obrazem. Poza tym przyzwycziłem sie do trajkotu żony i jakoś bez tego kiepsko mi się jeździ :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak już to zrobię obiecuję wrzucić rozwiązanie na forum. :O :O |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:12. |