Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Blaupunkt DX mapa PL GPS (https://forum.cdrinfo.pl/f11/blaupunkt-dx-mapa-pl-gps-50735/)

JJaceKK 08.03.2006 20:00

Nawi MCD

Witam.
Podobnie jak mlody300 mam problem ze skopiowaniem płyty do nawigacji z tym że pl/cz 05/06[I] DX .
Udaje mi sie to zrobić ale tylko tak że chodzi w MFD a w MCD ni cholery nie chce ruszyć (nawi melduje o wystąpieniu błędu) :'( ,problem jest z przeniesieniem jakiegoś zabezpieczenia ,którego potrzebuje MCD a go nie widzi ,próbowałem rużnych ustawień w clone CD i nic , już niemam cierpliwości ani ochoty marnować płyt [NIEMA ZNACZENIA JAKICH PŁYT -NIE MUSI BYĆ TDK może być nawet mediatech itp to wiem bo próbowałem]......może zna ktoś 100% sposoba co sie to uda zrobić.? :help:

gps_sys 03.03.2006 09:56

Jeśli potrzebujesz pomocy lub masz pytania związane z nawigacja i mapami - napisz
l u k e d j @ w p .p l lub na forum. Postaram sie pomóc ;]

Ghost_mode 28.02.2006 22:34

To jest temat o DX (nie E) więc prosiłbym o nie robienie zamieszania i ogólnego śmietnika.

Wszelkie pytania na temat E prosze kierować tu:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=blaupunkt

Co do kopii E to rzeczywiście jest bardzo trudno, analizowałem ostatnio wspomnianą płytę. :)
Nie ma możliwości skopiowania jej w tak prosty sposób jak DX gdyż E zawiera modyfikacje fizyczne.

Po przeanalizowaniu subkanałów oraz topologii płyty podejrzewam, iż do wykonania poprawnej kopii niezbędne są modyfikacje obrazu przed jego wypaleniem co stanowi duży problem... :hmm:

pithe1 28.02.2006 21:55

TravelPilot E1

Dużo piszecie o płytach dx (pewnie dlatego że są tak popularne) już chyba wszystko można z tymi płytkami zrobić, według co niektórych wypowiedzi...
Ale czy ktoś może się wypowiedzieć o płytach Blaupunkta E1. Ja próbowałem kopiować, pytałem i szukam np na Allegro a tam można kupić ale tylko orginał bo mówią że ich nieda się kopiować.

Czy to prawdazy
Ja orginalną płyte mam tylko że firma blaupunkt niedała mi kopii bezpieczeństwa
a szkoda bo powinna :taktak:

Ghost_mode 28.02.2006 16:59

Cytat:

Napisany przez Yetixxl
Jak kopia "dobra" to i z niej można zrobić następną kopię ;)
@ loki7777 płyty z polskim lektorem nie ma orginału.

To już zależne od nagrywarki Yeti,
np mój LG zrobi obraz z oryginału, ale obrazu z "działąjącej kopii" już nie :nie:

Yetixxl 28.02.2006 16:38

Jak kopia "dobra" to i z niej można zrobić następną kopię ;)
@ loki7777 płyty z polskim lektorem nie ma orginału.

loki7777 28.02.2006 16:36

dziwie sie troche ludziom mykajacym mesiami z 2003 roku, ze nie stac ich na oryginalna plyte, tylko chca ja kopiowac.widac Polska to dziwny kraj

Ghost_mode 28.02.2006 16:08

Cytat:

Napisany przez formengdynia
Rozumie, ale Blaupunkt nigdy oficialnie nie wydał płyty nawigacyjnej Polska/Czechy 2005/2006 z Polskim lektorem, wiec raczej trudno kopiować z oryginału - chyba zgodzisz się ze mną ?

Co innego zmodyfikować obraz i podmienić w nim lektora a co innego zrobić poprawny obraz z kopii.

formengdynia 28.02.2006 15:49

Problemy z płytą nawigacyjną

Rozumie, ale Blaupunkt nigdy oficialnie nie wydał płyty nawigacyjnej Polska/Czechy 2005/2006 z Polskim lektorem, wiec raczej trudno kopiować z oryginału - chyba zgodzisz się ze mną ?

Ghost_mode 28.02.2006 15:37

@formengdynia

kopię z kopii raczej nie zrobisz - niezbyt często się udaje i nie liczyłbym na to.

formengdynia 28.02.2006 13:17

Problemy z kopiowanie plyty z polskim lektorem 2005/2006

Może komuś udało się skopiować płytę nawigacyjną Blaupunkt Polska/Czech DX z polskim lektorem 2005/2006 w innym programie niż Alkohol lub CloneCD. Wypaliłem już chyba 30 szt różnych płytek - rózni producenci. Próbowałem różnych ustawień i nic. Płyta nie dział w C klasie 220 CDI z 2003 roku. Raz na płytce TDK zainstalowała się płytka ale niestety nie udało się ustawić żadnego adresu bo pojawił się komunikat bym włożył płytę nawigacyjną. Nagrywałem ją Alkoholem 120 na ustawieniach SD 2/3. Wypalona płytka za pomocą CloneCD 5261 z profilem SD_3.ccp niestety nawet nie zaczeła się instalować. Korzystam z napędu NEC w kompie Fujitsu Siemens L1310 G. Co ciekawe "oryginał" z którego próbowałem dokonać kopi jest nagrany na TDK i chodzi bez żadnych problemów.
Jest jeszcze inna sprawa płytki które nie działają u mnie działają np. w ML z 2003, w S klasie z 2002 i tam nie ma problemu.
Może macie jakieś sugestie co do programu którym mógłbym taką płytkę skopiować ?
Z góry dziekuję nawet za najkrótsze sugestie.

P.S. Może ktoś ma jakiś inny profil do CloneCD który wykonuje poprawną kopie tej płytki ?

robwawa1 27.02.2006 14:48

Romek70 jak możesz to daj jakieś namiary na tego polskiego lektora!!! :)

robwawa1 27.02.2006 14:46

No i mi też się udało Polska - Czechy 2005/2006 kopia w clone cd, nawigacja comand 2.0 mercedes, praktycznie chodzi na nośnikach każdej firmy!!! Pozdrawiam!!!

ono 25.02.2006 21:42

Witam wszystkich mam do was pytanko mam w samochodzie audi a4 dużą navi dvd i audi nie ma jeszcze plyty polski do tego , kiedys w bmw robilem taki myk ze starą plyte cd wsadzilem do nowej navi dvd i wszystko chodzi elegancko , wiec szukam plyty cd do mojej navi z polska mapa lub moze ktos z was potrafi zrobic polska mape na dvd do audi , jak ktos cos wie prosze o info

remek70 25.02.2006 21:20

Blaupunkt TravelPilot DX Polska-Czechy 2005/2006 Polski Lektor

Dziś po wielu nieudanych próbach i koszu pełnym zmarnowanych płyt :smutny: wypaliłem pierwszą działającą mapę Blaupunkt TravelPilot DX Polska-Czechy 2005/2006 Polski Lektor (podmiana angielskiego). :piwo: :serdusz: :piwo:
Ustawienia:
CleneCD - Wersja 5.2.6.1 PL
Profil - SafeDisc_3.x.ccp
Prędkość odczytu - max
Prędkość nagrywania - 8x
Nagrywarka - Lite-On SHW-16H5S LIGHTSCRIBE OEM
Płyta CD-R80 TDK.

Życzę i Wam tego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34.