![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
S***322;abe/uszkodzone sektory to cz***281;***347;***263; zabezpieczenia.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2008
![]() |
Re:
Czyli powinno wszystko działać ? Bo o to głównie chodzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Wszystko tzn ? Jedna kopia zapasowa może działać, inna moze sie nie uruchamiać. Samo to nie jest wyznacznikiem. Polecam poczytać....
![]() |
#49 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2008
![]() |
Re:
Może zadam inaczej pytanie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Jak najbardziej normalne.
![]() |
#51 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2008
![]() |
Blaupunkt Teleatlas Polska 2007-2008 DX
Witam!!!
Jestem już po wielu próbach nagrania obrazu mapy Blaupunkt Teleatlas Polska 2007-2008 DX - która zawiera 4 pliki: mapa ccd mapa img mapa sub mapa ccp Próbowałem ją wypalić w clonecd i w alkoholu 120% na różnych płytkach ale nic z tego.Wypalałem na: GCE - 8523B GCE - 8526B Czy oba programami mogę to zrobić i z jakimi ustawieniami, bo podczas wypalania ustawiałem w clonecd prędkość 1 a on automatycznie zwiększał prędkość na 8 Czy możesz mi coś doradzić bo nie wiem co robię źle. Czy tymi nagrywarkami da się to wykonać ![]() Proszę o odp. Pozdrawiam!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
W acloholu w większosci przypadków nie da rady. Nie chce mi się od nowa pisac dlaczego.
Nagraj w CloneCD v5.x na profilu nazwa_pliku.ccp Kod:
[CloneCD WritePrefs] MAX Write Speed=706 Fix EFM Error=1 Burn RMPS on Disc=0 RecordMethodCount=3 RecordMethod_00=0x04 RecordMethod_01=0x03 RecordMethod_02=0x02 DontRepairSubchannelData=0 AlwaysCloseLastSession=1 AmplifyWeak=1 WriteSpeed=8 [CloneCD ReadPrefs] MAX Read Speed=65535 Skip Read Error=1 Fast Skip Read Error=1 Read SubChannel Data=1 Read PreGap Area=1 ReadSubData=1 RegenerateData=1 ReadSubAudio=1 AbortOnReadError=0 FastErrorSkip=2 ReadSpeedData=2 ReadSpeedAudio=0 IntelligentBadSectorScan=1 SectorSkip=100 NoErrorReport=0 FirstSessionOnly=0 AudioQuality=1 jak nie da rady to zmień nagrywarkę. Prędkosć tak na prawdę nie jest kluczowa, jeżeli nagrywarka ma odpowiednia korekcję EFM to poprawnie wyapli płytę zarówno x16 czy x4 Nagrywaj po prostu z najmniejszą dostępną przez nagrywarkę, a to, że musi być x1 lub x2 to są zabobony.
![]() |
#53 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrywałem w CloneCD v5.x, właśnie
na profilu nazwa_pliku.ccp, na nośnikach Sony lub TDK Niestety, moja Octavia nie chce ich czytać. Może głupio jest pytać, ale nie wiem co to jest: [CODE][CloneCD WritePrefs] Kod:
[CloneCD WritePrefs] MAX Write Speed=706 Fix EFM Error=1 Burn RMPS on Disc=0 RecordMethodCount=3 RecordMethod_00=0x04 RecordMethod_01=0x03 RecordMethod_02=0x02 DontRepairSubchannelData=0 AlwaysCloseLastSession=1 AmplifyWeak=1 WriteSpeed=8 [CloneCD ReadPrefs] MAX Read Speed=65535 Skip Read Error=1 Fast Skip Read Error=1 Read SubChannel Data=1 Read PreGap Area=1 ReadSubData=1 RegenerateData=1 ReadSubAudio=1 AbortOnReadError=0 FastErrorSkip=2 ReadSpeedData=2 ReadSpeedAudio=0 IntelligentBadSectorScan=1 SectorSkip=100 NoErrorReport=0 FirstSessionOnly=0 AudioQuality=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
...Program Files\SlySoft\CloneCD\Profiles... jak nie wiesz co to jest to niby jak wybra***322;e***347; odpowiedni profil ![]() je***380;eli czytnik odczytuje orygina***322;y a ma problem z kopi***261; zapasow***261; to zmie***324; nagrywark***281;, je***380;eli czytnik ma problem z odczytaniem t***322;oczonej p***322;yty, nawi byc mo***380;e ma zabrudzona soczewk***281;
ghost_mode (at) wp . pl ![]() Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 23.06.2008 o godz. 15:25 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za odp.
Ten profil na którym wypalałem jest poprawny, odczytałem jego tekst. Navi nie ma problemu z czytaniem orginału, miałem również od znajomego kopie innej mapy i również mi ją navi czytała ale niestety sie trochę zniszczyła i już nie działa. Najwyrażniej moje LG GCE 8523B, GCE 8526B nie radzą sobie z tymi zabezpieczeniami.Bedę musiał zmienić nagrywarkę tylko jaką ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2007
![]() |
BLAUPUNKT Poland Czech Republic 2008 [Travel Pilot DX]
Mam oryginalną płytę z softem do navi i chcę zrobić backup'a .
-W nero wywala błędne sektory w czasie robienia obrazu - w cloneCD jak próbowałem w normalnym trybie to też były błędy a jak wybrałem zabezpieczona gra itp. to błędów nie było ale nie chce działać kopia - w alkoholu znajomy przegrywał i też nic. czy ktoś może mi w wytłumaczyć jak to przegrać ![]() czytałem że musi być odpowiednia nagrywarka ![]() posiadam takie: IDE\CDROM HL-DT-ST_DVD-RAM_GSA-H22N IDE\CDROM HL-DT-ST_CD-RW_GCE-8160B poniżej skan płytki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nagrywamy w CloneCD za pomocą dołączonego profilu.Starsze wersje CloneCd podobno sobie lepiej radzą.
Poprawne nagranie płyty zależy głownie od nagrywarki, plyta nie ma wielkiego znaczenia ale zalecam markowy nośnik, jeżeli mimo nagrania Twoja nawigacja nie chcę czytać mapy to prawdopodobnie Twoja nagrywarka nie obsługuje dołączonego profilu CloneCD (spróbuj na innej nagrywarce).Profil Teleatlas2008.ccp do którego dołączam link kopiujemy do folderu "Profiles" programu Clone CD i tym profilem nagrywamy. link do Profil Teleatlas2008.ccp http://rapidshare.com/files/13524737...rofil_2008.rar |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
H22N - nie wiem, mozliwe, trzeba sprawdzic...
![]() |
![]() |
#59 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.07.2008
![]() |
Spis nagrywarek które radzą sobie z TeleAtlasem itp.
Nigdzie nic takiego nikt nie napisał więc podaje modele nagrywarek na których robię kopie Teleatlasu i działa w 99%(1% pozostawiam dla uszkodzonych radii i ich laserów bądz uszkodzonych lub zabrudzonych czy w audi ,czy sodzie i vw.Dają rade także w oplach, mercedesach itp i itd.:
LG-GSA-H42N LG-GCE-8525B LG-GCE-8320B ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|