![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#46 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak słychać wielkie koncerny medialne żywo zaczęły wprowadzać leninizm w życie i hasło "prąd w każdym domu" zmieniły " Cinavia w każdym domu"
![]() Ogłoszono właśnie że gotowe są wersje oprogramowania Cinavia dla TV,dekoderów STB ,tabletów,telefonów ...itd itp Witamy oczywiście chlebem i solą............ ![]() ![]() http://www.verance.com/AdminSavR/new...php?news_id=80 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Wyprzedzę koncerny i wytwórnie filmowe, cinavię zrobię w telewizorze.
Żaden pirat nie przejdzie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
![]() |
Dzień dobry.
Kolega powiedział mi, że mój odtwarzacz jest na liście "zainfekowanego" sprzętu, więc wzięliśmy się za testowanie. Nie wiem czy dobrze testowaliśmy (o czym dalej), w każdym bądź razie ściagnął gdzieś jakiś film, który znajdował się na liście zabezpieczonych filmów, przekonwertował samo video i zapisał jako *.mkv, nie ruszał angielskiego audio i tak mi to przesłał. Wrzuciłem to na zasób sieciowy podpięty do mojego odtwarzacza i przemordowałem się przy całym film, bo był z gatunku, którego nie lubię. Efekt? Nic nie widziałem, wszystko słyszałem. Jaki z tego mam wyciągnąć wniosek? Źle testowaliśmy, bo zabezpieczenie działa tylko na nośniki optyczne, czy wzięliśmy zły materiał, który nie był zabezpieczony i dlatego nie było problemów? |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
![]() |
No właśnie, gdybym miał w ręce na 100% zabezpieczony materiał, to mógłbym przetestować swój sprzęt, a tak to nie wiadomo nic.
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
![]() |
Cytat:
?? dodam tylko że posiadam licencje na Any Dvd HD![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zamaskowany
blokada jest możliwa tylko i wyłącznie przy zgrywaniu z oryginalnego nośnika -ale też trzeba dodać że programowi daleko do 100% skuteczności jak i całej reszcie- niektóre ripy lepiej działają niektóre gorzej .
Program nie usuwa znaku wodnego ale ukrywa informacje o nim -więc droga jeszcze bardzo daleka do poradzenia sobie z tym zabezpieczeniem
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
![]() |
Cytat:
To fakt ,droga jeszcze daleka do obejścia cinavi>>> lecz ludzie to wymyślili ,to i ludzie to złamią ! kwestia czasu !!!! Więc wychodzi na to że jak ktoś zgrywa i wrzuca w internet z cinavią to paprze robotę, lub nie wie co robi tak do końca Dzięki za info, mam nadzieje że ten temat pomoże innym userom i da odpowiedz na nurtujące pytania.![]() Jak coś w tym temacie się zmieni to dam znać.. A swoją drogą ktoś na tym forum napisał że podobno cinavia będzie wgrywana w uaktualnienia do telewizorów i smartfonów ![]() ![]() Czy to prawda ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
![]() Cinavia copy protection ' |
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
![]() |
Cytat:
przepuściłem oryginalny film Niesamowity Spider Man ( bo wiedziałem że ma cinavie) przez AnyDvd na twardy dysk i nici !!!!! cinawia nie została zablokowana. Pewno żeby zobaczyć film muszę włączyć AnyDvd znowu. co tak naprawde nie stwarza dla mnie problemu. Lecz padł mit jakoby program slysoftu blokował cinavie przy riipowaniu blu-ray( zresztą szanowny kolega pisał o tym że nie zawsze to działa ! tak jak trzeba ). Użyłem DvdFab i utworzyłem zabezpieczoną płytę Blu-Ray. lecz po próbie odtworzenia na Cyberlink Power dvd 13 widniał komunikat że płyta jest uszkodzona ! Być może stało się tak dlatego że posiadam tylko jeden napęd blu-ray w kompie,,, bo wyczytałem na tym forum że potrzebne są dwa napędy aby przegrać w ten sposób płytę bezpośrednio na płytę poprzez DvdFab! Masakra....![]() ![]() ![]() ![]() Fakt będziemy czekać na rozwój sytuacji. lecz pewno pojawią się to nowe rodzaje zabezpieczń.. przecież jest to rodzaj kryptologi (szyfrowanie) a w świecie cyfrowym to jest ciężki orzech do zgryzienia trzeba być nie lada fachurą żeby znać się na tym wszystkim ![]() ![]() pozostaje![]()
Ostatnio zmieniany przez mucio : 23.02.2014 o godz. 21:23 Powód: poprawka |
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
Napęd musi też obsługiwać funkcję 'binding nonce generation' która przetwarza 128bit klucze zabezpieczenia AACS z którym ścisłe jest powiązana Cinavia Cinavia copy protection . |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zamaskowany
Nowsza wersja DVD-Ranger CinEx w wersji HD Version 6.0.1.0
Również dźwiek HD został dodany do rozpracowania ![]() http://208.109.162.60/dvd-ranger/_dl...SetupCinEx.exe Dodatkowo bazy danych CinEx HD 10 najpopularniejszych filmów zakodowanych Cinavią. Ponieważ w czasie rzeczywistym na usuwanie Cinavia CinEX HD potrzebuje obecnie około 3 godzin na każde 30 minut wideo .Aby CinEx HD szybko to zrobił dodano "pierwsze przejścia" do bazy danych. Po pierwszym przejściu, DVD-Ranger użyje CinEx SolidSync (CinSoSy), aby znaleźć znak wodny i synchronizuje jej sygnał, następnie CinEx (Cintengy) usuwa znak wodny ze strumienia audio. Ostatnim krokiem jest regeneracja przez CinEx (CinPP) częstotliwości które wycięto razem ze znakiem wodnym , http://www.dvd2hd.com/downloads/ |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
![]() |
Przetestowałem DVD-Ranger CinEx,,,, i jakie mam wrażenia ! >>Otóż program w tej chwili sprawuje się dobrze. Fakt reprodukuje dżwięk z DTS HD MASTER na AC 3 -5.1 . Faktycznie usuwa (jako jedyny na dzień dzisiejszy ) Cinavie ! Dzwięk jest dobry i czysty bez żadnych zakłóceń. Program korzysta z bazy danych pobranych ze strony producenta które trzeba pobrać ręcznie, w tej chwili jest 15 pozycji które będą i są aktualizowane o nowe pozycje (z danymi do usuwania cinavi) .Program potrafi z tego co wyczytałem usunąć cinavie z filmu bez użycia bazy danych, lecz (podobno jak producent podaje) na każde 30 minut filmu przypada 3 >godziny pracy programu. Czyli film 2 godzinny powinien przerobić i przekodować dzwięk w 12 godzin, bez użycia bazy danych. Gdzie z użyciem owej bazy danych zajmuje mu to ok 1-nej godziny. ! Program jeszcze nie jest do końca dopracowany, lecz z czasem mam nadzieje że producent go dopieści i z dzwięku DTS HD MA zostanie taki sam dzwięk ! Cena programu wynosi jakieś 300 zł.
![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Użycie LaserLock lub Tz Copy Protection | Wykop | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 6 | 22.09.2009 13:23 |
| copy protection key exchange failure; error code: 8090000C | arek240 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 6 | 22.04.2005 00:59 |