![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() |
Fast Dump
Witam!
Może mi ktoś po polsku wytłumaczyć jak działa Fast Dump? Z tego co wiem skraca czas odczytu płyty. U mnie sytuacja wygląda tak: nagrałem płytę z obrazu (Freelancer, zabezpiecznie Safe Disc 2.70) i gra działa, ale z tej nagranej płyty chcę teraz zrobić kopię. Niestety odczyt trwa strasznie długo, przez noc doszło do 8% i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Od dzisiaj mam Alcohol 120% v1.4.3.519, w nocy pracowała poprzednia wersja, ale efekt na obydwóch taki sam- marny. Zaznaczyłem opcje pomijania błędnych sektorów i emulację Safe Disc 2. Co jest nie tak? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
O FastDump masz tutaj:
http://clone.cd/phpBB/viewtopic.php?t=162 a tak wogóle jaką masz nagrywarkę ...? może ona sobie nie radzi z SafeDisc ... ..............
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Zapomniałem o nagrywarce. Mam LiteOn 48x24x48x, więc to nie kwestia nagrywarki, zwłaszcza że o obrazu *.bin nagrałem ta płytę i działa.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ale tu chodzi o odczyt, bo ja tej płyty nie mogę zczytać na dysk.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2003
![]() |
No właśnie nagrałeś obraz płyty - czyli masz idealną (powiedzmy
) kopię oryginalnego Freelancera, a więc ... zabezpieczony program. I tak jak z oryginałem - możesz gre odpalić, ale będziesz miał kłopot ze skopiowaniem - poczytaj artykuły, albo forum na temat kopiowania zabezpieczonych płyt - na pewno znajdziesz.
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
No właśnie nagrałeś obraz płyty - czyli masz idealną (powiedzmy
) kopię oryginalnego Freelancera, a więc ... zabezpieczony program. I tak jak z oryginałem - możesz gre odpalić, ale będziesz miał kłopot ze skopiowaniem - poczytaj artykuły, albo forum na temat kopiowania zabezpieczonych płyt - na pewno znajdziesz.
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Z pliku bin czyta bez problemu, a niby to samo ale wypalone już nie chce. Próbowałem kilkoma programami (Alcohol 120%, CloneCD, BlindWrite) i cały czas taki sam marny efekt. W BlintRead'zie gdy zaznaczam alternatywną medotę odczytu która ma nie spowalniać na uszkodzonych sektorach, wyskakuje napis że moje DVD (LG 8x40x)tego nie obsługuje, nagrywarka tak samo.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Pierwsza sprawa - FastDump ci nie pomoze, bo nie masz oryginału - zainstalujesz gre, odpalisz i ona stwierdzi, ze nie to nie ta plytka - dalej jestes w punkcie wyjscia.
Pytanie czy gra sie instaluje bez problemów z tej nagranej płyty? Jezeli tak to odpalasz clony xxl -niech ci przeskanuje płytkę - czy aby na pewno nadal tam bedzie safedisk 2.70 - dalej standartowo profiler i clonecd - jezeli tak potraktowana plytka sie nie nagra to znaczy, ze twoja nagrywarka sobie z tym nie radzi (ale z tego co widze masz nowa i powinna to łykac). ewentualnie zamiast uzywac clony -sciagnij z netu gotowy profil do clona albo alcohola. Musi pójść. Gdyby zas okazało sie że gra nie istaluje sie z nagranej plytki (tej pierwszej - wypalonej z obrazu) to instalujesz np. daemon tools v.3.33. montujesz tam obraz plytki - robisz opisana powyzej procedure w stosunku do wirtualnego napedu.
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Gra się instaluje bez problemu z nagranej płytki. Zaraz spróbuję z ClonyXXL
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
Już się uporałem z odczytywaniem. Problem polegał na tym ze nie miałem sterowników ASPI. Zainstalowałem je i odczyt działa, wprawdzie tylko z nagrywarki, ale działa i gra ze skopiowanej w ten sposób płyty instaluje się i uruchamia.
|
|
|
![]() |
|
|