Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.06.2003, 12:22   #1
Michmax
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.06.2002
Michmax w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Fast Dump

Witam!

Może mi ktoś po polsku wytłumaczyć jak działa Fast Dump? Z tego co wiem skraca czas odczytu płyty. U mnie sytuacja wygląda tak: nagrałem płytę z obrazu (Freelancer, zabezpiecznie Safe Disc 2.70) i gra działa, ale z tej nagranej płyty chcę teraz zrobić kopię. Niestety odczyt trwa strasznie długo, przez noc doszło do 8% i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Od dzisiaj mam Alcohol 120% v1.4.3.519, w nocy pracowała poprzednia wersja, ale efekt na obydwóch taki sam- marny. Zaznaczyłem opcje pomijania błędnych sektorów i emulację Safe Disc 2. Co jest nie tak?
Michmax jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.06.2003, 19:19   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
O FastDump masz tutaj:
http://clone.cd/phpBB/viewtopic.php?t=162
a tak wogóle jaką masz nagrywarkę ...? może ona sobie nie radzi z SafeDisc ...

..............
Stary 03.06.2003, 20:01   #3
Michmax
Nowy na forum

Zapomniałem o nagrywarce. Mam LiteOn 48x24x48x, więc to nie kwestia nagrywarki, zwłaszcza że o obrazu *.bin nagrałem ta płytę i działa.
Michmax jest offline  
Stary 03.06.2003, 20:52   #4
Michmax
Nowy na forum

Ale tu chodzi o odczyt, bo ja tej płyty nie mogę zczytać na dysk.
Michmax jest offline  
Stary 05.06.2003, 19:19   #5
Skryty
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.06.2003
Skryty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No właśnie nagrałeś obraz płyty - czyli masz idealną (powiedzmy ) kopię oryginalnego Freelancera, a więc ... zabezpieczony program. I tak jak z oryginałem - możesz gre odpalić, ale będziesz miał kłopot ze skopiowaniem - poczytaj artykuły, albo forum na temat kopiowania zabezpieczonych płyt - na pewno znajdziesz.
Stary 05.06.2003, 19:24   #6
Skryty
Nowy na forum

No właśnie nagrałeś obraz płyty - czyli masz idealną (powiedzmy ) kopię oryginalnego Freelancera, a więc ... zabezpieczony program. I tak jak z oryginałem - możesz gre odpalić, ale będziesz miał kłopot ze skopiowaniem - poczytaj artykuły, albo forum na temat kopiowania zabezpieczonych płyt - na pewno znajdziesz.
Stary 05.06.2003, 20:18   #7
Michmax
Nowy na forum

Z pliku bin czyta bez problemu, a niby to samo ale wypalone już nie chce. Próbowałem kilkoma programami (Alcohol 120%, CloneCD, BlindWrite) i cały czas taki sam marny efekt. W BlintRead'zie gdy zaznaczam alternatywną medotę odczytu która ma nie spowalniać na uszkodzonych sektorach, wyskakuje napis że moje DVD (LG 8x40x)tego nie obsługuje, nagrywarka tak samo.
Michmax jest offline  
Stary 06.06.2003, 10:25   #8
Skryty
Nowy na forum

Pierwsza sprawa - FastDump ci nie pomoze, bo nie masz oryginału - zainstalujesz gre, odpalisz i ona stwierdzi, ze nie to nie ta plytka - dalej jestes w punkcie wyjscia.
Pytanie czy gra sie instaluje bez problemów z tej nagranej płyty? Jezeli tak to odpalasz clony xxl -niech ci przeskanuje płytkę - czy aby na pewno nadal tam bedzie safedisk 2.70 - dalej standartowo profiler i clonecd - jezeli tak potraktowana plytka sie nie nagra to znaczy, ze twoja nagrywarka sobie z tym nie radzi (ale z tego co widze masz nowa i powinna to łykac). ewentualnie zamiast uzywac clony -sciagnij z netu gotowy profil do clona albo alcohola. Musi pójść. Gdyby zas okazało sie że gra nie istaluje sie z nagranej plytki (tej pierwszej - wypalonej z obrazu) to instalujesz np. daemon tools v.3.33. montujesz tam obraz plytki - robisz opisana powyzej procedure w stosunku do wirtualnego napedu.
Stary 06.06.2003, 10:44   #9
Michmax
Nowy na forum

Gra się instaluje bez problemu z nagranej płytki. Zaraz spróbuję z ClonyXXL
Michmax jest offline  
Stary 06.06.2003, 15:21   #10
Michmax
Nowy na forum

Już się uporałem z odczytywaniem. Problem polegał na tym ze nie miałem sterowników ASPI. Zainstalowałem je i odczyt działa, wprawdzie tylko z nagrywarki, ale działa i gra ze skopiowanej w ten sposób płyty instaluje się i uruchamia.
Michmax jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: