Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.02.2005, 15:44   #16
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez PIL
Niestety Alcohol nie daje sie ponownie zainstalować, a wpis do rejestru nie daje się skasować. I jest zagwozdka !

no i wychodzi na to, że @maj3 miał dobry pomysł z tym format c:
ed hunter jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.02.2005, 16:53   #17
PIL
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.01.2005
PIL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
Napisalem zebys poszukal, Y@nkee_PL napisal co i gdzie usunac.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=usun
Drugi link to opis erroru z forum alcoholu: http://forum.alcohol-soft.com/index.php?showtopic=9028 wiec poczytaj, zrob i powinno byc OK.
grzeniui! Przywracasz mi wiarę w dobrych ludzi.
Wielki, wielkie dzięki za linkę.
Y@nkeemu też oczywiście należy się wielkie chapeau bas.
Odinstalowałem, zainstalowałem. Wszystko chodzi.
PIL jest offline  
Stary 23.03.2005, 20:11   #18
Kluzo
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.06.2004
Kluzo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez PIL
Popnieważ wątek już istniej, nie będę zakładać nowego. Mam ten sam problem. Po odinstalowaniu wersji trial, pozostał wirtualny dysk. Przy próbie ponownej installacji A120, system zgłasza błąd o ile się nie mylę 25002. Dysk nijak nie da się odiinstalować. Wpisy z rejestru (post WalKucha) też nie. Gdyby ktoś miał jakieś ugestie, to już jeestem wdzięczny

To mój pierwszy post. Mam nadzieję, że nie ostatni.
Ja mam ten sam problem 25002 pomimo że wszystko poczyściełem to i tak nie mogę ponownie zainstalować Alcohola i nie wiem o co chodzi .
Rejestr czysty ,napedów brak, scsi wyczyszczone A TU DALEJ NIC
moze macie jakies inne lekarstwo ?

Kluzo
Stary 23.03.2005, 20:26   #19
Kluzo
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.06.2004
Kluzo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety mam ten sam problem i pomimo wswzystkich rad wyżej dalej jest błąd 25002.
aLCOHOL NIE DAJE SIĘ ponownie zainstalowac.
Wszystko już poczyściłem co było mozna rejestr,napedy,scsi
Wszystko pogineło a alcohol dalej zgłasza bład 25002 !!!
Stary 26.03.2005, 18:27   #20
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kluzo
Niestety mam ten sam problem i pomimo wswzystkich rad wyżej dalej jest błąd 25002.
Zajrzałeś na podane wcześniej forum alcohola?
Może jednak nie dość starannie poczyściłeś? Wielu pomogło, Tobie też powinno... 8 )
Stary 26.03.2005, 23:07   #21
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kluzo
Ha mam sposób. Jesli alkohol podczas instalacji zglasza bledy 25001 itp. wystarczy podczas instalacji wybrac tryb experta i zamiast wpisywac domyslne a347bus i a347scsi wpisac np. pupa347bus i pupa347scsi u mnie pomoglo.
Loczek jest offline  
Stary 26.03.2005, 23:34   #22
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
Ha mam sposób. Jesli alkohol podczas instalacji zglasza bledy 25001 itp. wystarczy podczas instalacji wybrac tryb experta i zamiast wpisywac domyslne a347bus i a347scsi wpisac np. pupa347bus i pupa347scsi u mnie pomoglo.
I własnie o to chodziło z czyszczeniem rejestru- trzeba fizycznie usunąć sterowniki napedu wirtualnego i usunąć do nich odniesienia. Jeżeli sterowniki zostały usuniete a odniesienia nie (lub nie wszystkie) to wyjściem jest własnie zastosowanie nowych nazw sterowników (co i tak warto robić ze wzgledu na blacklisty)
downloads jest offline  
Stary 06.08.2005, 21:01   #23
anciol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.08.2005
anciol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Widze,że nie jestem sama z tym problemem
Sprawa wygląda tak, że instalując alcohola 120% automatycznie został zainstalowany też napęd wirtualny. Kiedy jakiś czas temu odinstalowałam alcohol zapomniałam o tym napędzie i on pozostał tyle, że teraz komputer go odczytuje jako napęd fizyczny i nie moge go odinstalować. Kiedy próbuje to zrobić to owszem sie odinstalowywuje ale po ponownym włączeniu komputera znowu jest
Jak można go usunąć tak aby sie już nie pojawiał i dodam, że sposób z ponownym zainstalowaniem alcohola nie działa
anciol jest offline  
Stary 06.08.2005, 21:15   #24
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie pamietam juz nazw sterowników, bo z czasem sie zmieniały ale jeżeli masz tę wersję po której został Ci ten naped wirtualny, to zacznij instalację, wybierz tryb ekspercki i zapisz obie nazwy sterowników jakie tam są.
Potem odinstaluj napęd, znajdx i usun pliki nazwa_sterownika.sys i na koniec skorzystaj z jakiegoś programu do wyszukiwania w rejestrze- niech znajdzie wszystkie odniesienia do sterowników i je usunie.
Możesz też pozukać nazw sterowników w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\Devicemap\SCSI tam bedzie nazwa sterownika- bedzie oczywiście kilka ale nie chodzi o ATAPI . Ta druga metoda jest bezpieczna pod warunkiem, że nie masz innego napedu wirtualnego, bo jak sie pomylisz i potniesz nie to co potrzeba...
downloads jest offline  
Stary 06.08.2005, 21:19   #25
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez anciol
Widze,że nie jestem sama z tym problemem
Sprawa wygląda tak, że instalując alcohola 120% automatycznie został zainstalowany też napęd wirtualny. Kiedy jakiś czas temu odinstalowałam alcohol zapomniałam o tym napędzie i on pozostał tyle, że teraz komputer go odczytuje jako napęd fizyczny i nie moge go odinstalować. Kiedy próbuje to zrobić to owszem sie odinstalowywuje ale po ponownym włączeniu komputera znowu jest
Jak można go usunąć tak aby sie już nie pojawiał i dodam, że sposób z ponownym zainstalowaniem alcohola nie działa
Temat nie jest prosty...
Szukaj i czytaj...
Recepta: usuń napęd wirtualny, wykasuj folder z Alcoholem, z rejestru usuń wpisy związane z alcoholem, starwind i napędy SCSI mające *vax*
Jest to jednak upierdliwe w wydaniu ostatniego alcohola ale możliwe.
W wielu przypadkach zamiast regedita bedzie używał regedit32 i dawał prawo dostępu.
Obawiam się, że w przypadku mało doświadczonych userów prościej i szybciej jest wykonać format c:\ a wieć coś czego nigdy nie zalecam! 8 )
Stary 07.08.2005, 13:06   #26
anciol
Stały bywalec ;)

a jednak (chyba) sie udało !
Spróbowałam metody z odinstalowaniem sterownika, tylko zamiast go odinst. po prostu go wyłączyłam (tak na wszelki wypadek jakby coś poszło nie tak i teraz nie pojawia mi sie napęd nawet po włączeniu komputera tak jak to było do tej pory.
Jak ktoś jeszcze tego nie robił to niech spróbuje (chodzi o sterownik SCSI tylko w moim przypadku nie 'vax' tylko 'a')
anciol jest offline  
Stary 07.08.2005, 19:50   #27
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wszelkie błedy raportowane przez Alcohol 120% i ich rozwiązania znajdują się tutaj...http://forum.alcohol-soft.com/index.php?showforum=96
Stary 20.08.2005, 14:08   #28
Sage!
Bywalec

Data rejestracji: 17.08.2005
Sage! zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ogólnie usunięcie wirutalnego dysku to żaden problem. Tak samo jak pozbycie się pozostałości po Alcoholu. A to co trzeba zrobić pod WinXP.

Usunięcie wirualnego dysku :

1. Start -> Ustawienia -> Panel Sterowania -> System
2. Sprzęt -> Menager Urządzeń
3. Rozwijasz Stacje Dysków CD-ROM/DVD
4. Klikasz prawym przyciskiem na AXV CD/DVD-ROM
5. Wybierasz opcję "Odinstaluj" ewentualnie "Wyłącz"

Dysk wirtualny powinien od razu zniknąć.

1. Pobierz Advanced Uninstaller PRO (www.innovative-sol.com)
2. Zainstaluj Advanced Uninstaller PRO i uruchom go.
3. Z zakładki General Tool wybierz Uninstall Program
4. Zaznacz Alcohol 120% i naciśnij "Force Removal"
5. Po tym zabiegu na pewno nie będziesz miał problemów z ponownym zainstalowaniem programu.

Jeśli moje rozwiązanie rzeczywiście Ci pomogło to nie obrażę się, jeśli zwiększysz mi reputacje.
Sage! jest offline  
Stary 20.08.2005, 16:24   #29
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sage!
Jeśli moje rozwiązanie rzeczywiście Ci pomogło to nie obrażę się, jeśli zwiększysz mi reputacje.
W sumie pomoc powinna być bezinteresowna. Tymbardziej na forum. A reputki powinny być przyznawane wg. uznania.
Loczek jest offline  
Stary 23.08.2005, 06:42   #30
anciol
Stały bywalec ;)

Moje huuura było przedwczesne
Samo odinstalowanie sterownikow w menagerze urządzeń nić nie dało niestety. Po restarcie komputera instalowały sie same, ale Y@nkee_PL napisal co i gdzie usunac.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread...&highlight=usun
Ten kolega zasługuje na dużą reputacje!!, i kufel piwa
Dziękuje za uwage
anciol jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: