![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
![]()
Witam po raz pierwszy na forum.
Takie pytanko, chciałem przegrać płyte wydaną przez EMI w 2003 zabezpieczoną kaktusem 200 ver.CDS200.0.4. Clone przegrywa, owszem, ale tylko przy ręcznym ustawieniu (profil zciągnięty z forum nie działa-nie przegrywa się), a efekt jest taki, że na wieży przy odtwarzaniu słychać "kliknięcia", z kolei odtwarzając na kompie (przy użyciu zawartego playera)dzwięk jest metaliczny. Proszę o jakieś sugestie.
Pozdrawiam, Michał Ostatnio zmieniany przez froki : 09.04.2003 o godz. 22:03 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
...Cactus Data Shield korzysta z ograniczeń sprzętu i niepełnej zgodności komputerowego CDRom'u ze stacjonarnym odtwarzaczem CD. Po prostu wykorzystano tutaj fakt, iż napęd komputerowy odczytuje więcej informacji niż stacjonarny odtwarzacz - i wykorzystano to na jego niekorzyść...
...skopujesz za pomocą nagrywarki obsługującej pełne DAO-RAW+96 i nowego CloneCD. Odczyt MUSI być przeprowadzany z nagrywarki, a nie z jakiegoś CDRom'u lub DVD, bo się posypie i kopia będzie nieprawidłowa... Oczywiście opcja odczytu subkodów musi być włączona, a opcja inteligentnego pomijania błędnych sektorów wyłączona, zalecana prędkość odczytu 8x. Po zrzuceniu nagrywamy toto na płytkę '700' z wykorzystaniem opcji Overburning... .....test wykrojony ze strony CDRinfo.pl
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za poradę, ale niestety nie rabotajet. Clony XXL odczytuje tę płytę jako płytę z danymi. Przy ustawieniu profilu Cactus 200 w CD clonie, przegrywają się 10-cio sekundowe ścieżki (ciszy) jako audio. Jakieś inne pomysły?
![]()
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Re: Cactus 200
Nikt nie ma nowych pomysłów
![]() ![]()
#5 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: Re: Cactus 200
Cytat:
Dla tego polecam ci abyś to zrobił w Alcohol 120% ,z profilem CACTUS 200 (użyj programu ALCOHOLER 3.0)... ![]() Drugą rzeczą jaką możesz zrobić to użyj wtyczki do WinAmp CD-Reader ver.1.91 ,ktoś kiedyś już tutaj próbował tego na Forum i działało. Wtyczkę ustaw tak: Interface:ASPI Bufor Size:1 Sector Command :SCSI-3 Speed:x4 Wtyczkę musisz rozpakować do katalogu winamp/plugins. Jeśli to nie zadziała to już brak mi pomysłów... ![]()
![]() |
#6 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
kurcze chce zobrazowac nagrywarką plyte zabezpieczona tym cactusem wg. zalecanych ustawień i wyskakuje mi to co na screenie
![]() Czyżby to stały problem sprzętowy/konflikt. Moja LG po prostu nie funkcjonuje dobrze na aktywnym DMA.
#7 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
![]()
rozwaliłem Cactusa po prostu nagrywarką LG
![]() Myśle, że mogę to uznać za pokonanie zabezpieczenia ![]() Pozdrawiam!
#8 | |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Cytat:
Czasami jest tak a nie inaczej Pioneer DVR-115D Liteon IHaS-124 Ostatnio zmieniany przez Druss : 04.01.2004 o godz. 00:26 |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Miałem taki sam problem. Okazało się, że wgranie nowego BIOS-u do nagrywarki TEAC cd-w540e rozwiązało problem i taką płytkę z cactusem można przegrać wprost NERO 5.5.10.35 pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#11 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Skąd EAC i skąd instrukcja obsługi, polska wersja językowa jest? ![]() Chyba na głównej cdrinfo sobie poradze ![]()
![]() |
#12 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/eac/d...ionwizard.php3 EAC jest w PL znajdziesz w plikach na CDRinfo... ........Pozdrawiam ![]()
![]() |
|
|