![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() stawialem, ze to obraz sciagniety z sieci typu p2p, a tam wiadomo, wszystko ostro slodzone i profile sa zbedne ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2003
![]() |
ja wypalilem i mi dziala....tylko, ze musze cd1 wkladac do nagrywarki bo jak siedzi w drugim napedzie to wyskakuje blad pliku exe....nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje ale wazne, ze gra dziala
|
![]() |
![]() |
#3 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mylisz się Y@nkee_PL że ściągnięty z sieci p2p nie jest kopią 1:1 zależy na jaki się trafi....
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2002
![]() |
To i ja dozuce kilka groszy od siebie. Tym bardziej, ze tez nie moglem uruchomic Sacreda, ale w koncu mi sie udalo.
Otoz BARDZO UWAZNIE przeczytajcie sobie readme dolaczone do gry. Jest tam caly dzial na temat problemow z uruchamianiem. Gra ma wrecz histeryczne wymagania ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.08.2003
![]() |
hmm sacred ma sd 2.9 +vob czyli ProtectCD, ale i tak lepsza jest Toca2 za 99zl mozna juz dopasc ja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Mam problem:
Mam gre Sacred, clonexxl odczytal zabezpieczenie Safe Disk 2.9 Zrobilem obraz alkoholem 120% 1.4.8 profilem safedisk 2/3, z EFM i predkoscia odczytu 4x. Odpalam obraz Daemonem i moge grac spokojnie. A teraz uwaga: Chcem nagrac na plytke ten obraz, wiec probowalem ALkoholem tym samym nagrac na plyte profil safedisc 2/3, korekcja EFM i predkosc 4x, no i nagrywarka mi odczytuje gre, a CD ROM LG HL-DT-ST CD-ROM GCR-8520B nie chce mi gry wlaczyc bo wyskakuje blad. A zawartosc plyty odczytuje. Nagrywarke mam Samsunga CD-R/RW SW-252B bufor 8MG. Mam jeszcze nagrywarke w laptopie TEAC DW-224E, ale ona chyba jest gorsza od Samsunga i nie probowalem nia nagrac. Pomozcie prosze :/. |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Napiszcie prosze po ludzku jak mozna to zrobic prosze :/.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
odp
Cytat:
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
SD 2.9 tak mi wykryl CloneXXL :/
Juz sobie poradzilem, musialem nagrac obrac Sacreda na plyte 800 megowa, bo obraz ma 790 mg :/. Ale qrde nie ma innego sposobu by obejsc to zabezpieczenie i nagrac normalnie by dzialala gra na wszystkich kompach jak oryginal ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Miałem podobny problem.
Kopię udało się zrobić z obrazu *mdf (zamontowany, A-Ray scanner wykrył w zamontowanym obrazie SafeDisc 2.90.xx). Nie udało mi się tego skopiować za pomocą Alcohola. Rozwiązanie dla wersji PL: (mój przypadek) Instalujemy BlindWrite Suite 4.xx (nie 5!). Montujemy obraz płyty w napędzie wirtualnym. Za pomocą BlindRead zczytujemy obraz w/g profilu SafeDisc 2.9x Alcoholera. Nagrywamy z prędkością 4x w BlindWrite z opcją DAO Pw. U mnie chodzi aż miło! Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() |
Cóż, też ściągnąłem Sacred PL z netu (1:1) w formacie mds. Mam nagrywarkę LG GCE-8400B Próbowałem już wypalić durnym GameJackiem - płytka do śmietnika (nie działa w ogóle). Blind Suite 4.5 wypalił ale płytka nie działa - w nagrywarce wywala, że to pirat (nie pomogło ukrycie onformacji o CD-R) a w DVD (LG GDR-8162B) exec wywala błąd krytyczny, potem, że wykonał nieprawidłową operację i guzik z tego. Kopiowanie Alcoholem i CloneCD z wirtualnego napędu DToolsa daje takie same efekty
![]() Da się coś z tym zrobić (prócz ściągania *****'a i grania z obrazu) ![]()
#12 | |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Cytat:
U mnie działa, chociaż na LG-8160B wywala również błąd exe, ale na szczęście na Pioneerku chodzi! ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() |
![]() |
#13 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Ja nie miałem zadnych problemów z tą grą. Obrazy ściągnięte z sieci. Potem sprawdziłem zabezpieczenie na stronie
http://www.petemoore.pwp.blueyonder.co.uk/ Zaznaczyłem taki profil w Alkoholu i wypaliłem. Gra chodzi bez problemów. |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
dzisiaj odkrylem dlaczego sacred pl wypisuje ci blad..poniewaz uzywasz najnowszej wersjii alcohol 120..masz uzyc wersjii 1.4.8.1222 u mnie podzialalo ..odkrylem to przypadkiem..najpierw nagralem sobie sacred pl i bylo git..pozniej zainstalowalem zeby sprawdzic najnowszy alcohol i wtedy byladupa.a wszystko to wina korekcjii EFM ktora jest chyba zwalona w najnowszym alcoholu
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2004
![]() |
U mnie ten obraz wypalił się po wybraniu profilu Safedisc 2/3 w Alkoholu (1.9.2) i dodatkowym zaznaczeniu opcji korekcji danych subkanałowych. Bez opcji korekcji - standardowy SD2/3 - błąd pliku exe. Obraz został wypalony na LiteONie LDW-411S (firmware v.FS0J) z maksymalną prędkością, czyli 40x.
Co ciekawe, mój nowiutki Asus CRW-5232AS (v.1.01) skapitulował również z włączoną korekcją (błąd exe, prędkości nagrywania 52x i 8x), co poskutkowało trzema CDekami w koszu. Dziwi mnie to nieco, w końcu to najnowszy model nagrywarki. Nagrana na Litku płyta startuje teraz bez żadnych problemów zarówno w nim samym, nagrywarce Asusa, jak i w DVDku Asusa - DVD-E616P (v.1.04), którego używam na codzień do odczytu wszelakich płyt. |
![]() |
![]() |
|
|