![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.11.2004
![]() |
tak już się naczytałem nic nie kumam po angielsku jestem starszej daty
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Albo użyć zmodyfikowanego EXE albo zamontować mini-image w napedzie wirtualnym. Ten mini-image to około 20MB- tylko zabezpieczenie. Instalujesz grę, montujesz mini image i grasz. Najlepiej dodać go do nagrywanej kopii jeżeli uznasz, że nie możesz tego skopiować 1:1. Mini image ma tą zalete, że instalujesz patche i wszystko inne (dodatki itp) i nie musisz sie przejmowac zastepowaniem jedengo exe innym. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Nowy na forum
![]() |
czegoś nie rozumniem na alkoholu stworzyłem wirtualny dysk i wgrałem orginalną płytę i chodzi bez płyty orginalnej ale nie mogę zrobic kopii 1:1 czy tak powinno być ? czy ja coć pochrzaniłem
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wymiatacz
![]() |
Wszystko OK ale ponieważ Twoja nagrywarka nie jest w stanie skopiować płyty tak zeby działała z kopii a image na dysku nie bedziesz trzymać wieczność, to możesz ściągnąć mini image i dodać go do komplilacji.
Czyli nagrasz płytę z której sie gra zainstaluje ale nie uruchomi i wtedy skopiujesz sobie z tej płyty 20MB mini image i zamontujesz w napędzie wirtualnum. To sie da zrobic bo nie nagrywasz zawartości tego image tylko plik np BIN/CUE- nagrywasz te 2 pliki tak jakbys dodał do kompilacji w nero jakis dokument worda. |
|
|
|
|
#20 |
|
Nowy na forum
![]() |
skąd mam wziąść tą imagę może jakiś link
plik w napędzie mam w mds czyli mam skopiować całą płytę dodając do kompilacji 20mb(image)i co dalej? proszę o wyrozumiałość |
|
|
|
|
#21 |
|
Wymiatacz
![]() |
W tym linku, który Ci poprzednio podałem mimi image do Sims 2 jest piąty od góry. Rozumiem, że grę zainstalowałeś, więc jak go ściągniesz to zamontuj go w napedzie wirtualnym- jeżeli gra sie z nim uruchomi to bedzie OK a jak nie to albo modyfikowane EXE albo szukanie innego mini image.
Nie musisz dodawac go do płyty- mozesz sobie zachowac na dysku albo po prostu ściągnąc jeszcze raz jak sie zapodzieje- to tylko taki sposób na niezgubienie go. Najlepiej otworzyć ten MDS programem UltraISO, dodać tam plik z mini image i zapisać. |
|
|
![]() |
|
|