Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   SafeLock (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safelock-7800/)

maxxis 31.10.2003 02:31

ma moze ktos wersje safelock v0.99.18 ?? jezeli tak prosilbym o kontak mailowy lub gg: 3447012

maxxis 30.10.2003 02:05

Koli: wszystko da sie zlamac ;)
Juz tak bedzie, ze bede coraz lepsze locki, ale hax0rki sa sprytne i sie bronia :D

RoX97 12.01.2003 19:31

SafeLock legendy czesc dalsza...

Ilość załączników: 1
W przypadku pierwszej metody zabezpieczania plikow sprawa wyglada jeszcze przyjemniej :)
W dolaczonym archiwom znajduje plik iso z progiem zabezpieczonym medoda pierwsza
(nie skryptowania, chyba w wersji 0.99.17b) i loader.

A teraz mala instrukcja :)
*obraz (iso) nalezy zamontowac jakims progiem jako cd (np. DAEMON tools/alcohol)
*odpalic loader i poczekac (zazwyczaj dluzsza chwile) az sie uruchomi
*kiedy (jesli) pojawi sie okno z naglowkiem TEST (safelocked?) zagladamy do
%winbootdir%\temp\cpl.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}
lub %temp%\cpl.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}
(a moze standardowo windows\temp... juz nie pamietam :) )
gdzie czeka na nas mala niespodzianka :]
(zajzec tam nalezy za pomoca np. Total Commandera lub innej nakladki bo pod eksploratorem
bedzie widac jedynie ikone panelu sterowania)

RoX97 12.01.2003 12:42

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
na twoim miejscu bym nie umieszczal zrodlowek tutaj - bo koli jeszcze poczyta i pozmienia a potem moze byc ciezej - choc z tego co widze to ciezko jakos specjalnie nie bylo

dobra robota - safelocka nei lubilem - smarkacze na gieldach robili sei przez niego wybitnie beszczelni

dzieki :)
autor i tak by to zmiemil niezaleznie od tego czy bym tutaj opublikowal kody zrodlowe czy nie :)
zreszta jak prog bedzie lepszy to moze i ja go zaczne do czegos uzywac :]
tak czy inaczej i tak narazie niejestem w stanie w nim grzebac bo
AMD XP (moj nowy proc) niebardzo radzi sobie z wykonywaniem niektorych rozkazow w trybie
krokowym pod debugerem, tak wiec jakis innych rewelacji szybko nie bedzie
(no chyba ze znajde sposob zeby AMD chcial dzialac prawidlowo, albo dalej
bede publikowal stare rzeczy :] )
(dzis cos pewnie jeszcze wygrzebie ciekawego z tych staroci)

pozdrawiam

-Sid-The-Rat=> 12.01.2003 02:53

na twoim miejscu bym nie umieszczal zrodlowek tutaj - bo koli jeszcze poczyta i pozmienia a potem moze byc ciezej - choc z tego co widze to ciezko jakos specjalnie nie bylo

dobra robota - safelocka nei lubilem - smarkacze na gieldach robili sei przez niego wybitnie beszczelni

RoX97 11.01.2003 23:37

mks vir widzial pliki odbezpieczone (z nieprawidlowa struktora) jako wisusa :)

to archirum zawiera to samo oprocz tych plikow...

RoX97 11.01.2003 22:49

kody zrodlowe loaderow

RoX97 11.01.2003 22:48

Zapewniem, ze wirusow nie roznosze a zalacznik byl czysty, zreszta mam nadzieje, ze to siewyjasni w najblizszym czasie...

jesli ktos ma jakies watpliwosci to w tym zalaczniku nie ma plikow wykonywalnych a jadynie kody zrodlowe loaderow...

ThanatoS 11.01.2003 19:31

Wszystko było by ok, tylko ten załącznik. Miał wirusa, więc usunąłem. Wszystkie załączniki z wirusami będą usuwane.

MacGyver 11.01.2003 18:31

Hmmm
No to czekamy na zdanie Koliego

RoX97 11.01.2003 17:03

Legeda o SafeLock :]

Przeczytalem wszystkie posty na temat SafeLocka
i tego, ze zabezpieczone nim plytki sa "niekopiowalne",
wiec tym samym zabezpieczony prog nie chodzi bez oryginalnej cd...

No fakt moze i plytki zabezpieczone SafeLockiem sa "niekopiowalne" dla przecietnego uzytkownika (np. dla mnie) a moze nawet dla wiekszosci, tylko, ze po co "probowac wejsc przez zamkniete drzwi kiedy obok jest otwarte okno" :]

Do posta dolaczam archiwum z plikami zabezpieczonymi SafeLockiem (wersja 0.00.17b oraz 0.00.19), loaderem do kazdej wersji zabezpieczonego pliku, odbezpieczonym plikiem oraz orginalnym (przed zabezpieczeniem)...
Zeby owe zabezpieczone programy dzialaly potrzebujecie pliku "safelock.dll"
z odpowiedniej wersji programu SafeLock oraz windowsa 98 (na xp/2k/nt nie dziala na pewno,
na 95/(ME?) powinno dzialac ale nie sprawdzalem).
(safelock.dll tworzony jest w momecie zabezpieczania pliku exe matoda skryptowania,
nalezy go przegrac (odpowiednia wersje) do katalogow w dolaczonym archiwum)

Archiwum dolaczone do tego posta nie zawiera zadnych czesci programu SafeLock napisanych przez autora programu, tym samym w zaden sposob nie lamie warunkow licencji ww. programu.
Loadery dzialaja TYLKO z zabezpieczonymi plikami dolaczonymi do archiwum.
(no chyba, ze ktos przechsci swoj plik na "safelocked.exe" to powinno tez zadzialac)
NIE SLOZĄ ONE DO NIELEGALNEGO UZYWANIA SAMEGO PROGRAMU SAFELOCK I NIE BEDA Z NIM DZIALAC!
(tym samym post ten nie narusza postanowien z § -8- Regulamiu korzystania z Forum oraz
Grup Dyskusyjnych (NEWS) w serwisie CDRinfo.pl)

ok, mam nadzieje ze moj pierwszy post zainteresuje kogos i rowniez mam nadzieje, ze
nie bedzie to admin z niewyjasnionego powodu usuwajacy moje konto :)

Musiałem usunąć załącznik ponieważ znalazłem w nim wirusa, w 2 plikach :(.
Pozdrawiam
ThanatoS

Maro 15.12.2002 23:38

Cytat:

Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
Zdażyłem zauwazyć. Troche dziwne. Zobaczymy kiedy się pojawi ***** do nowej wersji SL. Tym razem będą musieli zrobić ***** do exe i dll który jest wymagany do dasfelocka :))
Siemka Koli
***** jest niepotrzebny :)
Jest juz serial do najnowszej wersji.
Pozdro...

Ziele 29.10.2002 00:52

Ok, to daj na maila. Pobawie się tym i moze coś wyjdzie chociaż wiesz jak to jest być początkującym. Ty nim kiedyś też byłeś. Szkoda ze nie zaczołem programować wcześniej :(

Dawid Partyka - Koli 29.10.2002 00:17

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)

No własnie jest tak zabezpieczony. Spokowany zakryptowany no i sparawdza czy nikt w nim nie grzebał. Czyli nic z tego :(. Chyba że usunę zabezpieczenia ale wtedy mój exe będzie bezbronny. Czy może SL pakuje zasoby tak że nic z nich nie da się wyciągąć??

chyba że bym ci dał dll i api do niego to bys sobie sam wszył to.

Ziele 28.10.2002 22:05

Cytat:

Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)

Jeśli napisany przez ciebie to mozna zabezpieczyć. Tylko nie zabezpieczaj swojego exeka jakimiś crc, pakerami. Wykorzystaj metodę pakowania pliku EXE. Co do archiwów i rozpaowywania ich to niemam pojęcia. Ja twoże z reguły własne ari\wizery w delphi i wykorzystuje je w moich softach.

No własnie jest tak zabezpieczony. Spokowany zakryptowany no i sparawdza czy nikt w nim nie grzebał. Czyli nic z tego :(. Chyba że usunę zabezpieczenia ale wtedy mój exe będzie bezbronny. Czy może SL pakuje zasoby tak że nic z nich nie da się wyciągąć??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:39.