Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   SafeLock (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safelock-7800/)

Ziele 27.10.2002 20:56

A tak jakoś może się kiedyś przydać :P. Ale zastanawiam się też nad kupnem SL. Powiedz mi czy mogę sobie nim zabezpieczyć instalator na cd który wypakowuje dane z archiw nie bedących w tym instalatorze?

Dawid Partyka - Koli 27.10.2002 21:01

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
A tak jakoś może się kiedyś przydać :P. Ale zastanawiam się też nad kupnem SL. Powiedz mi czy mogę sobie nim zabezpieczyć instalator na cd który wypakowuje dane z archiw nie bedących w tym instalatorze?

Chodzi ci o instaltor insatllshield??? Jeśli tak to można ale wersje 32bitowe.

Ziele 27.10.2002 21:02

Nie. To jest mój własny instalator kożystający z archiwum rar'a3.0. Apropo rar'a 3.0 wiesz jak obsłużyć archiwum z zahasłowanymi nazwami plików? Jak narazie wiem jak rozpakować zahasłowane archiwum bez szyfracji nazw

Dawid Partyka - Koli 27.10.2002 22:35

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Nie. To jest mój własny instalator kożystający z archiwum rar'a3.0. Apropo rar'a 3.0 wiesz jak obsłużyć archiwum z zahasłowanymi nazwami plików? Jak narazie wiem jak rozpakować zahasłowane archiwum bez szyfracji nazw
Jeśli napisany przez ciebie to mozna zabezpieczyć. Tylko nie zabezpieczaj swojego exeka jakimiś crc, pakerami. Wykorzystaj metodę pakowania pliku EXE. Co do archiwów i rozpaowywania ich to niemam pojęcia. Ja twoże z reguły własne ari\wizery w delphi i wykorzystuje je w moich softach.

+++LeWaP+++ 27.10.2002 23:35

SAFELOCK iz gutt, WE WILL PAY FOR IT or WORK ;)

Ziele 28.10.2002 21:05

Cytat:

Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)

Jeśli napisany przez ciebie to mozna zabezpieczyć. Tylko nie zabezpieczaj swojego exeka jakimiś crc, pakerami. Wykorzystaj metodę pakowania pliku EXE. Co do archiwów i rozpaowywania ich to niemam pojęcia. Ja twoże z reguły własne ari\wizery w delphi i wykorzystuje je w moich softach.

No własnie jest tak zabezpieczony. Spokowany zakryptowany no i sparawdza czy nikt w nim nie grzebał. Czyli nic z tego :(. Chyba że usunę zabezpieczenia ale wtedy mój exe będzie bezbronny. Czy może SL pakuje zasoby tak że nic z nich nie da się wyciągąć??

Dawid Partyka - Koli 28.10.2002 23:17

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)

No własnie jest tak zabezpieczony. Spokowany zakryptowany no i sparawdza czy nikt w nim nie grzebał. Czyli nic z tego :(. Chyba że usunę zabezpieczenia ale wtedy mój exe będzie bezbronny. Czy może SL pakuje zasoby tak że nic z nich nie da się wyciągąć??

chyba że bym ci dał dll i api do niego to bys sobie sam wszył to.

Ziele 28.10.2002 23:52

Ok, to daj na maila. Pobawie się tym i moze coś wyjdzie chociaż wiesz jak to jest być początkującym. Ty nim kiedyś też byłeś. Szkoda ze nie zaczołem programować wcześniej :(

Maro 15.12.2002 22:38

Cytat:

Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
Zdażyłem zauwazyć. Troche dziwne. Zobaczymy kiedy się pojawi ***** do nowej wersji SL. Tym razem będą musieli zrobić ***** do exe i dll który jest wymagany do dasfelocka :))
Siemka Koli
***** jest niepotrzebny :)
Jest juz serial do najnowszej wersji.
Pozdro...

RoX97 11.01.2003 16:03

Legeda o SafeLock :]

Przeczytalem wszystkie posty na temat SafeLocka
i tego, ze zabezpieczone nim plytki sa "niekopiowalne",
wiec tym samym zabezpieczony prog nie chodzi bez oryginalnej cd...

No fakt moze i plytki zabezpieczone SafeLockiem sa "niekopiowalne" dla przecietnego uzytkownika (np. dla mnie) a moze nawet dla wiekszosci, tylko, ze po co "probowac wejsc przez zamkniete drzwi kiedy obok jest otwarte okno" :]

Do posta dolaczam archiwum z plikami zabezpieczonymi SafeLockiem (wersja 0.00.17b oraz 0.00.19), loaderem do kazdej wersji zabezpieczonego pliku, odbezpieczonym plikiem oraz orginalnym (przed zabezpieczeniem)...
Zeby owe zabezpieczone programy dzialaly potrzebujecie pliku "safelock.dll"
z odpowiedniej wersji programu SafeLock oraz windowsa 98 (na xp/2k/nt nie dziala na pewno,
na 95/(ME?) powinno dzialac ale nie sprawdzalem).
(safelock.dll tworzony jest w momecie zabezpieczania pliku exe matoda skryptowania,
nalezy go przegrac (odpowiednia wersje) do katalogow w dolaczonym archiwum)

Archiwum dolaczone do tego posta nie zawiera zadnych czesci programu SafeLock napisanych przez autora programu, tym samym w zaden sposob nie lamie warunkow licencji ww. programu.
Loadery dzialaja TYLKO z zabezpieczonymi plikami dolaczonymi do archiwum.
(no chyba, ze ktos przechsci swoj plik na "safelocked.exe" to powinno tez zadzialac)
NIE SLOZĄ ONE DO NIELEGALNEGO UZYWANIA SAMEGO PROGRAMU SAFELOCK I NIE BEDA Z NIM DZIALAC!
(tym samym post ten nie narusza postanowien z § -8- Regulamiu korzystania z Forum oraz
Grup Dyskusyjnych (NEWS) w serwisie CDRinfo.pl)

ok, mam nadzieje ze moj pierwszy post zainteresuje kogos i rowniez mam nadzieje, ze
nie bedzie to admin z niewyjasnionego powodu usuwajacy moje konto :)

Musiałem usunąć załącznik ponieważ znalazłem w nim wirusa, w 2 plikach :(.
Pozdrawiam
ThanatoS

MacGyver 11.01.2003 17:31

Hmmm
No to czekamy na zdanie Koliego

ThanatoS 11.01.2003 18:31

Wszystko było by ok, tylko ten załącznik. Miał wirusa, więc usunąłem. Wszystkie załączniki z wirusami będą usuwane.

RoX97 11.01.2003 21:48

Zapewniem, ze wirusow nie roznosze a zalacznik byl czysty, zreszta mam nadzieje, ze to siewyjasni w najblizszym czasie...

jesli ktos ma jakies watpliwosci to w tym zalaczniku nie ma plikow wykonywalnych a jadynie kody zrodlowe loaderow...

RoX97 11.01.2003 21:49

Ilość załączników: 1
kody zrodlowe loaderow

RoX97 11.01.2003 22:37

Ilość załączników: 1
mks vir widzial pliki odbezpieczone (z nieprawidlowa struktora) jako wisusa :)

to archirum zawiera to samo oprocz tych plikow...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:21.