Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   SafeLock (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safelock-7800/)

Art 19.05.2002 23:54

No i mamy FINI TO, nareszcie zrozumieliście, że nie wszystko można mieć z darmo i warto wspomóc autorów programów a tym bardziej tych co rozumieją polskie warunki finansowe i że nie każdego stać na drogie oprogramowanie.

Czyli chyba każdy z nas się czegoś tu nauczył
i myśle że nie będzie już więcej sporów wszystkich głupie 60zł

Pozdrawiam wszystkich tu obecnych :)

a i jeszcze jedno ja mam znajomosci i mógłbym przyskszynić Koli'ego na cacy ze nie prowadzi działaności legalnie ale nie jestem głópi by takich ludzi pakować w tak zwane >***< i pozostawiam cie tylko uwazaj koli bo ktoś cie moze wsypać wiec postaraj sie o jaką nazwe firmy i masz z głowy

no to juz koniec

obar 20.05.2002 00:02

Art za takie texty ...to powinno sie ....kogo chcesz postraszyć ? ze masz niby co ?? znajomości ? u kogo u Barbary Piwnik ?

bgn 20.05.2002 08:35

[quote]Art (19-05-2002 23:59):
a i jeszcze jedno ja mam znajomosci i mógłbym przyskszynić Koli'ego na cacy ze nie prowadzi działaności legalnie ale nie jestem głópi by takich ludzi pakować w tak zwane >***< i pozostawiam cie tylko uwazaj koli bo ktoś cie moze wsypać wiec postaraj sie o jaką nazwe firmy i masz z głowy

e tam - wystarczy umowa o dzielo. Koszty uzyskanie 50%,
tj.30zeta, suma do opodatkowania 30 zeta , podatek 20 %,
tj,6 zeta na konto Urzedu Skarbowego i jestes czysciutki jak nowa plytka

Dawid Partyka - Koli 20.05.2002 17:11

e tam - wystarczy umowa o dzielo. Koszty uzyskanie 50%,
tj.30zeta, suma do opodatkowania 30 zeta , podatek 20 %,
tj,6 zeta na konto Urzedu Skarbowego i jestes czysciutki jak nowa plytka[/quote]

Wiem. Sam z tego korzystam z pewną firmą.

MacGyver 20.05.2002 21:22

Tak właściwie Koli to jak przebiega update zarejestrowanego SafeLocka?
Czyżbyś wysyłał nową płytę z programem na własny koszt ? :)

Dawid Partyka - Koli 20.05.2002 21:42

[quote]MacGyver (20-05-2002 21:22):
Tak właściwie Koli to jak przebiega update zarejestrowanego SafeLocka?
Czyżbyś wysyłał nową płytę z programem na własny koszt ?

NIe. Pojawia się na necie porgram. On podczas updatu prosi o plytę cD z SafeLockiem i wtedy analizuje płytę CD czy jest jako oryginał czy kopia i instaluje (jesli oryginał)

xlukas18 21.05.2002 10:51

KOLI mowiles o dwoch wersja SAFELOCK'a. Jedna dla zwyklych zjadaczy plyt (czyt. MY) druga dla firm(??)(nie pamietam). Mowiles ze ta druga jest nie do obejscia. Czy jak kupie ta pierwsza to w przyszlosci udostepnisz jako update ta druga czy trzeba bedzie jeszcze raz zaplacic, czy moze w ogole nie bedzie jej w sprzedazy?
Czym sie rozni pierwsza od drugiej?

MacGyver 21.05.2002 13:42

Koli. Czy mogę - w nagrywarce, która poprawnie nie obsługuje EFM 2 - zaznaczyć w SafeLocku "korekcja EFM 2".
Jeżeli nie mogę to co się stanie gdy ją zaznaczę?
Kiedy planujesz dodać do programu zabezpieczenie płyt audio?
:):):):):)

obar 22.05.2002 21:43

no nieźle zabezpiecza :) ..az do tego stopnia ze po odpaleniu pliku exe na płycie spreparowanej - juz przerobionego miesza płytą poczym stwierdza by włożyć oryginalną płytę ..tak sie dzieje w cd-romie jak i w nagrywarce :) chyba ze cos źle zrobiłem... ale starałem sie robić zgodnie z ustawieniami

woitas 23.05.2002 02:25

Cytat:

Art (19-05-2002 23:59):
No i mamy FINI TO, nareszcie zrozumieliście, że nie wszystko można mieć z darmo i warto wspomóc autorów programów a tym bardziej tych co rozumieją polskie warunki finansowe i że nie każdego stać na drogie oprogramowanie.

no to juz koniec
Dowcipny jestes... Chyba jeszcze chodzisz do podstawowki, przyznaj sie. He, he, he :-) :-) Zal mi ciebie... przyskrzynic... :-) :-)

MacGyver 23.05.2002 18:31

Do KOLIEGO
- Czy do zabezpieczenia może posłużyć plik instalacyjny, w instrukcji pisze że nie może to być InstallShield. Czy inne mogą posłużyc do zabezpieczenia ?
- Czy można zabezpieczyć więcej niż jeden program na płycie ? (jak?)
- Czy da się zrobić kopie zapasową płyty z programem ?

Dawid Partyka - Koli 23.05.2002 19:07

Cytat:

MacGyver (23-05-2002 18:31):
Do KOLIEGO
- Czy do zabezpieczenia może posłużyć plik instalacyjny, w instrukcji pisze że nie może to być InstallShield. Czy inne mogą posłużyc do zabezpieczenia ?

Jeśli sam napisałeś to tak. Inne instalatory niekiedy tego nie wytrzymują (na razie niema pewnej metody skryptowania. własnie nad nia pracuję)

- Czy można zabezpieczyć więcej niż jeden program na płycie ? (jak?)

Jeszcze nie. w przyszłych wersjach nad tym pomyślę.

- Czy da się zrobić kopie zapasową płyty z programem ?
Jesli jest ona juz czymś zabezpieczona to nie a jeśli niejest jest tzw. crackowana to tak.

Dawid Partyka - Koli 23.05.2002 19:12

[quote]obar (22-05-2002 21:43):
no nieźle zabezpiecza :) ..az do tego stopnia ze po odpaleniu pliku exe na płycie spreparowanej - juz przerobionego miesza płytą poczym stwierdza by włożyć oryginalną płytę ..tak sie dzieje w cd-romie jak i w nagrywarce :) chyba ze cos źle zrobiłem... ale starałem sie robić zgodnie z ustawieniami

Spróbuj skopiować pliki safelock.001 i wtedy dowiemy się wiecej. wydaje mi się że nagrałeś na nagrywarce nie obsługującej w pełni EFM v1 (w zabezpieczeniu jest typowo "skondensowana" korekcja EFM. Niektóre nagrywarki potrafiace wypalić SD2 nie są w stanie tego wypalić powodując oznaki zawieszonego odczytu (cdrom mieli i mieli . Spróbuj skopiować i daj znać na safelock@cdrinfo.pl

Dawid Partyka - Koli 23.05.2002 19:15

[quote]woitas (23-05-2002 02:25):
Cytat:

A co do legalności to się troszke mylisz. Pamiętasz wtedy jaki ci mówiełm u Romana o rozmowach z pewną firmą które własnie prowadzę. Więc jestem tak jakby kryty przed skarbówką. HaHa.

no to juz koniec
Dowcipny jestes... Chyba jeszcze chodzisz do podstawowki,

Jakiej podstwówki. Tu się mylisz!!!! :) :)

przyznaj sie. He, he, he :-) :-) Zal mi ciebie... przyskrzynic... :-)

woitas 23.05.2002 20:15

[quote]Dawid Partyka - Koli (23-05-2002 19:15):
Cytat:

woitas (23-05-2002 02:25):
Cytat:

A co do legalności to się troszke mylisz. Pamiętasz wtedy jaki ci mówiełm u Romana o rozmowach z pewną firmą które własnie prowadzę. Więc jestem tak jakby kryty przed skarbówką. HaHa.

no to juz koniec
Dowcipny jestes... Chyba jeszcze chodzisz do podstawowki,

Jakiej podstwówki. Tu się mylisz!!!! :) :)

przyznaj sie. He, he, he :-) :-) Zal mi ciebie... przyskrzynic... :-)
Ciekawe co to za pajac... :-) :-) :-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:48.