![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.07.2004
![]() |
Proponuje zrobić kopie obrazu Half2 czy Iniemamocni PL programem MagicISO, następnie wypalić Alcoholem z najmniejsza prędkością.
Gra Forgotten Realms-Demon Stone jest również zabezpieczona najnowszym Securom. Przegrywałem w ten sposób Half2 oraz Demon Stone i działa. Dobrze jest odinstalować napęd wirtualny z alcoholu i używać najnowszego VurtualClone jezeli gramy z ISO. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Registered
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Witam.
Wczoraj zrobiłem kopię ,,INIEMAMOCNI" alcoholem na profilu Sec NEW 4/5 odczyt jak i zapis.Kopia działa bezbłędnie mimo,że na dysku jest alc,clonecd,gamejack,dt,na różnych napędach.Zero konfliktu. ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2004
![]() |
Ma ktos pomysl jak zrobic kopię Thief3 DVD 1:1?.
Alkohol 1.9.2 nie dał rady bo nie mam opcji wyboru profilu przy kopiowaniu dvd. Obraz zrobil, ale po zamontowaniu gra wyrzuca błąd że znalazl emulację. Jak wypaliłem ten obraz to zgłasza że krążek jet nieoryginalny. Mogę użyc "rodzynka", ale wolałbym kopie 1:1 Blindwrite też nie pomógł :\ any idea? oczywiscie zabezpieczenie SecuROM 5.03.04.0038 detected -> H:\T3.exe |
![]() |
![]() |
#19 | |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2004
![]() |
Cytat:
![]() Wylaczenie virtualnych napedow nic tu nie daje Ale: Informacja o emulacji pokazuje sie tylko jezeli zamontuje obraz. wczesniej zgrany Ostatnio zmieniany przez Sabat : 20.02.2005 o godz. 16:04 Powód: za szybkow wcisnelem :) |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
To chyba, jednak dał znać o sobie brak wsparcia Alcohola dla kopiowanie DVD (podobnie jest z Clone CD). Ja mam podobny problem z grą na DVD zab. SD 3.20.024.
Na CD robię kopię SD 3.20, na DVD nie mogę. Moja rada to użyj słodzika i chroń oryginał płyty przed zniszczeniem. Może następne wersje Alcohola dadzą radę. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Witam.
Wczoraj zrobiłem kopie HL 2 alc profil sec new 4/5 odczyt jak i zapis. Kopia działa przy włączonej emulacji RMPS. Aha,z wirtuala mozna tez grać. Giena |
![]() |
![]() |
#23 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.04.2005
![]() |
tak sobie chodzę po forum i widze że jest problem z tym, że różne gry wykrywają emulację, część osób radzi sobie z tym zmieniając emulator na nowszy lub poprostu wypalając płytkę ale jest inny patent raz na zawsze uniemożliwić sprawdzenie czy gra ma doczynienia z emulowanym napędem. Jak? Blokujemy dostęp grze do rejestru windows. Jak? start->uruchom->regedt32->ok szukamy klucza [hkey local machine]/system/mounted deviced kilkamy na zabezpieczenia wybieramy uprawnienia i odmawiamy odczytu administratorowi.RESTART. I spokój na całe życie!
|
![]() |
![]() |
#24 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Witamy ![]() Ostatnio zmieniany przez downloads : 04.04.2005 o godz. 23:30 |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Bywalec
![]() |
to co do SafeDisc 4, wystarczy ukryć wszystkie wpisy w rejestrze, które zdradzają obecność "źłych" programów i oczywiście wyłączyć je (emulacje pozostawić) gdy odpalamy jakąś gre. Dobrze kombinuje?
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#27 |
Bywalec
![]() |
na tym właśnie polega patent, że da się ukryć bo w Windowsie mamy takjakby dwóch urzytkowników SYSTEM i ADMIN, napęd wirtualny i sam program obsługuje system i on bezproblemu czyta rejestr, a gra ma przywilej admina, który ma zabronione-ukryte klucze rejestru. Ja mam poukrywane klucze i programy działają bezproblemów. Najlepiej podaj mi tytuł jakiejś gry zabezpieczonej safedisc 4 i wtedy powiem Ci czy na pewno działa (najlepiej jakąś łatwodostępną
![]() Ostatnio zmieniany przez atlas : 05.04.2005 o godz. 16:31 |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#29 |
Bywalec
![]() |
ale mam inny pomysł stworzyć użytkownika na kompie np. emu, któremu zabronimy oglądać prawie wszystkie wpisy w rejestrze, kompa włączymy normalnie jako admin emulowanie działa itp. a gre uruchamiamy jako użytkownik z ograniczeniami (żeby to zrobić należy przytrzymać shift i kliknąć przwym na plik .exe i wybrać uruchom jako). Jak myślisz powinno zadziałać?
|
![]() |
![]() |
#30 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |