Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.01.2005, 14:24   #16
Krystos
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.07.2004
Krystos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Proponuje zrobić kopie obrazu Half2 czy Iniemamocni PL programem MagicISO, następnie wypalić Alcoholem z najmniejsza prędkością.
Gra Forgotten Realms-Demon Stone jest również zabezpieczona najnowszym Securom.
Przegrywałem w ten sposób Half2 oraz Demon Stone i działa.
Dobrze jest odinstalować napęd wirtualny z alcoholu i używać najnowszego VurtualClone jezeli gramy z ISO.
Krystos jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2005, 10:33   #17
giena
Registered

Data rejestracji: 04.01.2003
giena zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam.
Wczoraj zrobiłem kopię ,,INIEMAMOCNI" alcoholem na profilu Sec NEW 4/5 odczyt jak i zapis.Kopia działa bezbłędnie mimo,że na dysku jest alc,clonecd,gamejack,dt,na różnych napędach.Zero konfliktu.

Giena
giena jest offline  
Stary 20.02.2005, 13:12   #18
Sabat
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.11.2004
Sabat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ma ktos pomysl jak zrobic kopię Thief3 DVD 1:1?.
Alkohol 1.9.2 nie dał rady bo nie mam opcji wyboru profilu przy kopiowaniu dvd.
Obraz zrobil, ale po zamontowaniu gra wyrzuca błąd że znalazl emulację.
Jak wypaliłem ten obraz to zgłasza że krążek jet nieoryginalny. Mogę użyc "rodzynka", ale wolałbym kopie 1:1

Blindwrite też nie pomógł :\
any idea? oczywiscie zabezpieczenie
SecuROM 5.03.04.0038 detected -> H:\T3.exe
Sabat jest offline  
Stary 20.02.2005, 15:08   #19
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sabat
Ma ktos pomysl jak zrobic kopię Thief3 DVD 1:1?.
Alkohol 1.9.2 nie dał rady bo nie mam opcji wyboru profilu przy kopiowaniu dvd.
Obraz zrobil, ale po zamontowaniu gra wyrzuca błąd że znalazl emulację.
Jak wypaliłem ten obraz to zgłasza że krążek jet nieoryginalny. Mogę użyc "rodzynka", ale wolałbym kopie 1:1

Blindwrite też nie pomógł :\
any idea? oczywiscie zabezpieczenie
SecuROM 5.03.04.0038 detected -> H:\T3.exe
Odinstaluj Alcohola, albo spróbuj wyłączyć napędy wirtualne. Powinno pomóc.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Stary 20.02.2005, 16:01   #20
Sabat
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.11.2004
Sabat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez madmax2
Odinstaluj Alcohola, albo spróbuj wyłączyć napędy wirtualne. Powinno pomóc.
Pozdr.
Jak wspomnialem wyzej po wypaleniu zglasza mi, ze to nie jest oryginalna plyta.
Wylaczenie virtualnych napedow nic tu nie daje

Ale:

Informacja o emulacji pokazuje sie tylko jezeli zamontuje obraz. wczesniej zgrany

Ostatnio zmieniany przez Sabat : 20.02.2005 o godz. 16:04 Powód: za szybkow wcisnelem :)
Sabat jest offline  
Stary 20.02.2005, 21:00   #21
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To chyba, jednak dał znać o sobie brak wsparcia Alcohola dla kopiowanie DVD (podobnie jest z Clone CD). Ja mam podobny problem z grą na DVD zab. SD 3.20.024.
Na CD robię kopię SD 3.20, na DVD nie mogę.
Moja rada to użyj słodzika i chroń oryginał płyty przed zniszczeniem.
Może następne wersje Alcohola dadzą radę.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Stary 15.03.2005, 16:40   #22
giena
Registered

Data rejestracji: 04.01.2003
giena zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam.
Wczoraj zrobiłem kopie HL 2 alc profil sec new 4/5 odczyt jak i zapis.
Kopia działa przy włączonej emulacji RMPS.
Aha,z wirtuala mozna tez grać.

Giena
giena jest offline  
Stary 04.04.2005, 23:00   #23
atlas
Bywalec

Data rejestracji: 04.04.2005
atlas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tak sobie chodzę po forum i widze że jest problem z tym, że różne gry wykrywają emulację, część osób radzi sobie z tym zmieniając emulator na nowszy lub poprostu wypalając płytkę ale jest inny patent raz na zawsze uniemożliwić sprawdzenie czy gra ma doczynienia z emulowanym napędem. Jak? Blokujemy dostęp grze do rejestru windows. Jak? start->uruchom->regedt32->ok szukamy klucza [hkey local machine]/system/mounted deviced kilkamy na zabezpieczenia wybieramy uprawnienia i odmawiamy odczytu administratorowi.RESTART. I spokój na całe życie!
atlas jest offline  
Stary 04.04.2005, 23:26   #24
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez atlas
tak sobie chodzę po forum i widze że jest problem z tym, że różne gry wykrywają emulację, część osób radzi sobie z tym zmieniając emulator na nowszy lub poprostu wypalając płytkę ale jest inny patent raz na zawsze uniemożliwić sprawdzenie czy gra ma doczynienia z emulowanym napędem. Jak? Blokujemy dostęp grze do rejestru windows. Jak? start->uruchom->regedt32->ok szukamy klucza [hkey local machine]/system/mounted deviced kilkamy na zabezpieczenia wybieramy uprawnienia i odmawiamy odczytu administratorowi.RESTART. I spokój na całe życie!
Owszem, metoda znana ale działa tylko na SecuROM, bo StarForce ma własne low-level drivers, które trzeba usuwać a SafeDisc 4 blacklistuje całe programy nie bawiąc się w naped wirtualny.

Witamy

Ostatnio zmieniany przez downloads : 04.04.2005 o godz. 23:30
downloads jest offline  
Stary 05.04.2005, 09:04   #25
atlas
Bywalec

to co do SafeDisc 4, wystarczy ukryć wszystkie wpisy w rejestrze, które zdradzają obecność "źłych" programów i oczywiście wyłączyć je (emulacje pozostawić) gdy odpalamy jakąś gre. Dobrze kombinuje?
atlas jest offline  
Stary 05.04.2005, 09:27   #26
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez atlas
to co do SafeDisc 4, wystarczy ukryć wszystkie wpisy w rejestrze, które zdradzają obecność "źłych" programów i oczywiście wyłączyć je (emulacje pozostawić) gdy odpalamy jakąś gre. Dobrze kombinuje?
Nawet jak zmienisz folder instalacyjny i nazwy sterowników napedu wirtualnego to i tak zostaja klucze w rejestrze, których nie mozna ukryć bo program przestanie działać. Trzeba stosować nie blacklistowane programy- GameJack 4 jak na razie. Da sie ukryż, że napęd wirtualny jest wirtualy ale nie da sie ukryć zainstalowania programu.
downloads jest offline  
Stary 05.04.2005, 16:19   #27
atlas
Bywalec

na tym właśnie polega patent, że da się ukryć bo w Windowsie mamy takjakby dwóch urzytkowników SYSTEM i ADMIN, napęd wirtualny i sam program obsługuje system i on bezproblemu czyta rejestr, a gra ma przywilej admina, który ma zabronione-ukryte klucze rejestru. Ja mam poukrywane klucze i programy działają bezproblemów. Najlepiej podaj mi tytuł jakiejś gry zabezpieczonej safedisc 4 i wtedy powiem Ci czy na pewno działa (najlepiej jakąś łatwodostępną )

Ostatnio zmieniany przez atlas : 05.04.2005 o godz. 16:31
atlas jest offline  
Stary 05.04.2005, 18:23   #28
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez atlas
na tym właśnie polega patent, że da się ukryć bo w Windowsie mamy takjakby dwóch urzytkowników SYSTEM i ADMIN, napęd wirtualny i sam program obsługuje system i on bezproblemu czyta rejestr, a gra ma przywilej admina, który ma zabronione-ukryte klucze rejestru. Ja mam poukrywane klucze i programy działają bezproblemów. Najlepiej podaj mi tytuł jakiejś gry zabezpieczonej safedisc 4 i wtedy powiem Ci czy na pewno działa (najlepiej jakąś łatwodostępną )
To polega na czyms innym. Gra widzi napęd ale nie widzi, że jest wirtualny, z programem to nie przejdzie, poza tym jak odbierzesz adminom prawa odczytu to program przestanie działać albo tylko nagrywać. Sprawdziłbym ale mam tylko dodatek do Sims 2- tylko, że nie mam Sims 2 Może dodatek do Gothic 2 albo NASCAR Sim Racing albo Prince of Persia Warrior Within też sa zabezpieczone SD4. Sprawdź, wolałbym nie miec racji bo lubie A 120%.
downloads jest offline  
Stary 05.04.2005, 20:35   #29
atlas
Bywalec

ale mam inny pomysł stworzyć użytkownika na kompie np. emu, któremu zabronimy oglądać prawie wszystkie wpisy w rejestrze, kompa włączymy normalnie jako admin emulowanie działa itp. a gre uruchamiamy jako użytkownik z ograniczeniami (żeby to zrobić należy przytrzymać shift i kliknąć przwym na plik .exe i wybrać uruchom jako). Jak myślisz powinno zadziałać?
atlas jest offline  
Stary 05.04.2005, 21:47   #30
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez atlas
ale mam inny pomysł stworzyć użytkownika na kompie np. emu, któremu zabronimy oglądać prawie wszystkie wpisy w rejestrze, kompa włączymy normalnie jako admin emulowanie działa itp. a gre uruchamiamy jako użytkownik z ograniczeniami (żeby to zrobić należy przytrzymać shift i kliknąć przwym na plik .exe i wybrać uruchom jako). Jak myślisz powinno zadziałać?
No prawde mówiąc nie wiem, nie wydaje mi się ale za diabła nie wiem- nigdy nie sprawdziłem bo jak na razie miałem tylko takie gry z SD 4 w które nie chciałem grać tylko sprawdzic czy da sie skopiować. (da się ). Jak coś masz albo znajdziesz to przetestuj i daj znać.
downloads jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: