![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Registered
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Witam.
Wczoraj zrobiłem kopię ,,INIEMAMOCNI" alcoholem na profilu Sec NEW 4/5 odczyt jak i zapis.Kopia działa bezbłędnie mimo,że na dysku jest alc,clonecd,gamejack,dt,na różnych napędach.Zero konfliktu. Giena
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
To chyba, jednak dał znać o sobie brak wsparcia Alcohola dla kopiowanie DVD (podobnie jest z Clone CD). Ja mam podobny problem z grą na DVD zab. SD 3.20.024.
Na CD robię kopię SD 3.20, na DVD nie mogę. Moja rada to użyj słodzika i chroń oryginał płyty przed zniszczeniem. Może następne wersje Alcohola dadzą radę. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.04.2005
![]() |
tak sobie chodzę po forum i widze że jest problem z tym, że różne gry wykrywają emulację, część osób radzi sobie z tym zmieniając emulator na nowszy lub poprostu wypalając płytkę ale jest inny patent raz na zawsze uniemożliwić sprawdzenie czy gra ma doczynienia z emulowanym napędem. Jak? Blokujemy dostęp grze do rejestru windows. Jak? start->uruchom->regedt32->ok szukamy klucza [hkey local machine]/system/mounted deviced kilkamy na zabezpieczenia wybieramy uprawnienia i odmawiamy odczytu administratorowi.RESTART. I spokój na całe życie!
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Witamy
Ostatnio zmieniany przez downloads : 04.04.2005 o godz. 23:30 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
![]() |
to co do SafeDisc 4, wystarczy ukryć wszystkie wpisy w rejestrze, które zdradzają obecność "źłych" programów i oczywiście wyłączyć je (emulacje pozostawić) gdy odpalamy jakąś gre. Dobrze kombinuje?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
![]() |
na tym właśnie polega patent, że da się ukryć bo w Windowsie mamy takjakby dwóch urzytkowników SYSTEM i ADMIN, napęd wirtualny i sam program obsługuje system i on bezproblemu czyta rejestr, a gra ma przywilej admina, który ma zabronione-ukryte klucze rejestru. Ja mam poukrywane klucze i programy działają bezproblemów. Najlepiej podaj mi tytuł jakiejś gry zabezpieczonej safedisc 4 i wtedy powiem Ci czy na pewno działa (najlepiej jakąś łatwodostępną
)
Ostatnio zmieniany przez atlas : 05.04.2005 o godz. 16:31 |
|
|
|
|
#8 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Może dodatek do Gothic 2 albo NASCAR Sim Racing albo Prince of Persia Warrior Within też sa zabezpieczone SD4. Sprawdź, wolałbym nie miec racji bo lubie A 120%.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
![]() |
ale mam inny pomysł stworzyć użytkownika na kompie np. emu, któremu zabronimy oglądać prawie wszystkie wpisy w rejestrze, kompa włączymy normalnie jako admin emulowanie działa itp. a gre uruchamiamy jako użytkownik z ograniczeniami (żeby to zrobić należy przytrzymać shift i kliknąć przwym na plik .exe i wybrać uruchom jako). Jak myślisz powinno zadziałać?
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
). Jak coś masz albo znajdziesz to przetestuj i daj znać.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
![]() |
spoko, to i tak były tylko rozważania w sumie teoretyczne ale jak wpadnie mi wręce gra z sd4 to zobaczymy co z tego będzie.
|
|
|
![]() |
|
|