Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.09.2005, 22:11   #211
Diabolique
Horror Fan

Data rejestracji: 27.06.2005
Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez STARFORCEISSHIT
LUDZIE!!1 czy ktos mnei tu slucha :/ co ma robic jesli chce pograc w gre ze SF mam naoped na usb
sadze ze nie bardzo kto zna odpowiedź na to pytanie poszukaj na zagranicznych forach.
z tego co sam pamietam to trzeba odlaczyc napedy, wypalic plytke ... wiecej niepamietam :/

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.09.2005, 22:15   #212
Starfuck
Obserwator

Data rejestracji: 02.06.2005
Starfuck zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
LUDZIE!!1 czy ktos mnei tu slucha :/ co ma robic jesli chce pograc w gre ze SF mam naoped na usb

Chyba juz otrzymales odpowiedz !!!

" Cytat:
Mam naped na Usb walsciwie przejscowke chce zagrac w gre kozacy 2 i SCCT . Co mam poczac ? "

" Odłaczyć napędy IDE (SFnightnare), zainstalować DT lub A120% i właczyć emulację RMPS i ukrywanie ATIP i spróbowac uruchomić. Jeżeli się nie uda to usunąć napędy wirtualne i blokadę regionalną z napędu DVD "
Starfuck jest offline  
Stary 04.09.2005, 06:51   #213
STARFORCEISSHIT
Bywalec

Data rejestracji: 22.05.2005
STARFORCEISSHIT w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki i sorry za problem

skoro taki oto spoob dziala to chyba mozemy powiedziec zeSF jest zlamany , czy moze czegos nei zrozumialem?
STARFORCEISSHIT jest offline  
Stary 04.09.2005, 07:22   #214
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie, nie mozemy... To jest tak jakbys slodzil herbate burakiem cukrowym, a przeciez chodzi o to, by moc siegnac po kostke cukru. Poki nie bedzie dzialajacego "patcha" nie mozna mowic o jego zlamaniu...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 04.09.2005, 07:33   #215
Diabolique
Horror Fan

Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@STARFORCEISSHIT, daj cynk jak odpalisz SCCT

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline  
Stary 10.09.2005, 07:22   #216
STARFORCEISSHIT
Bywalec

Data rejestracji: 22.05.2005
STARFORCEISSHIT w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
troszke mnie nie bylo ;P ale Diablolique chial zebym dal znac to daje ^^ odpalilem go
nei probowalem narazioe z innymi grami ;P

PS. a propo jakich zespolow sluchasz?^^ ja : Iron Maiden , Black Sabbath , Guns N Roses
, Nightwish etc
STARFORCEISSHIT jest offline  
Stary 10.09.2005, 23:13   #217
Diabolique
Horror Fan

Cytat:
troszke mnie nie bylo ;P ale Diablolique chial zebym dal znac to daje ^^ odpalilem go
nei probowalem narazioe z innymi grami ;P

PS. a propo jakich zespolow sluchasz?^^ ja : Iron Maiden , Black Sabbath , Guns N Roses
, Nightwish etc
to dobre wiesci, masz naped usb czy przejsciowke?

co do kapel to slucham ciezszych sluchalem takich jak Ty pare lat temu jak bylem mlodszy

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline  
Stary 11.09.2005, 10:47   #218
Qkio
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.09.2005
Qkio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nawet

najnowszy starforce jest do złamania przez dobrego programistę oczywiście nie c++ ale asemblera gdzie uzuskujemy pełną kontrolę nad maszyną a kwestie jakiegoś kodowania danych najlepszych kluczy to tak naprawdę ściema gdyż komputer ich nierozmuie i je odkodowuje wtedy należało by wykonać zrzut pamięci
Qkio jest offline  
Stary 13.09.2005, 10:10   #219
Vanyel
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.11.2004
Vanyel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ostatnio w moje ręce wpadła europejska wersja Silent Huntera III (v1.0) jak wiadomo zabezpieczona StarForce'm v.3.4.71.19. Wraz z nią dostałem stosownego jak mi się wydaje cukiereczka. Gra się uruchamia (bez tego sprawdzania), już mają załadować się opcje (pasek loadingu dochodzi prawie do końca) i wyskakuje mi błąd w stylu: pamięć nie może być read i tu jakiś adres FFcośtam. I teraz mam pytanie, może ktoś będzie potrafił odpowiedzieć:
czy ten błąd "wyskakuje" przez starforce'a czy ja mam coś nie tak (w systemie\sterownikach\inne).
Próbowałem także spatchować grę do ver 1.2 (udało się) potem cukiereczek dla tej wersji, alu przy takiej próbie odpalenia wyskakuje znane wszystkim zabezpieczenie płyty...
Co robić? Dodam, że nie mam napędu na usb, a na przejściówkę chwilowo nie mam pieniędzy.
Jeśli ktoś sobie poradził z uruchomieniem SH III, ma jakiegoś działającego cukierka, czy inne rady, byłbym wdzięczny za pomoc.

Podam jeszcze mój konfig, może to coś pomoże:
Athlon Xp 2600
512 MB DDR 400 Mhz
GeForce 5900XT 128 MB
Win XP Professional + SP2

Pozdrawiam

vanyel

Ostatnio zmieniany przez Vanyel : 13.09.2005 o godz. 10:39
Vanyel jest offline  
Stary 13.09.2005, 15:17   #220
Deus
cracker

Data rejestracji: 22.06.2005
Deus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Qkio
najnowszy starforce jest do złamania przez dobrego programistę oczywiście nie c++ ale asemblera gdzie uzuskujemy pełną kontrolę nad maszyną a kwestie jakiegoś kodowania danych najlepszych kluczy to tak naprawdę ściema gdyż komputer ich nierozmuie i je odkodowuje wtedy należało by wykonać zrzut pamięci
tak jest do złamania, ale jeśli uważasz, że to takie proste to naucz się asma i droga wolna... a swoją drogą C można zastosować z powodzeniem przy rekompilacji sterowników SF. A co do rekompilacji driverów naszego 'milusińskiego' to od jakiegoś czasu nad tym pracuję ***8212; jedyne rozsądne rozwiązanie problemu... tylko, że... albo to trochę jeszcze potrwa albo poprostu zrezygnuję /analiza i przepisywanie ton kodu jest naprawdę męczące a nie mam nieograniczonych zasobów czasu.../.

pozdrawiam
Deus
Stary 14.09.2005, 13:17   #221
Qkio
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.09.2005
Qkio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
c to wogóle nie znam

asembler cieńutko ale pomysły się przydadzą apropos to jak było by możliwe to mógłbyś napisać jakis program który wykonał by część pracy za ciebie albo poszukać jakiś programów, nie wiem.
Qkio jest offline  
Stary 14.09.2005, 16:10   #222
TakiKtos
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.09.2005
TakiKtos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam jako nowy user

Mam następujące pytanie. Jestem w posiadaniu adaptera USB>IDE. Czy można użyć takiego adaptera w połączeniu z nagrywarką aby oszukać Starforce'a trikiem z nagrywarką na usb? Szukałem podobnego tematu jednak nic nie znalazłem:[. Z góry dziękuję za odpowiedź.
TakiKtos jest offline  
Stary 15.09.2005, 01:37   #223
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Chyba cos zaczelo sie dziac...

Cytat:
Napisany przez MiRROR
This is a 1:1 true clone of a starforce protected disc, not some upgrade/downgrade starforce driver workaround or a usb nonide only clone. This image is a true 1:1 replica of the original disc, sectors are replicated using tools designed to copy the uncopyable starforce sectors and implant them in the image, thus the larger than toc size. This is considered ***HIGHLY EXPERIMENTAL.*** This means that we can not say 100% for sure your burned image will work however if you use the the media listed in the included html( in the zip) which we will include and update on every pre you should be fine. ( we did not find an problems with certain burners or readers seems to be only media depended). Even though this is experimental we are ready to release this to the public after 1 month of intense internal testing of various drives, media and readers and have some decent compatibility for a clone that we can warrant this release and all future ones. Unfortunate dvd clones will not work as the burners simply cant do it yet. Remember again this is experimental if your version seems not to try different media and at one point you will find a working one. since sf checks the media type/chemicals of the media the game is burned on, only certain media will work, specifically ones that are close to the store bought game. The media that we have had successes on are included in the html fail also the ones we failed are listed. Be aware that other medias can work just as well as what we have listed. Again, this is a EXPRIMENTAL IMAGE, we are still running tests on it to see what other configs work, but at the same time, we cannot test every single piece of media that is made to see if it works with this image. If you discover other media types that work and you know how to contact us, then tell us your own experiences. Assuming you got the right media, we have found that most readers are able to verify the protection and run the game, but this is to a point. (in other words, dont expect your crappy 5 dollar 4x TAO burner to be able to burn starforce clones and dont expect your crappy 10x reader from 1997 to work with these clones)

Secondly, this game will work on IDE drives, but they have to be cdrom/dvdrom (not burner) drives. This is because Starforce checks the ATIP on the media, and today's ATIP hiders are not advanced enough to hide the atip through starforce's drivers. We have had some success with using plextool's atip hider, but the results with plextools are spotty and very drive dependent. You just have to wait until someone else with intelligence comes along and makes an atip hider that isnt weak. Also note mounting these images in a120 wont work, there needs modifications done on vdrives to recognize the implanted data.

the bottom line - burn with good media listed above, and we recommend good burners like plextors, liteys, etc, and use good cdrom/dvdrom readers to read the clone. make sure you stay at 4x speed, raw dao, dont enable stupid emulation crap like rmps, it is not needed as this is a true sfclone. remember, this is still cutting edge experimental stuff, experiment with it, if it doesnt work, try another media type/reader/burner until you get it to work.

TEAM MiRROR 2005
Informacja pochodzi z NFO do gry Trackmania Sunrise zabezpieczonej SF 3.5.

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 15.09.2005, 08:56   #224
Deus
cracker

Data rejestracji: 22.06.2005
Deus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
gdyby to była prawda - oznaczałoby to przełom... tylko, że już kilka razy widziałem podobne informacje...
Stary 15.09.2005, 12:23   #225
Diabolique
Horror Fan

Cytat:
Napisany przez Vanyel
Ostatnio w moje ręce wpadła europejska wersja Silent Huntera III (v1.0) jak wiadomo zabezpieczona StarForce'm v.3.4.71.19. Wraz z nią dostałem stosownego jak mi się wydaje cukiereczka. Gra się uruchamia (bez tego sprawdzania), już mają załadować się opcje (pasek loadingu dochodzi prawie do końca) i wyskakuje mi błąd w stylu: pamięć nie może być read i tu jakiś adres FFcośtam. I teraz mam pytanie, może ktoś będzie potrafił odpowiedzieć:
czy ten błąd "wyskakuje" przez starforce'a czy ja mam coś nie tak (w systemie\sterownikach\inne).
do SHIII w ver. 1.0 jest cukierek ktory masz Twoj problem lezy albo w systemie albo w obrazie gry. Do dalszych paczy1.1-1.4 nie ma cukierka i zapewne nie bedzie.

co do trackmanii, mirror wypuscili clon tej gierki ktory podobno dziala. niestety dowalili taki obraz ze nie moge go zgrac bez spawarki dvd.

@Deus jesli mozna CI jakos pomoc do wal.

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: